FB pixel TP pixel
Netflix neselhává. Návrat milovaného seriálu pokořil i Zaklínače © Netflix

Netflix neselhává. Návrat milovaného seriálu pokořil i Zaklínače

Seriálové pokračování známé filmové série Karate Kid, která debutovala v roce 1984, je pro Netflix obrovským hitem. Vznik seriálu však provázela docela vtipná náhoda.

11. 1. 2022 10:00 | Filmové novinky

Psal se rok 2013, když se dva protagonisté z filmové série Karate Kid, Ralph Macchio a William Zabka, opět setkali, a to v malinké roli v seriálu Jak jsem poznal vaši matku (2005–2014). Od té chvíle se daly věci do pohybu a do pěti let tu byla první série Cobra Kai. Ta vznikla pod taktovkou YouTube RED (dnes YouTube Premium) a po 35 letech nám představila staré známé tváře. Seriál se sice netěšil velké sledovanosti, byl ale kriticky velmi dobře přijat.

Po dvou řadách už ale YouTube pokračování odmítl, a tak producenti hledali, na jaké platformě seriál dostane třetí řadu. Světe div se, Cobra Kai své místo nakonec našel na Netflixu, který se nebál vzhledem k fanouškovské základně podpořit i řadu čtvrtou, což se mu náramně vyplatilo. Ostatně už před premiérou nové řady byl Cobra Kai v TOP 5 zmínkách na Facebooku a Twitteru.

Stabilní status u diváků se projevil i na sledovanosti. Čtvrtá řada seriálu Cobra Kai se stala jedničkou hned v 63 zemích a porazila tak druhou řadu Zaklínače a Emily in Paris. To není vůbec špatný výkon na produkt, který kvete už od 80. let a jehož vzniku se mnozí před lety smáli. Netflix si byl úspěchem čtvrté řady natolik jistý, že již v srpnu loňského roku potvrdil pátou řadu. Cobra Kai má tak před sebou světlé zítřky. Ostatně ty si tvůrci pojistili tím, že kromě nostalgického pomrkávání na fanoušky původní série představili i mladé postavy, kterým může fandit i nová generace fandů.


Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Netflix a HBO ovládli kontroverzní Zlaté glóby. Konkuroval jen Spielberg
Netflix a HBO ovládli kontroverzní Zlaté glóby. Konkuroval jen Spielberg
10. 1. 2022 14:30:00 | Filmové novinky

Streameři pokračují ve sbírání výročních cen a filmy určené pro kina na ně začínají smutně hledět z dálky. U seriálů to není o moc jiné.

Nejlepší thriller Netflixu láká v nekompromisní ukázce na finální řadu
Nejlepší thriller Netflixu láká v nekompromisní ukázce na finální řadu
7. 1. 2022 17:00:00 | Filmové novinky

Trailer k poslední řadě skvělého krimithrilleru Ozark je již na světě a naznačuje, jakým směrem se budou osudy rodiny Byrdeových ubírat.

Dwayne Johnson definitivně řekl, zda se vrátí k Rychle a zběsile
Dwayne Johnson definitivně řekl, zda se vrátí k Rychle a zběsile
5. 1. 2022 10:00:00 | Filmové novinky

Vin Diesel vyzval před pár měsíci prostřednictvím sociálních sítí Dwayna Johnsona, aby se připojil k finálnímu dílu série. Co na to představitel Lukea Hobbse?

Netflix odhalil seznam největších seriálových novinek pro rok 2022
Netflix odhalil seznam největších seriálových novinek pro rok 2022
4. 1. 2022 14:15:00 | Filmové novinky

Nový rok právě začal, a tak určitě neuškodí podívat se na soupis žánrových seriálových titulů, kterými nás hodlá Netflix v tomto roce pobavit či vystrašit.