FB pixel TP pixel
Warneři šokují! Duna a další filmy na rok 2021 míří i v Česku na HBO Max! © TMDB

Warneři šokují! Duna a další filmy na rok 2021 míří i v Česku na HBO Max!

Ne, tohle není apríl. Godzilla vs Kong, Duna, Matrix 4 a další hitovky připravené pro příští rok do kin, posílá studio Warner nově nejdříve na svoji čerstvě přemalovanou streamovací službu HBO Max. Experiment s Wonder Woman 1984 tak nebyl ojedinělý a bude pokračovat. A ta nejlepší zpráva - Česko u toho bude taky!

Streaming novinky 3. 12. 2020 23:00 | Streaming novinky

Tak nejdříve postupně. Warneři to letos v kině během krátké koronavirové dovolenky zkusili s Tenetem v kině a peníze se jim rozhodně nevrátily. Plánované podzimní novinky proto uklidili na příští rok. A nedávno oznámili, že svůj korunní klenot, Wonder Woman 1984 nakonec neposunou, ale dají ve stejný den na HBO Max i do kin. Samozřejmě pouze tam, kde HBO Max dostupné je, tedy v USA, zbytek světa půjde (možná) na komiksovou amazonku jen do kin.

Warneři reagují na nekončící pandemii

Stále se nelepšící stav epidemie koronaviru ukazuje, že se nedá očekávat masový návrat do společnosti ne dříve než příští rok v létě, tedy až se přežene čtvrtá, pátá či šestá vlna nakažených. Filmová studia, která odložila své letošní hity na příští rok, už pomalu tuší, že to lepší nebude. A film, který leží dlouho na skladě, bez ohledu, jak moc velký či malý je, začíná dříve nebo později jít hodně do peněz.

Nabídka filmů putujících online bude masivní

Warneři šokují! Duna a další filmy na rok 2021 míří i v Česku na HBO Max! © TMDB

Warneři sice nemají celosvětově nakopnutou službu jako Disney, ale jejich čerstvě spuštěné HBO Max (přemalované HBO Now) má ambice se do ringu spolu s Disney+, Netflixem či Amazonem postavit. A tak se rozhodli nasadit do boje ty největší pecky - všechny svoje plánované kinopremiéry přesunout rovnou tam. A jaké, že to jsou pecky? Prosím, tady je sestava.

  • Mortal Kombat (leden) - nová verze klasické herní mlátičky
  • The Little Things (leden) - krimi thriller, kde se proti sobě postaví Denzel Washington a Rami Malek (leden)
  • Tom a Jerry (březen) - napůl hraný, napůl animovaný celovečerák hádejte s kým
  • The Many Saints of Newark (březen) - gangsterský prequel legendární Rodiny Sopránů
  • Reminiscence (duben) - sci-fi thriller z blízké budoucnosti, hraje Hugh Jackman, produkuje Jonathan Nolan (brácha Christophera)
  • Godzilla vs. Kong (květen) - očekávaný crossover legendárních monster
  • V zajetí démonů 3 (červen) - démoni a bafání potřetí a zřejmě ne naposledy.
  • Space Jam 2 (červenec) - animovaní hrdinové vs basketbal, tentokrát v hlavní roli LeBron James
  • The Suicide Squad (srpen) - druhý díl týmu komiksových antihrdinů
  • Duna (září) - co dodat?
  • King Richard (říjen) - nikoliv Shakespare, ale biografice tenisové dvojky Sereny a Venus Williams a jejich despotického otce Richarda
  • Zhoubné zlo ( Malignant) (říjen) - tajemný hororový film od tvůrců V zajetí démonů
  • Cry Macho (listopad) - Clint Eastwood a další one man show.
  • Matrix 4 (prosinec) - Neo se vrací!

