FB pixel TP pixel
Disney+ má 87 milionů předplatitelů. Doplňuje dospělé filmy a exkluzivity © TMDB

Disney+ má 87 milionů předplatitelů. Doplňuje dospělé filmy a exkluzivity

Disney má za sebou letošní poslední prezentaci pro investory, na které představil rozšíření své služby Disney+ o nový obsah a potvrdil expanzi do Východní Evropy v roce 2021.

Streaming novinky 11. 12. 2020 10:00 | Streaming novinky

Disney se ve své letošní poslední prezentaci pro investory rozhodně nedržel zkrátka a přichystal si nejedno překvapení. Začněme tím poměrně očekávaným. Nárůst předplatitelů služby Disney+ pokračuje a Disney od října přihodil 13 milionů nově platících uživatelů. Celkově jich nyní má 86,8 milionů. V kombinaci s ostatními službami jako Hulu či ESPN+ a dalšími má již 137 milionů platících diváků. Což věru není špatné. Oproti Netflixu, který má jako jediná služba 195 milionů předplatitelů, však Disney přesto zůstává v závěsu.

Smrtonosná past nebo Kingsmani míří na Disney+

To se ale může brzy změnit, protože Disney hodně šlápne v následujících měsících a letech do pedálu v podobě nového obsahu. Pojďme k oznámení, o kterém se v poslední době hojně spekulovalo a nyní je skutečností. Ano, Disney+ zařazuje do svého katalogu dospělý filmový a seriálový obsah ze svých televizí, jako ABC, a také katalog od Foxů a část obsahu stanice FX. Nově je uživatelé najdou pod kolonkou Star, což je streamovací služba, se kterou hodlá Disney v různých regionech pracovat jinak. Zatímco Evropa, Kanada, Austrálie, Nový Zéland, USA a některé další trhy ji dostanou zahrnutou v ceně předplatného, které mimochodem vzroste od 23. února 2021 na 9 EUR, Japonsko či Jižní Korea si počkají až na druhé pololetí 2021, a například Indie bude mít své zcela vlastní řešení.

Disney+ má 87 milionů předplatitelů. Doplňuje dospělé filmy a exkluzivity © TMDB

Indie je pro Disneyho nesmírně rostoucím trhem a je zde extrémně populární služba Hotstar, do které bude nově Disney+ implementováno. Chytrý tah, Disney. Latinská Amerika pak dostane službu Star+, která zase od června 2021 nabídne i sportovní balíček. A ano, zmatečnější to Disney udělat nemohl. Pro nás jako Evropany je nicméně zásadní, že obsah kategorie Star (tedy filmy jako Logan, Kingsman, Smrtonosná past či nové Planety opic) budou dostupné v rámci Disney+.

Pro dospělou sekci Disney+ byly oznámeny i nové seriály:

  • Only Murders in the Building – Steve Martin a Martin Short v nové komediální sérii se Selenou Gomez
  • The Dropout – Neuvěřitelný příběh Elizabeth Holmesové s Kate McKinnon
  • Dopesick – nový drama seriál podle skutečných událostí s Michaelem Keatonem, Peterem Saarsgaardem a Rosario Dawson
  • Nine Perfect Strangers – nový napínavý seriál od Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) s Nicole Kidman a Melissou McCarthy
  • Nově oznámené filmy exkluzivně pro Disney+

    • Disenchanted – pokračování Kouzelné romance znovu s Amy Adams
    • Sestra v akci 3 – Whoopi Goldberg znovu jako tancující tučňák... ehm... jeptiška!
    • Pinocchio – hraná adaptace od Roberta Zemeckise s Tomem Hanksem
    • Peter Pan a Wendy – David Lowery režíruje novou verzi Petra Pana
    • Cruella – Emma Stone v originu záporačky ze 101 dalmatinů
    • Tři muži a nemluvně – nová verze slavné komedie nově se Zacem Efronem
    • Hocus Pocus 2 – sequel disneyovské kultovky z roku 1993
    • Rychlá rota – kombinace hraného filmu a animace o dvojici veverčárků a jejich bandě

    Animované seriály exkluzivně pro Disney+

    • Zootopia+ - pokračování animované satiry Zootopia
    • Tiana – seriál o hrdince Princezny a žabáka
    • Moana – další příběhy hrdinky z filmu Odvážná Vaiana
    • Baymax! - seriál ze světa animáku Velká šestka
    • Lightning McQueen and Mater – Blesk McQueen a kámoši auta v novém seriálu
    • Win or Lose – první seriál od Pixaru o hráčích softballu. Každý díl z perspektivy jiného hráče

    Ano, je to neuvěřitelný nátřesk titulů (a to jsme vybrali ty nejzajímavější), který jen dokazuje, že bývalý CEO Bob Iger se do tvorby nového obsahu pro streamovací službu pustil opravdu s vervou a Disney v podstatě vylovil ze svého katalogu všechny oblíbené značky, aby jim dal novou tvář. Kromě toho se vrátí i třeba hrdinové filmu Mighty Ducks a chystá se i nová verze Sám doma.

