FB pixel TP pixel
Warneři mají konečně plán na zničení Marvelu. Naštve fanoušky Zacka Snydera © Warner Bros.

Warneři mají konečně plán na zničení Marvelu. Naštve fanoušky Zacka Snydera

David Zaslav a další členové vedení Warner Bros. Discovery spustili obrovskou reorganizaci komiksového univerza DC. Za oběť jí už padlo několik seriálů a filmů, tvůrci jsou ale stále na začátku. Cílem je vybudovat veleúspěšnou sérii, která konečně bude konkurovat Marvelu. Představme si na dalších řádcích hlavní aspekty této reorganizace.

10. 8. 2022 11:00 | Filmové novinky

Konec DCEU

Série DC Extended Universe měla ambice odstartovat už roku 2011, po absolutním propadáku filmu Green Lantern ale na své spuštění čekala ještě dva roky. Muž z oceli byl vcelku hitem, který následně nakopl celou franšízu. Bohužel, následně se filmy kvalitativně střídaly a dočkali jsme se povedených projektů jako Wonder Woman, ale i vyloženě špatných filmů (Whedonova Liga spravedlnosti, Birds of Prey). Zaslav a vedení WB Discovery proto ve snaze alespoň trochu zachovat tvář DC zrušili řadu projektů, kromě propírané Batgirl také filmy Black Canary nebo Supergirl. Cílem je nevydávat filmy na HBO Max, ale přímo do kin.

Co se Snyderem a Arrowem?

Warneři mají konečně plán na zničení Marvelu. Naštve fanoušky Zacka Snydera © Warner Bros.

Do kin z dříve oznámených projektů zamíří Black Adam, Shazam! Hněv bohů, Aquaman a ztracené království a také onen prokletý Flash. Následně dojde ke kompletnímu restartu, který by se sice měl nést ve stylu Snyderových filmů, kompletně ale bude ignorovat děj Ligy spravedlnosti Zacka Snydera. Vedle toho pak dojde i k likvidaci posledních zbytků sdíleného vesmíru Arrowverse, jenž příští rok zakončí závěrečná série Flashe. Z CW seriálů prozatím zůstávají v klidu Stargirl a Superman & Lois.

A jak je to s hlavními hvězdami?

Když už dojde k restartu, logicky by dávalo smysl přeobsadit i hlavní postavy. To ale údajně není hlavním cílem WB Discovery, přičemž se už mluví o tom, že Gal Gadot se coby Wonder Woman vrátí v celé řadě dalších projektů. Do svého dalšího netopýřího dobrodružství v druhém Aquamanovi míří i Ben Affleck a vypadá to, že i čerstvý ženáč by nemusel svůj superhrdinský kostým odložit napořád. Nedávno pak vlny rozvířila zpráva o tom, že WB Discovery oslovilo také Henryho Cavilla, aby znovu ztvárnil samotného Supermana. Podle spekulací ale Cavill už nemá zájem a soustředí se na své role Geralta z Rivie a snad brzy i Connora MacLeoda. V dalších filmech určitě uvidíme i Jasona Momou, naopak psychopatická queer postavička Ezra Miller má svůj osud stále neurčen.

Co určitě nečekejme?

Warneři mají konečně plán na zničení Marvelu. Naštve fanoušky Zacka Snydera © Warner Bros.

Jak bylo řečeno výše, Zaslav a spol. se chtějí ve své úvodní desetiletce soustředit primárně na populární hrdiny, můžeme se snad těšit na více vyobrazení Trinity (Batman, Superman, Wonder Woman) a dalších komiksových postav, které jsou z těch známějších. Logicky tedy nečekejme oznamování podobně stupidních projektů jako jsou Wonder Twins nebo 50 Centův Xero.

Dva různé vesmíry?

Warneři údajně nadále počítají i s rozvíjením batmanovské série, kterou začal letošní film Matta Reevese The Batman. Už v příštím roce pak začne natáčení seriálového spin-offu The Penguin s Colinem Farrellem, je tedy jasné, že zatímco jinde WBD škrtá jak může, Reevesovi dává nadále volnou ruku. Pattinsonův hrdina by se měl objevit ještě v dalších sólovkách, v plánu je i seriál Arkham.

Případ Abrams

Warneři mají konečně plán na zničení Marvelu. Naštve fanoušky Zacka Snydera © Warner Bros.

J. J. Abrams je jednou z nejrozporuplnějších postav filmového i seriálového světa. Dal nám sice hity jako Alias nebo Ztraceni, zároveň ale podle mnohých pošlapal vesmírné klasiky Star Trek a Star Wars. Před třemi lety podepsal exkluzivní smlouvu s Warnery a měl na HBO Max přichystat několik DC seriálů. I když se nějakou dobu spekulovalo, že Discovery Abramse vyrazí, aktuálně to vypadá, že si J. J. svou pozici udrží. V plánu je totiž nadále nový Constantine, údajně ale dozná menších úprav. Tak snad se Abramsovi konečně taky něco povede!

Zdroj: The Direct

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Kompletní Akta X budou konečně online! Disney ukázal datum premiéry
Kompletní Akta X budou konečně online! Disney ukázal datum premiéry
08.08.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Absence kompletních Akt X při spuštění české verze Disney Plus byla jedním z největších zklamání spojených se startem zatím solidně fungující služby. Nyní už se ale fanoušci Muldera a Scullyové mohou uklidnit, již za pár dní bude seriál kompletně dostupný online.

Netflix konečně natočí akční nářez. Ulovil režiséra Johna Wicka a Deadpoola
Netflix konečně natočí akční nářez. Ulovil režiséra Johna Wicka a Deadpoola
08.08.2022 9:20:00 | Filmové novinky

Netflix pro své předplatitele chystá velkou akční podívanou. Hlavní roli si v ní zahraje sympaťák Idris Elba a režírovat bude spolutvůrce akčního megahitu John Wick.

Warnerovská čistka pokračuje! Batgirl za 90 miliónů dolarů nikdy neuvidíme!
Warnerovská čistka pokračuje! Batgirl za 90 miliónů dolarů nikdy neuvidíme!
03.08.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. Discovery nadále pokračuje v likvidaci projektů, které úplně nezapadají do jeho nové strategie. Aktuálně to nejvýrazněji odskákala sólovka Batgirl, která prozatím vyšla na 90 milionů, vedle toho ale končí i pokračování velkého animovaného hitu.

Netflix v traileru na Blondýnku ukazuje trochu jiný pohled na příběh Marilyn Monroe
Netflix v traileru na Blondýnku ukazuje trochu jiný pohled na příběh Marilyn Monroe
03.08.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Ve spolupráci se studiem Film B uvede Netflix už 23. září příběh legendární herečky Marilyn Monroe. Pokud ale čekáte klasický životopis, tak se vraťte do roku 2011. Tentokráte totiž v režii Andrewa Dominika uvidíme napůl fiktivní a řádně depresivní příběh herečky, který bude mít tu nejvyšší hranici přístupnosti.