FB pixel TP pixel
Daredevil a další drsné marvelovky už mají nový domov. Čelí ale kritice © Netflix

Daredevil a další drsné marvelovky už mají nový domov. Čelí ale kritice

Trvalo to jen dva týdny a oblíbené temnější seriály od Marvelu získávají nový streamovací domov. Po Netflixu se tak Daredevil nebo Punisher přesouvají na Disney Plus, a to se některým divákům vůbec nelíbí.

17. 3. 2022 9:00 | Filmové novinky

Je to zhruba měsíc, co jsme informovali, že seriály Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage, The Punisher či The Defenders opustí ke konci února Netflix. Tehdy jsme však ještě nevěděli, kam se tyto seriály v budoucnu přesunou, i když bylo vysoce pravděpodobné, že půjdou přímo ke konkurenčnímu Disney+. Ostatně studio Disney, které platformu vlastní, má v držení i Marvel Studios, které již má s Daredevilem a spol. dlouhodobé plány. Připomeňme, že Daredevil s tváří Charlieho Coxe se v prosinci objevil i v novém Spider-Manovi s podtitulem Bez domova.

Disney zmíněné seriály od 15. března do své nabídky konečně nasadil a jak můžete vidět výše, nenechal si ujít příležitost oslavit nové přírůstky i povedeným trailerem. V tom se diváci dokonce dozvědí, že v katalogu nově najdou i seriál Agenti S.H.I.E.L.D., který původně běžel na stanici ABC (taktéž vlastněná Disney) a který je dnes považovaný za nekanonický v rámci Marvel Cinematic Universe. To pro původně netflixovské tituly neplatí. Marvel si mezi nimi sice hodlá vybírat a kupříkladu Iron Fist zřejmě dostane zásadní revizi, na druhou stranu postavy jako Daredevil či Jessica Jones by se měly v budoucích projektech Marvelu objevovat. Ohledně Daredevila se pak v posledních dvou týdnech výrazně spekuluje o čtvrté řadě, která by byla takzvaným soft-rebootem. Matt Murdock by se tak konečně utkal s padouchem Bullseyem v jeho plnohodnotné podobě. Tihle dva se částečně střetli už ve třetí řadě, až její závěr ale slíbil tento ikonický duel, na kterým zatím nedošlo. V Česku bychom se Disney+ měli dočkat v průběhu léta 2022. Často se mluví o červenci.

Uvedení těchto seriálů na Disney+ je významným krokem hlavně pro americkou verzi služby, která nemá na rozdíl od většiny světa „dospěláckou“ sekci Star či extra službu Star+, protože podobné seriály byly v USA v drtivě většině poslány na sesterskou službu Hulu. Rodičovský zámek, zamezující koukat na drsnější věci malým dětem, má tak po evropské či australské verzi nově i americký Disney+. Ne každý má ale z uvedení těchto krvavějších titulů, v nichž často dochází k propichování hlav či umlácení dveřmi od auta, radost. Někteří přecitlivělí američtí rodiče považují zařazení seriálů na rodinnou platformu Disney+ za krok dehonestující značku a tvrdí, že takový postup konglomerátu ublíží. Pro Disney+ je však velmi pravděpodobné, že bude dospělácký obsah na americkém Disney+ dále posilovat a postupně přesouvat věci z Hulu. Obavy, že drsné pořady jako Daredevil budou v USA i tak cenzurovány, jsou zatím liché, rychlí diváci už mezitím stihli projet zmíněné drsné momenty ze všech seriálů a potvrzují, že Disney k žádné cenzuře nepřistoupil. A taky vysvětlil fanouškům, že zatímco na Netflixu byly k dispozici 4K verze Daredevila a spol., na Disney+ zatím nejsou, protože cílem bylo je poskytnout co nejdříve. Postupem času by se ale měla objevit i nejkvalitnější verze.

Zdroj: IGN

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
29 komiksových filmů a seriálů, které aktuálně najdete na HBO Max
29 komiksových filmů a seriálů, které aktuálně najdete na HBO Max
16.03.2022 12:30:00 | Filmové novinky

Spuštění HBO Max výrazně zvýšilo knihovnu titulů na motivy DC Comics. A i když mezi nimi chybí celá řada milovaných projektů včetně Keatonových Batmanů nebo Gunnova Sebevražedného oddílu, rozhodně je z čeho vybírat.

Marvel ukázal trailer první muslimské superhrdinky. Brzy se přidá k Avengers
Marvel ukázal trailer první muslimské superhrdinky. Brzy se přidá k Avengers
15.03.2022 15:40:00 | Filmové novinky

Multivesmír Marvelu se nadále rozrůstá a jako další do něj míří jedna z nejnovějších hrdinek. A jak to tak podle traileru vypadá, můžeme se těšit na příběh o dospívání okořeněný o trochu superhrdinské rétoriky.

Bombastický trailer na sci-fi Halo přináší mimozemskou akci i boj o lidskost
Bombastický trailer na sci-fi Halo přináší mimozemskou akci i boj o lidskost
15.03.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Premiéra očekávaného sci-fi seriálu Halo je na spadnutí a streamovací služba Paramount Plus láká pravděpodobně finální ukázkou, která mísí akci a boj za zachování lidskosti ve světě, který ji neustále ztrácí.

Nejlepší superhrdinský seriál Netflixu odhalil záběry z 3. řady a datum premiéry
Nejlepší superhrdinský seriál Netflixu odhalil záběry z 3. řady a datum premiéry
15.03.2022 12:30:00 | Filmové novinky

Streamovací gigant Netflix krátkým videem připomíná fanouškům návrat oblíbeného superhrdinského seriálu Umbrella Academy. Kromě prvních záběrů z třetí řady došlo i na odhalení data premiéry.