    Méně zvučné značky jen na Disney+

    Disney+ má 87 milionů předplatitelů. Doplňuje dospělé filmy a exkluzivity © TMDB

    Zajímavá je nicméně strategie ohledně filmů, které by možná za normálních okolností mířily do kin. Pinocchio, Peter Pan, Disenchanted... to jsou filmy, které Disney původně pro Disney+ nezvažoval. Respektive těžko si představit, že by například Robert Zemeckis či David Lowery chtěli točit jen pro streamovací službu. Specialitou je pak oznámení, že nový disneyovský animák Raya a drak půjde po vzoru HBO Max v březnu ve stejný den do kin i na Disney+. Protože je to ale velký titul, Disney ho schová pod paywall v podobě Premier Access, kde bude kromě měsíčního předplatného nutné zaplatit extra poplatek. Ano, jedná se o stejný princip jako letos v případě hrané Mulan.

    Disney+ v Česku? V roce 2021... snad

    Ptáte se, kdy se konečně dočkáme i v Česku? Toto bylo rozhodně největší zklamání z celé prezentace, protože Disney na nás v podstatě vystrčil prostředníček a jen suše oznámil, že Východní Evropa dojde na řadu v roce 2021. Tak díky, to jsme „vážně netušili“. Žádná další specifikace. Můžeme tedy jen odhadovat, že půjde spíše o druhou polovinu roku 2021, což rozhodně nepotěší fanoušky Marvelu, kteří tak budou legálně dohánět marvelovské seriály s několikaměsíčním zpožděním. V regionu, kde je stahování obsahu nesmírně populární, je toto velmi hloupé rozhodnutí. Ale nevíme, co za ním vězí. Disneymu má totiž teprve na jaře končit kontrakty s HBO ohledně jeho titulů, plus je nutné připravit titulky a dabingy, které jsou pro rodinnou službu podstatné. Trpělivost už ale dochází i nám.

    Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
    Reklama
    Streamingové služby

    Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

    Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

     1 995 zobrazení   63 se líbí
    To snad ne! HBO možná dostane nenáviděné reklamy
    To snad ne! HBO možná dostane nenáviděné reklamy
    09.12.2020 10:00:00 | Streaming novinky

    Vlastník streamovací služby HBO Max zvažuje nasazení reklam, které by posloužily jako další zdroj vypadnuvších příjmů filmového kolosu. Což dává u placené služby zhruba stejný smysl jako pandemická opatření české vlády.

    Streamovací služba Quibi je oficiálně mrtvá. Do aplikace se již nedostanete
    Streamovací služba Quibi je oficiálně mrtvá. Do aplikace se již nedostanete
    04.12.2020 12:00:00 | Streaming novinky

    Platforma pro krátká videa Quibi, která byla spuštěna letos v dubnu, zažila neúspěšný start, ze kterého se již nevzpamatovala, a v říjnu se její majitelé rozhodli pro její ukončení. Od prosince je její provoz oficiálně ukončen a přístup do aplikace je zablokován.

    Den poté: Co znamená přesun Duny a Matrixu 4 na HBO pro kinaře a diváky?
    Den poté: Co znamená přesun Duny a Matrixu 4 na HBO pro kinaře a diváky?
    04.12.2020 9:00:00 | Streaming novinky

    Studio Warner Bros. včerejším pozdním ohlášením, že v roce 2021 expanduje s HBO Max do 190 zemí světa a přesune veškeré kinopremiéry roku 2021 online, doslova zbouralo internet. A ruku na srdce, možná i poslední naděje kinařů na návrat do normálu.

    Warneři šokují! Duna a další filmy na rok 2021 míří i v Česku na HBO Max!
    Warneři šokují! Duna a další filmy na rok 2021 míří i v Česku na HBO Max!
    03.12.2020 23:00:00 | Streaming novinky

    Ne, tohle není apríl. Godzilla vs Kong, Duna, Matrix 4 a další hitovky připravené pro příští rok do kin, posílá studio Warner nově nejdříve na svoji čerstvě přemalovanou streamovací službu HBO Max. Experiment s Wonder Woman 1984 tak nebyl ojedinělý a bude pokračovat. A ta nejlepší zpráva - Česko u toho bude taky!