FB pixel TP pixel
Jak se během covidu změnila česká distribuce a diváci? © 20th Century Studios

Jak se během covidu změnila česká distribuce a diváci?

Česká kina nezažívají v době covidu šťastné období. S marketingovým expertem ze společnosti Bioscop, Vojtou Markem, jsme rozebrali, jak se změnil přístup diváků ke kinofilmům i filmová distribuce jako taková.

Rozhovor

Máme za sebou dva kvartály, které byly z pohledu kinodistribuce bez výraznějších omezení. S Vojtou Markem z distribuční společnosti Bioscop jsme si tudíž sedli, abychom probrali proměnu diváckých návyků a změny v kinodistribuci, které se musely během pandemie odehrát. Co nyní publikum zajímá a jaké jsou aktuální trendy? A jak distributor pomáhá s prodejem Netflixu? A co na to Jan Žižka? Témat k debatě bylo více než dost.

Filmtoro · Podcast - 073 - Jak se během covidu změnila česká distribuce a diváci?

Jsme téměř na všech platformách. Podpořit nás můžete na Patreonu!

Podcasty aktuálně přinášíme nepravidelně, pokud to však jde, snažíme se držet počet dvou podcastů měsíčně. Často přicházíme i se speciálními díly, ve kterých přinášíme rozhovory se zajímavými tvůrci, anebo se zabýváme vybraným tématem více do detailu. Podcasty jsme již rozšířili v podstatě do všech koutů internetu. Najdete nás tedy na Soundcloudu, Spotify, Apple Podcastech, či na YouTube. Dále jsme dostupní ve všech kvalitních RSS aplikacích. Odkazy na naše hlavní kanály nabízíme níže. Pokud se vám navíc naše podcasty a tvorba na YouTube líbí, budeme rádi za finanční podporu na Patreonu. Všem Patronům děkujeme!

Podpořte nás na Patreonu!

Poslouchejte a sledujte nás na:

Videa na YouTube Podcasty na Soundcloudu Podcasty na Spotify a dalších službách Instagram

 285 zobrazení   2 se líbí
ROZHOVOR: Režisér Jindřich Andrš o Nové šichtě, MikeJePan a dokumentární tvorbě
ROZHOVOR: Režisér Jindřich Andrš o Nové šichtě, MikeJePan a dokumentární tvorbě
04.11.2021 16:00:00 | Rozhovor

Dokument Nová šichta o horníkovi Tomáši Hisemovi, který vyměnil hornictví za svět IT, patří mezi nejlepší filmy roku. A tak jsme se rozhodli udělat rozhovor s jeho režisérem nejen o tom, jak vznikla jeho chválená novinka.

Streamovací služba SkyShowtime dorazí příští rok. Co od ní čekat?
Streamovací služba SkyShowtime dorazí příští rok. Co od ní čekat?
27.09.2021 8:00:00 | Rozhovor

V příštím roce nás čeká velká expanze streamovacích služeb Paramount Plus a Peacock. Nakonec ale proběhne jinak, než se čekalo.

Kdy konečně dorazí Disney+ do Česka a proč ještě čekáme?
Kdy konečně dorazí Disney+ do Česka a proč ještě čekáme?
05.09.2021 8:00:00 | Rozhovor

Po měsících spekulací jsme se konečně dozvěděli nový termín uvedení Disney Plus v Česku. Proč to Disneymu tak trvá a proč nás považuje za občany druhé kategorie?

Co znamená sloučení WarnerMedia a Discovery pro streamovací války?
Co znamená sloučení WarnerMedia a Discovery pro streamovací války?
14.07.2021 15:00:00 | Rozhovor

V novém podcastu jsme se ohlédli za spojením společností WarnerMedia a Discovery. Pocítí tohle spojení i čeští diváci a co může znamenat do budoucna například pro HBO a sportovní nabídku v online světě? Pokud dosud tápete, po téhle půlhodince už nebudete.