FB pixel TP pixel
První video nového Zaklínače je tady! Cavillův Geralt je minulostí © Netflix

První video nového Zaklínače je tady! Cavillův Geralt je minulostí

Není žádným tajemstvím, že skalní fanoušci knižní i herní série Zaklínač od autorů ze sousedního Polska již nad seriálovou adaptací Netflixu definitivně zlomili hůl. Poslední dvě řady přinesly řadu zklamání a odchod Henryho Cavilla z hlavní role byl pro mnohé poslední kapkou. Ve čtvrté řadě jej nahradí Liam Hemsworth a Netflix se konečně poprvé oficiálně pochlubil, jak mu sluší paruka.

Filmové novinky

O tom, že s mečem na zádech a šedivou parukou na hlavě se po Cavillovi bude nově po place procházet Liam Hemsworth, víme už od roku 2022. Identita nového Geralta z Rivie tak byla známa ještě před premiérou třetí řady seriálu Zaklínač, ve které roli naposledy ztvárnil zmíněný Henry Cavill. Netflix se nyní rozhodl kapitulovat před všude se šířícími uniklými fotkami z natáčení a sám zveřejnil první sneak peak chystané čtvrté řady série o zmutovaném námezdním lovci nestvůr.

Kromě prvního oficiálního snímku Hemswortha jakožto Geralta jsme obdrželi i pár slov od showrunnerky Lauren Hissrich, která je za dosavadní neúspěch seriálu i jeho dříve oznámený předčasný konec zodpovědná. „Jeho konečný vzhled jsme dávali dohromady přes rok, takže nás velmi těší, že se s vámi konečně můžeme podělit o Liama Hemswortha jako Geralta z Rivie,“ stojí v jejím prohlášení.

„Herci i štáb byli doslova ohromeni vášní, energií a hereckým umem, který Liam do postavy vnesl již od svého prvního dne – nechybí mu samozřejmě zarostlý plnovous, ikonická jizva a vše ostatní! Natáčení 4. řady nás nesmírně baví a těšíme se, že můžeme konečně tuto cestu sdílet i fanoušky,“ dodala showrunnerka ve svém textu k odhalení nového Geralta, které Netflix doprovodil dokonce i krátkým videem.

V uplynulých dnech se po internetu kvapně šířily zřejmě tajně pořízené snímky Liama Hemswortha jako Geralta při natáčení čtvrté řady seriálu Zaklínač. Vše přitom naznačovalo, že se Netflix pokouší s novým Bílým vlkem znovu natočit ikonický souboj Geralta a čaroděje Vilgefortze, který jsme ještě v podání Cavilla už jednou měli možnost vidět v šestém díle třetí řady. Zatím není jisté, proč stejná scéna vzniká znovu, možná bude v nadcházející sérii použita jako flashback.

Z dosud dostupných záběrů a fotek se na první dobrou zdá, že se Netflixu minimálně vizuálně podařilo Geralta jakž takž zachovat v původní podobě (aspoň z dálky). Otázkou však zůstává, co se stane, až Liam Hemsworth kromě výrazu a gest začne také mluvit a konat. Čtvrtá řada Zaklínače je aktuálně ve stádiu produkce a premiéry bychom se měli dočkat až v příštím roce. Ještě před koncem roku 2024 by však na Netflix měl dorazit animovaný snímek ze světa Zaklínače The Witcher: Sirens of the Deep.

Zdroj: Entertainment Weekly

Nový Pán prstenů dorazí do kin už letos. Válka Rohirů se ukazuje na skvostných záběrech
Nový Pán prstenů dorazí do kin už letos. Válka Rohirů se ukazuje na skvostných záběrech
22.05.2024 10:00:00 | Filmové novinky

Že se na animák The Lord of the Rings: War of the Rohirrim čeká po ne úplně kladně přijatých Prstenech moci jako na smilování Boží, není žádné tajemství. Nejnovější obrázky dokazují, že se máme opravdu na co těšit.

Nejkrvavější horor roku uhranul kritiky i diváky. Recenze jsou naprosto nadšené
Nejkrvavější horor roku uhranul kritiky i diváky. Recenze jsou naprosto nadšené
21.05.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Již dávno odzvonilo dobám, kdy se v Hlavní soutěži festivalu v Cannes objevovala pouze meditativní dramata. Z festivalu v nedávné době vzešly divácké hity jako Trojúhelník smutku nebo Parazit, nejčerstvější ohlasy pak naznačují, že letos soutěž ukrývá i nejkrvavější horor, který letos uvidíme.

Nejdražší fantasy Netflixu se vrací! První video Sandmana 2 odhaluje nové postavy
Nejdražší fantasy Netflixu se vrací! První video Sandmana 2 odhaluje nové postavy
20.05.2024 17:15:00 | Filmové novinky

Netflix sice zatím neodhalil, kdy se dočkáme návratu fantasy hitu Sandman na obrazovky, pokračování dosud nejdražšího fantasy streamovacího obra se však natáčí a nyní dochází k odhalení dalších postav.

Sci-fi Já, legenda 2 změní konec původního filmu. Will Smith slibuje věrnost předloze
Sci-fi Já, legenda 2 změní konec původního filmu. Will Smith slibuje věrnost předloze
20.05.2024 15:20:00 | Filmové novinky

Hollywoodská hvězda Will Smith se podělila o nové informace k chystanému pokračování postapokalyptického thrilleru Já, legenda z roku 2007. Na filmu Smith spolupracuje s představitelem Creeda Michaelem B. Jordanem a slibuje větší věrnost knižní předloze.