FB pixel TP pixel
ROZHOVOR: Režisér Jindřich Andrš o Nové šichtě, MikeJePan a dokumentární tvorbě © Ceny české filmové kritiky

ROZHOVOR: Režisér Jindřich Andrš o Nové šichtě, MikeJePan a dokumentární tvorbě

Dokument Nová šichta o horníkovi Tomáši Hisemovi, který vyměnil hornictví za svět IT, patří mezi nejlepší filmy roku. A tak jsme se rozhodli udělat rozhovor s jeho režisérem nejen o tom, jak vznikla jeho chválená novinka.

Rozhovor

Dokument Nová Šichta o horníkovi Tomáši Hisemovi, který se rozhodl přejít z OKD do světa IT, patří mezi nejlepší filmy letošního roku. A s kým si o něm lépe popovídat, než s jeho tvůrcem, režisérem Jindrou Andršem. Kromě jeho celovečerní novinky jsme probrali i jeho předchozí projekty z FAMU a také jeho přístup k tvorbě dokumentů vůbec. Pokud vás tedy zajímá, jak takový dokument vzniká, jak různorodě může vypadat a co všechno se při natáčení může semlít, když natáčíte v Ostravě, máte před sebou 40 minut zajímavého povídání. A samozřejmě mrkněte na Jindrovy filmy Poslední šichta Tomáše Hisema, Nová šichta a Mike a jeho ultras!

Filmtoro · Podcast - 072 - Režisér Jindřich Andrš o Nové šichtě, MikeJePan a dokumentární tvorbě

Jsme téměř na všech platformách. Podpořit nás můžete na Patreonu!

Podcasty aktuálně přinášíme nepravidelně, pokud to však jde, snažíme se držet počet dvou podcastů měsíčně. Často přicházíme i se speciálními díly, ve kterých přinášíme rozhovory se zajímavými tvůrci, anebo se zabýváme vybraným tématem více do detailu. Podcasty jsme již rozšířili v podstatě do všech koutů internetu. Najdete nás tedy na Soundcloudu, Spotify, Apple Podcastech, či na YouTube. Dále jsme dostupní ve všech kvalitních RSS aplikacích. Odkazy na naše hlavní kanály nabízíme níže. Pokud se vám navíc naše podcasty a tvorba na YouTube líbí, budeme rádi za finanční podporu na Patreonu. Všem Patronům děkujeme!

Podpořte nás na Patreonu!

Poslouchejte a sledujte nás na:

Videa na YouTube Podcasty na Soundcloudu Podcasty na Spotify a dalších službách Instagram

 86 zobrazení   34 se líbí
Streamovací služba SkyShowtime dorazí příští rok. Co od ní čekat?
Streamovací služba SkyShowtime dorazí příští rok. Co od ní čekat?
27.09.2021 8:00:00 | Rozhovor

V příštím roce nás čeká velká expanze streamovacích služeb Paramount Plus a Peacock. Nakonec ale proběhne jinak, než se čekalo.

Kdy konečně dorazí Disney+ do Česka a proč ještě čekáme?
Kdy konečně dorazí Disney+ do Česka a proč ještě čekáme?
05.09.2021 8:00:00 | Rozhovor

Po měsících spekulací jsme se konečně dozvěděli nový termín uvedení Disney Plus v Česku. Proč to Disneymu tak trvá a proč nás považuje za občany druhé kategorie?

Co znamená sloučení WarnerMedia a Discovery pro streamovací války?
Co znamená sloučení WarnerMedia a Discovery pro streamovací války?
14.07.2021 15:00:00 | Rozhovor

V novém podcastu jsme se ohlédli za spojením společností WarnerMedia a Discovery. Pocítí tohle spojení i čeští diváci a co může znamenat do budoucna například pro HBO a sportovní nabídku v online světě? Pokud dosud tápete, po téhle půlhodince už nebudete.

Vše podstatné o české verzi Amazon Prime Video a koupi studia MGM
Vše podstatné o české verzi Amazon Prime Video a koupi studia MGM
15.06.2021 7:00:00 | Rozhovor

Jak je to aktuálně s oficiálním příchodem české verze Amazon Prime Video do České republiky a co znamená koupě MGM právě obřím molochem Jeffa Bezose? To jsme probrali v novém podcastu.