FB pixel TP pixel
To snad ne! HBO možná dostane nenáviděné reklamy © TMDB

To snad ne! HBO možná dostane nenáviděné reklamy

Vlastník streamovací služby HBO Max zvažuje nasazení reklam, které by posloužily jako další zdroj vypadnuvších příjmů filmového kolosu. Což dává u placené služby zhruba stejný smysl jako pandemická opatření české vlády.

Streaming novinky

Vzpomínáte na časy, kdy jste si neplatili streamovací služby, ani kabelovku a místo toho jste koukali na komerční televize s plnotučnou dávkou reklam, která vám rozdělila už tak dlouhý Titanic na přinejmenším milion částí? Po reklamních vsuvkách se nikomu, kdo se jim vyhýbá jako HBO 4K rozlišení, rozhodně nestýská. Přesto se korporát vlastnící právě HBO snaží tlačit na to, aby stále ještě čerstvá služba HBO Max, která příští rok dorazí i do Česka jako upgrade místo HBO GO, dostala reklamní vsuvky a vydělávala na inzerci.

Když potřebujete peníze...

Ano, je to hodně zábavný paradox, když si uvědomíte, že právě kabelovka HBO byla jedním z míst, které lidi učily, že je lepší si platit je, než být neustále přerušován reklamami na margarín. Jenže doba covidová je zlá a společnost WarnerMedia potřebuje cashflow, takže se po čase ozval šéf této Warnerovské filiálky John Stankey, který by rád reklamy na streamovací službu nasadil již ve druhém čtvrtletí roku 2021. Co by to znamenalo pro nás? Velmi pravděpodobně to samé. Protože ačkoli je HBO a jeho služby značně roztříštěné, zdá se, že s přechodem na HBO Max se bude řada věcí centralizovat. A těžko by se chtěli investoři připravovat o peníze i z jiných trhů, než jen z USA.

Duna s reklamou na Old Spice? To chceš!

Podle zdrojů blízkých WarnerMedia Stankey s tímto návrhem přišel již letos v září. Tehdy byl navíc vymyšlen celý systém toho, kde by byly reklamy nasazené a kde nikoli. Uváděné by kupříkladu nebyly u nových televizních seriálů a filmů, naopak starší seriály, případně archivní filmy, kterých je v katalogu HBO Max samozřejmě výrazně víc, by byly reklamami vybavené. Tak si držme palce, ať tahle "geniální myšlenka" popírající princip placení za streamovací službu brzy zamíří zpátky do koše. Její uvedení v praxi by totiž mnoho předplatitelů HBO jistojistě nepotěšilo. Ostatně taky vás vytáčí i obyčejné, leč neustále opakované ukázky na jiné seriály na Amazon Prime? Vrchol otravnosti!

 1 732 zobrazení   63 se líbí
Streamovací služba Quibi je oficiálně mrtvá. Do aplikace se již nedostanete
Streamovací služba Quibi je oficiálně mrtvá. Do aplikace se již nedostanete
04.12.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Platforma pro krátká videa Quibi, která byla spuštěna letos v dubnu, zažila neúspěšný start, ze kterého se již nevzpamatovala, a v říjnu se její majitelé rozhodli pro její ukončení. Od prosince je její provoz oficiálně ukončen a přístup do aplikace je zablokován.

Den poté: Co znamená přesun Duny a Matrixu 4 na HBO pro kinaře a diváky?
Den poté: Co znamená přesun Duny a Matrixu 4 na HBO pro kinaře a diváky?
04.12.2020 9:00:00 | Streaming novinky

Studio Warner Bros. včerejším pozdním ohlášením, že v roce 2021 expanduje s HBO Max do 190 zemí světa a přesune veškeré kinopremiéry roku 2021 online, doslova zbouralo internet. A ruku na srdce, možná i poslední naděje kinařů na návrat do normálu.

Warneři šokují! Duna a další filmy na rok 2021 míří i v Česku na HBO Max!
Warneři šokují! Duna a další filmy na rok 2021 míří i v Česku na HBO Max!
03.12.2020 23:00:00 | Streaming novinky

Ne, tohle není apríl. Godzilla vs Kong, Duna, Matrix 4 a další hitovky připravené pro příští rok do kin, posílá studio Warner nově nejdříve na svoji čerstvě přemalovanou streamovací službu HBO Max. Experiment s Wonder Woman 1984 tak nebyl ojedinělý a bude pokračovat. A ta nejlepší zpráva - Česko u toho bude taky!

Netflix má nový rekord. Dámský gambit je nejsledovanější hranou minisérií
Netflix má nový rekord. Dámský gambit je nejsledovanější hranou minisérií
24.11.2020 10:00:00 | Streaming novinky

Netflix musí být opět velmi spokojený. Jeho zveřejněná čísla sledovanosti napovídají, že se mu s dramatickou minisérií Dámský gambit povedlo zasáhnout široký okruh diváků, navíc jej většinově všichni chválí za jeho kvality.