FB pixel TP pixel
Popelka s tmavou pletí a modrými vlasy? Disney naštval diváky, ti se zlobí zbytečně © Disney Plus

Popelka s tmavou pletí a modrými vlasy? Disney naštval diváky, ti se zlobí zbytečně

Ačkoli by se mohlo zdát, že už si diváci na obsazování herců a hereček tmavé pleti do rolí fikčních postav dávno zvykli, při každém novém oznámení se potvrdí, že opak je pravdou. V případě nového dílu série Následníci je ale humbuk zcela zbytečný.

Filmové novinky

V roce 2015 Disney vytvořil novou dobrodružnou sérii pro mladé diváky s názvem Následníci (v originále Descendants), která pojednává o nové generaci slavných pohádkových postav z Disneyho bohaté knihovny ikonických hrdinů a padouchů. V první části jsme poznali syna krále Adama a Belle v Auradonu a objevili se i potomci Cruelly de Vil, Zloby, Zlé královny nebo Jafara z Aladdina. Série se dosud dočkala třech částí a nyní se chystá uvedení čtvrté, která bude spin-offem předchozích dílů.

Neznalost Disneyho historie

Popelka s tmavou pletí a modrými vlasy? Disney naštval diváky, ti se zlobí zbytečně © Disney Plus

Nový film Descendants: The Rise of Red, který má plánovanou premiéru na 12. července na Disney Plus, bude vyprávět příběh dcery Srdcové královny z Alenky v říši divů, která se společně s dcerou Popelky Chloe pokusí za pomoci králíkových hodinek zabránit své matce v ovládnutí pohádkového světa Auradonu. Disney se přitom rozhodl, že využije návratu starší Popelky k tomu, že pomrkne na fanoušky televizní muzikálové adaptace z 90. let. Do role Popelky se tak po téměř 30 letech vrací zpěvačka Brandy a do role krále se opět převtělí Paolo Montalban. Diváci, kteří adaptaci z roku 1997 neznají, však na sociálních sítích rozpoutávají nepochopitelné rasistické peklo.

Přitom jde ze strany Disneyho o vskutku zajímavé pomrknutí na fanoušky jedné z amerických muzikálových klasik, v níž se objevila například Whitney Houston či Whoopi Goldberg. Tato muzikálová adaptace mezi kritiky sbírala pozitivní ohlasy a vysloužila si i řadu ocenění. Pokud je navíc něčím série Následníci známá, pak je to snaha o inkluzivní přístup při obsazování minorit. Zdá se tedy, že diváci by se v první řadě měli spíše dovzdělat, než kritizovat. Na druhou stranu, už jen rozhořčení nad tmavou pletí neexistujících postav je poněkud zarážející.

Zdroj: Collider / DiscussingFilm

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Nová akční komedie Netflixu je označována za geniální. Streamer ji ale v Česku neuvede
Nová akční komedie Netflixu je označována za geniální. Streamer ji ale v Česku neuvede
23.05.2024 16:00:00 | Filmové novinky

O krimi komedii Hit Man se mluví již nějakou dobu a není divu. Hlavní roli ztvárnil stále populárnější Glen Powell, film má skvělé ohlasy od diváků i kritiků a také se prodal za pořádný balík. My si na něj však budeme muset ještě chvíli počkat.

Postapokalyptická fantasy Netflixu končí. Trailer láká na poslední výpravu lidských hybridů
Postapokalyptická fantasy Netflixu končí. Trailer láká na poslední výpravu lidských hybridů
23.05.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Nový trailer ke třetí a závěrečné sérii populární postapokalyptické fantasy Sweet Tooth: Chlapec s parožím právě dorazil. Fanouškům přináší pohled na poslední dobrodružství hlavního hrdiny Guse a návrat do nehostinného světa zničeného pandemií.

Velký návrat Eddieho Murphyho! Trailer Policajta v Beverly Hills 4 je komediálně akčním nářezem
Velký návrat Eddieho Murphyho! Trailer Policajta v Beverly Hills 4 je komediálně akčním nářezem
23.05.2024 15:10:00 | Filmové novinky

Premiéra nového Policajta v Beverly Hills se blíží a Eddie Murphy už zase srší nakažlivou komediální energií, která umí rozvibrovat bránici, zároveň ale skvěle funguje i ve vážnějších momentech. Nový trailer očekávané novinky Netflixu vypadá naprosto parádně. Funguje i spolupráce s novým parťákem.

První video nového Zaklínače je tady! Cavillův Geralt je minulostí
První video nového Zaklínače je tady! Cavillův Geralt je minulostí
22.05.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Není žádným tajemstvím, že skalní fanoušci knižní i herní série Zaklínač od autorů ze sousedního Polska již nad seriálovou adaptací Netflixu definitivně zlomili hůl. Poslední dvě řady přinesly řadu zklamání a odchod Henryho Cavilla z hlavní role byl pro mnohé poslední kapkou. Ve čtvrté řadě jej nahradí Liam Hemsworth a Netflix se konečně poprvé oficiálně pochlubil, jak mu sluší paruka.