FB pixel TP pixel
Netflix reaguje na válku na Ukrajině oscarovým filmem zdarma © Netflix

Netflix reaguje na válku na Ukrajině oscarovým filmem zdarma

Streamovací služba Netflix v reakci na probíhající válku na Ukrajině zveřejnila jeden film ze svého katalogu zdarma. Přehrát si ho můžete i přímo na našem webu.

14. 3. 2022 15:00 | Filmové novinky

Dokument Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom sleduje tzv. Euromajdan, tedy ukrajinský převrat probíhající od listopadu 2013 do února 2014. Dokument je složen z autentických záběrů a výpovědí lidí čelících ozbrojeným barikádám. Snímek zachycuje dramatické protesty, které si vyžádaly ztráty na životech a které nakonec vyústily v celoukrajinskou krizi a následnou anexi Krymu Ruskou federací.

Dokument získal Cenu diváků pro nejlepší dokumentární film na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu a mimo jiné byl také nominován na Cenu Akademie za Nejlepší celovečerní dokument. O tom, že je po dokumentu poptávka, svědčí i fakt, že za méně jak 24 hodin od zpřístupnění na YouTube dosáhl více jak 250 000 zhlédnutí. Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom najdete jak na YouTube (vložený je i zde v článku), tak i na Netflixu (ale jen, pokud máte jazyk nastavený na angličtinu). Dokument je bez českého dabingu a pouze s anglickými titulky.

Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Nejlepší seriál Amazonu přichází s extrémně brutálním trailerem
Nejlepší seriál Amazonu přichází s extrémně brutálním trailerem
14.03.2022 13:30:00 | Filmové novinky

Už 3. června se na obrazovky streamovací služby Amazon Prime Video vrátí oblíbený komiksový seriál The Boys, který čeští fanoušci znají jako Bandu. A krev opět poteče proudem.

Nová komedie Netflixu láká v traileru na dinosaury, pandemii a hvězdu Borata
Nová komedie Netflixu láká v traileru na dinosaury, pandemii a hvězdu Borata
11.03.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Novinka režiséra Judda Apatowa by ráda udělala vtipnou tečkou za pandemií. Uvrhne nás do natáčení, které se kvůli šířící se nemoci promění v humorné peklo.

Trailer nové sci-fi vrhá USA do druhé občanské války. Na HBO bude za týden
Trailer nové sci-fi vrhá USA do druhé občanské války. Na HBO bude za týden
10.03.2022 8:00:00 | Filmové novinky

HBO se od své sesterské stáje DC Comics rozhodlo zfilmovat ambiciózní dystopický grafický román DMZ o druhé americké občanské válce. Minisérie pod vedením Avy DuVernay láká na hvězdnou Rosario Dawson a temnou atmosféru.

První trailer Obi-Wana je tu! Čekají nás nejlepší Star Wars od Pomsty Sithů
První trailer Obi-Wana je tu! Čekají nás nejlepší Star Wars od Pomsty Sithů
09.03.2022 20:00:00 | Filmové novinky

Lucasfilm a Disney+ představili první trailer seriálu Obi-Wan Kenobi a fanoušci Star Wars si pravděpodobně cvrnknou do trenek. Ewan McGregor je zpět. A nejen on!