FB pixel TP pixel
Další film míří z kin na Netflix. Disney se zbavil posledního filmu od Foxu © TMDB

Další film míří z kin na Netflix. Disney se zbavil posledního filmu od Foxu

Snímek Woman in the Window, který již dvakrát zrušil svou plánovanou kinopremiéru, se nakonec do temných sálů nepodívá. Od Disneyho jej totiž odkoupil Netflix. Rodinnému studiu se film nehodil do koncepce.

Streaming novinky

V tuto chvíli se k finiši dostává dohoda, ve které by měl streamer Netflix zakoupit do svého katalogu snímek Woman in the Window. Toto nechtěné dítě studia Disney mělo jít do kin již loni, premiéra byla přesunuta na letošek, ta se ale ze známých důvodů opět odložila. Thriller natočený režisérem Joe Wrightem v hlavní roli s Amy Adams je totiž posledním filmovým projektem od Elizabeth Gabler. Ta byla prezidentkou studia Fox 2000, které se specializovalo povětšinou na nezávislé snímky - zmínit můžeme jejich finančně nejúspěšnější projekty jako oscarový hit Pí a jeho život nebo romantickou komedii Marley a já. Divize Fox 2000 spadala pod 20th Century Studios a po prodeji Foxů Disneymu se tak dostala pod jeho křídla. Jenže Disney se rozhodl krátce po nákupu celou divizi zavřít, protože se mu takzvaně nehodila do jeho rodinného konceptu.

Woman in the Window se jistě nehodí na jejich rodinnou streamovací platformu Disney+, ale uplatnění nakonec nenašlo ani na stanici Hulu, a Disney jej nakonec raději prodá své konkurenci. Snímek je adaptací světového bestselleru Žena v okně od autora A. J. Finna. Tento temný psychologický thriller je variací na Hitchcockův snímek Okno do dvora. Hlavní hrdinka dětská psycholožka Anna Foxová trpí agorafobií, nevychází proto ze svého bytu a špehuje své sousedy, jenže pak zahlédne něco, co neměla… Hudbu k filmu vytvořilo známé elektronicko-industriální duo Trent Reznor a Atticus Ross a dalšími hereckými hvězdami snímku jsou například Gary Oldman, Julianne Moore nebo Anthony Mackie. Datum uvedení thrilleru na Netflixu ještě není známo.

 2 766 zobrazení   9 se líbí
Revoluce, nebo prostý kalkul? Mulan míří z kin na Disney+ s několika ALE
Revoluce, nebo prostý kalkul? Mulan míří z kin na Disney+ s několika ALE
05.08.2020 7:00:00 | Streaming novinky

Už ani Disneyho nebaví neustále odkládat filmové premiéry a čekat, kdy se mu vrátí investované peníze. Nyní slavné studio rozhodlo, že 200 milionů investovaných do vzniku filmu Mulan hodlá získat z části online distribucí.

Netflix testuje novou funkci. Vybere za nás, co si máme pustit
Netflix testuje novou funkci. Vybere za nás, co si máme pustit
22.07.2020 10:00:00 | Streaming novinky

Tlačítko Shuffle známé především z hudebních přehrávačů, které náhodně vybírá skladby z daného alba či playlistu, se rozhodl Netflix pro váhavé a nerozhodné uživatele implementovat a otestovat i ve svém přehrávači.

Netflix koupil do kin chystaného SpongeBoba a ohlásil novinky
Netflix koupil do kin chystaného SpongeBoba a ohlásil novinky
19.07.2020 13:00:00 | Streaming novinky

Netflix narozdíl od hollywoodských studií zažívá zlaté časy, a aby měl i nadále divákům co nabídnout, musí stále rozšiřovat svou knihovnu. Nyní proto zakoupil práva na celovečerní film se SpongeBobem, odklepl dvojku hororového hitu V pasti a ve vývoji je adaptace kultovního komiksu Usagi Yojimbo.

Netflix odhalil svých 11 nejúspěšnějších originálních filmů vůbec
Netflix odhalil svých 11 nejúspěšnějších originálních filmů vůbec
19.07.2020 | Streaming novinky

Netflix aktuálně vypustil snímek Old Guard: Nesmrtelní, který se během pár dní dostal do žebříčku nejúspěšnějších Netflix Originals. Octl se tak ve společnosti desítky filmů, jež dosáhly ohromujícího úspěchu a zlomily prokletí nepovedených netflixovských originálek.