FB pixel TP pixel
Deadpool a Wolverine bourají rekord za rekordem. Seznam úspěchů nebere konce © Marvel Studios

Deadpool a Wolverine bourají rekord za rekordem. Seznam úspěchů nebere konce

Zpočátku roku se zdálo, že letošek nebude pro kina tím nejlepším a uvidíme na tržbách dopady velké stávky. Posledních pár týdnů se ale zdá, že to možná nebude úplně pravda.

Filmové novinky 31. 7. 2024 18:00 | Filmové novinky

Po velkém a nečekaném úspěchu Twisters a velkém a očekávaném úspěchu V hlavě 2 přišel do kin s téměř minimální časovým odstupem třetí díl komiksové ságy a vtipném a přidrzlém (anti)hrdinovi v masce s názvem Deadpool & Wolverine, který i přes svou (ne)přístupnost boří rekordy… a jejich opravdu mnoho.

V USA i ve zbytku světa se jedná o největší otvírák filmu s Rkovým ratingem (u nás obdoba do 15 let nepřístupný) všech dob. Celosvětově za první víkend film utržil 444 milionů dolarů a 211 milionů dolarů v USA, čímž překonal dosavadního rekordmana – prvního Deadpoola z roku 2016. Jedná se také o největší celosvětový otvírák od druhého Avatara (439 milionů dolarů) i největší domácí první víkend pro obě hlavní hvězdy, Ryana Reynoldse a Hugha Jackmana, stejně tak jako pro režiséra Shawna Levyho. Tím ale výčet zdaleka nekončí. Je to také největší červencový první víkend v USA, který překonal dosavadního rekordmana, kterým byl Lví král se 191 miliony dolarů.

Nejsou to ale jen rekordy pro film samotný, ale i pro Marvel Cinematic Universe a společnost Walt Disney, které franšíza patří. MCU je nyní nejvýdělečnější filmovou sérií všech dob s 30 miliardami dolarů na kontě. Deadpool a Wolverine je pak 34. filmem v řadě, který debutoval ve Spojených státech na prvním místě. Walt Disney se tak nyní může pyšnit pěti ze šesti největších otevíracích víkendů v USA a letos je to pro něj již třetí položka po Království planety opic a V hlavě 2.

I u nás snímek zaznamenal slušných 115 000 diváků a bodoval z první příčky, byť předchozí díl se mu o fous pokořit nepodařilo. Dá se ale předpokládat, že film bude lámat, především ty celosvětové žebříčky, i nadále.

Zdroj: Deadline

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Olympiáda na Maxu trhá rekordy. Je sport budoucností streamingu?
Olympiáda na Maxu trhá rekordy. Je sport budoucností streamingu?
31.07.2024 16:40:00 | Filmové novinky

Diváci si mohou letošní olympijské hry vychutnat způsobem, který nemá obdoby. Vděčí za to platformě Max, vylepšené streamovací platformě Warner Bros. Discovery (WBD), díky které se podařilo transformovat to, jak Evropa sleduje a prožívá olympijské hry. Konkurence ale nespí.

Nejslavnější věta Gladiátora málem nezazněla. Crowe ji odmítal, většinou improvizoval
Nejslavnější věta Gladiátora málem nezazněla. Crowe ji odmítal, většinou improvizoval
30.07.2024 19:30:00 | Filmové novinky

Gladiátor patří mezi nejpopulárnější historické filmy a novodobé klasiky. Jak už to ale u podobných filmů bývá, rozhodně nevznikal lehce. Vznik snímku ovlivnila smrt, změny scénáře i samotný Russelll Crowe.

Peníze snů i vlastní tryskáč. Downey obdrží za návrat k Marvelu miliardy a dárečky
Peníze snů i vlastní tryskáč. Downey obdrží za návrat k Marvelu miliardy a dárečky
30.07.2024 16:40:00 | Filmové novinky

Je to jen pár dní, co se Robert Downey Jr. vrátil k Marvelu a bylo potvrzeno, že ho uvidíme v nové záporné roli Doctora Dooma. Nyní bylo rovněž odhaleno, na jaký plat si někdejší představitel Iron Mana přijde. A jsou to samozřejmě neskutečné peníze.

Brilantní thriller se sériovým vrahem ožívá ve skvělém traileru. Zabiják Šakal je postrachem
Brilantní thriller se sériovým vrahem ožívá ve skvělém traileru. Zabiják Šakal je postrachem
30.07.2024 14:15:00 | Filmové novinky

V prosinci bude mít na streamovací platformě SkyShowtime premiéru špionážní thriller The Day of the Jackal, v němž si hlavní roli chameleonského nájemného vraha Šakala zahraje Eddie Redmayne. První upoutávka nabízí exotická prostředí, výpravnou produkci a intenzivní akci.