Data premiéry se mohou samozřejmě měnit, ale co rozhodně zůstane je obrácený distribuční model. Zatímco dříve streaming musel čekat měsíce po kinopremiéře, teď to bude naopak. Měsíc se bude hrát film exkluzivně na HBO Max i v kinech. Následně zůstane jen v kinech. A od třetího měsíce by měl zamířit do klasických prodejů jako je třeba iTunes nebo Amazon Video. Alespoň tak to studio oznámilo v případě Wonder Woman.

To samozřejmě platí pro USA, jak to tedy bude ve zbytku světa? Warneři tentokrát neponechali nic náhodě, a spolu s oznámením pro USA konečně odkryli i plány pro celosvětovou expanzi. Protože HBO Max ve své aktuální podobě nikde jinde na světě není, ani jiná možnost nebyla. Podle oficiálního oznámení, které potvrdila i česká pobočka HBO, se Jižní Amerika a Evropa dočká HBO Max už v druhé polovině roku 2021!

Warneři šokují! Duna a další filmy na rok 2021 míří i v Česku na HBO Max! © TMDB

HBO Max bude nahrazovat postupně jednotlivé verze HBO GO, která běží po světě v různých verzích. Střední a jižní Amerika, jihovýchodní Asie, severní, střední a východní Evropa patří k těm pokročilejším regionům, kde už HBO GO nějaký ten pátek běží, a dává proto smysl začít na těchto regionech s nahrazováním. Naopak hůře je na tom západní a jižní Evropa, většina Asie či Afriky a také Austrálie, kde HBO svůj obsah licencuje jiným stanicím a nebude jednoduché ho rychle získat zpět. Na rozdíl od Disney+ tedy budeme v té rychlejší a štastnější části expanze. Dunu či Matrix 4 bychom si tedy mohli vychutnat už na HBO Max s českou podporou! A jelikož HBO Max u Wonder Woman potvrdilo uvedení i ve 4K, s podporou HDR 10, Dolby Vision a Dolby Atmos, vypadá to, že nás čekají velké změny, velké zážitky a konec kritiky na současnou podobu tuzemského HBO GO.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 1 478 zobrazení   82 se líbí
Netflix má nový rekord. Dámský gambit je nejsledovanější hranou minisérií
Netflix má nový rekord. Dámský gambit je nejsledovanější hranou minisérií
24.11.2020 10:00:00 | Streaming novinky

Netflix musí být opět velmi spokojený. Jeho zveřejněná čísla sledovanosti napovídají, že se mu s dramatickou minisérií Dámský gambit povedlo zasáhnout široký okruh diváků, navíc jej většinově všichni chválí za jeho kvality.

Disney zvažuje přesunutí dalších chystaných kinofilmů na Disney+
Disney zvažuje přesunutí dalších chystaných kinofilmů na Disney+
23.11.2020 11:00:00 | Streaming novinky

Disney se na posledních setkáních s investory netajil rozhodnutím, že minimálně v blízké budoucnosti hodlá hodně sázet na svou streamovací službu Disney+. A podle hollywoodských insiderů už se zvažuje, které další filmy vynechají kina ve prospěch sledování online.

Filmy po kinopremiéře za chvíli online? Universal přesvědčil další kinořetězec
Filmy po kinopremiéře za chvíli online? Universal přesvědčil další kinořetězec
20.11.2020 8:00:00 | Streaming novinky

Hollywoodské studio Universal po uzavření dohody s řetězci kin AMC sjednalo podobné podmínky i s dalším velkým americkým provozovatelem multikin Cinemark. Většina filmů studia by tak měla být dostupná online již 17 dnů po premiéře.

Wonder Woman bude mít premiéru na HBO ve stejný den jako v kinech!
Wonder Woman bude mít premiéru na HBO ve stejný den jako v kinech!
19.11.2020 11:00:00 | Streaming novinky

Plnotučné oznámení si přichystalo studio Warner Bros., které po dlouhém čekání nevyřklo další odložení očekávané Wonder Woman 1984 na příští rok, ale premiéru na streamovací službě HBO Max a v dostupných kinech ve stejný den.