FB pixel TP pixel
Drsný Daredevil od Netflixu znovu ožívá! Noví tvůrci vzbuzují pochybnosti © Netflix

Drsný Daredevil od Netflixu znovu ožívá! Noví tvůrci vzbuzují pochybnosti

Slavný hrdina z Hell's Kitchen, který přes den pracuje jako špičkový právník a v noci v ulicích New Yorku působí jako ďábelský hrdina, se vrátí v novém seriálovém projektu. Muže beze strachu by v něm měl znovu ztvárnit Charlie Cox, vrátí se patrně i zloduch Kingpin v podání Vincenta D'Onofria.

20. 5. 2022 9:30 | Filmové novinky

Seriál Daredevil byl první částí ze série Defenders na Netflixu a mnoha fanoušky je považován za nejlepší komiksový projekt na malé obrazovce vůbec. Netflix jej uvedl v roce 2015, přičemž hlavním tvůrcem byl Drew Goddard, na seriálu se ale podílel i proslulý komiksový autor Jeph Loeb. Hlavní roli si střihl Charlie Cox, vedle něj se objevili také Rosario Dawson, Deborah Ann Wolf nebo Elden Henson. Seriál úspěšně zadaptoval celou řadu komiksových linek včetně nejslavnějších děl autora Franka Millera, například ságu o Elektře. Zároveň dal vzniknout dalším spin-offům a následně i týmové minisérii Defenders.

Drsný Daredevil od Netflixu znovu ožívá! Noví tvůrci vzbuzují pochybnosti © Netflix

V roce 2018 Netflix Daredevila ukončil a poměrně nedávno pak projekt zmizel i z nabídky. Aktuálně je seriál k dispozici na Disney+ a tatáž platforma pak přichystá i nový reboot. Scenáristické otěže tentokrát převezmou Matt Corman a Chris Ord, tvůrci průměrného špionážního seriálu V utajení, kteří jsou alespoň papírově jednoznačně horší variantou než původní kreativní tým. Do hlavní role se pak téměř jistě vrátí Charlie Cox, který se už objevil v cameu ve filmu Spider-Man: Bez domova. Vedle Coxe bychom se znovu měli dočkat i Vincenta D'Onofria, jehož padouch Kingpin v MCU debutoval v seriálu Hawkeye. Premiéra nového Daredevila zatím není známa, jisté je ovšem to, že rozšíří už poměrně slušnou seriálovou porci MCU, která letos bude pokračovat projekty Ms. Marvel a She-Hulk: Neuvěřitelná právnička.

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Nejlepší komiksovka Netflixu je zpět! V traileru už zase čelí konci světa
Nejlepší komiksovka Netflixu je zpět! V traileru už zase čelí konci světa
19.05.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Umbrella Academy patří mezi ty seriály Netflixu, které si během dvou řad dokázaly udržet kvalitativní úroveň a mnohé diváky dokonce v pokračování bavily i víc než při svém debutu. Dokáže třetí a zdánlivě ještě šílenější řada nezklamat?

Nejbrutálnější komiks současnosti se vrací. Trailer servíruje šílenství
Nejbrutálnější komiks současnosti se vrací. Trailer servíruje šílenství
18.05.2022 16:50:00 | Filmové novinky

Šílená parta lovců superhrdinů pod vedením nekompromisního Butchera se vrací. Trailer na třetí sérii veleúspěšného seriálu The Boys slibuje řádnou směsici akce a brutality. Banda nebude mít s členy Sedmičky žádné slitování. Jak ale kartami zamíchá prohnilý Soldier Boy?

Hulk dostává seriál. První trailer nové marvelovky má akci i kotel humoru
Hulk dostává seriál. První trailer nové marvelovky má akci i kotel humoru
18.05.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Marvel pokračuje v trendu starších hrdinů předávajících pomyslnou štafetu nové generaci hrdinů. Nyní přišla řada na zeleného obra Hulka, který bude mentorovat svou sestřenku Jennifer Walters aka She-Hulk!

Hemsworth a režisér Top Gunu 2 ukázali zvrhlý trailer nového sci-fi Netflixu
Hemsworth a režisér Top Gunu 2 ukázali zvrhlý trailer nového sci-fi Netflixu
17.05.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Režisér Joseph Kosinski a hvězda série Vyproštění a hvězdný Thor Chris Hemsworth spojují síly a v traileru prezentují nové sci-fi Spiderhead, které ukazuje zvrhlý experiment s drogami, který úplně nevyjde podle představ.