FB pixel TP pixel
Disney má problém: Prodeje Mulan na Disney+ neoslnily © TMDB

Disney má problém: Prodeje Mulan na Disney+ neoslnily

Koronavirová pandemie pro letošek významně hnula s celým filmovým trhem, situace v kinech se lepší jen pomalu, a tak se Disney rozhodl k risku a s remakem Mulan zkouší nový model distribuce. Vyplatí se mu?

Streaming novinky

Zatímco v některých mimoamerických teritoriích (jako například v České republice) jde Mulan normálně do kin, situaci v USA a příbuzných trzích vyhodnotilo studio Disney jako stále rizikové a se svým novým hraným remakem zkouší nový model distribuce. Mulan si totiž mohou pustit předplatitelé Disney+. Snímek ovšem nebude dostupný pro všechny, ale jen pro toho, kdo si bude ochoten připlatit poměrně masivních 29.99 dolarů či 19.99 liber. Abyste si Mulan pustili, musíte si do celkové ceny započítat i předplatné Disney+. Na druhou stranu oproti konkurenci máte k titulu přístup po celou dobu členství na Disney+, ne jen v rámci omezeného výpůjčního období. Čísla z kin pro Disneyho zatím moc povzbudivá nejsou, snímek šel kvůli online premiéře do temných sálů až v pátek a během víkendu si na tržbách vydělal okolo 6 milionů dolarů.

Disney má problém: Prodeje Mulan na Disney+ neoslnily © TMDB

I když se Mulan podívala jen do střední a východní Evropy a jihovýchodní Asie, tedy míst, kde streamovací služba Disney+ není k dispozici, hlavouni studia určitě očekávali mnohem větší výnosy. Pomohla mu tedy distribuce PVOD (Premuim Video On Demand) zažehnat ztráty v kinech? Samotný Disney dosud žádná čísla nenabídl, ale zdroje blízké serveru Deadline tvrdí, že si Mulan v online světě nevedla vůbec dobře a předprodeje na Disney+ byly nízké. Mohlo to mimojiné způsobit také oznámení Disneyho, že v prosinci sníží za Mulan cenu, což mohlo mnoho potenciálních kupců odradit. Recenze jsou pak průměrné a navíc se spekuluje, že se Disney možná vydá konvenčnější distribuční cestou a titul nakonec nabídne i dalším streamovacím službám jako Amazonu, Google (Play) či Applu za klasickou novinkovou cenu. Pokud se tyto zvěsti potvrdí a experiment s Mulan nevyjde, bude jasné, že se vysokorozpočtové tituly zatím bez kin neobejdou.

 483 zobrazení   14 se líbí
Netflix tahá eso z rukávu: Filmy a seriály zdarma pro každého
Netflix tahá eso z rukávu: Filmy a seriály zdarma pro každého
01.09.2020 | Streaming novinky

Kdepak žádný Apríl. Netflix zas a znovu potvrzuje, že je marketingově velmi zručný a toto není žádný výjimka. Streamingová služba nově nabízí úplně komukoliv nezávazně a zdarma přístup k některým svým filmům a seriálům. Žádný měsíční trial, žádné zadávání mailu. Kliknete a koukáte odkudkoliv.

Netflix myslí náhodné přehrávání vážně. Funkci široce testuje
Netflix myslí náhodné přehrávání vážně. Funkci široce testuje
20.08.2020 | Streaming novinky

Nedávno jsme informovali, že Netflix koketuje s novou funkcí, která vypomůže uživatelům od nerozhodného tápání spojeného s výběrem správného titulu, a vybere film či seriál za něj. Širší mezinárodní testování ukazuje, že bychom se “shuffleu” mohli dočkat už brzy všichni.

Další film míří z kin na Netflix. Disney se zbavil posledního filmu od Foxu
Další film míří z kin na Netflix. Disney se zbavil posledního filmu od Foxu
06.08.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Snímek Woman in the Window, který již dvakrát zrušil svou plánovanou kinopremiéru, se nakonec do temných sálů nepodívá. Od Disneyho jej totiž odkoupil Netflix. Rodinnému studiu se film nehodil do koncepce.

Revoluce, nebo prostý kalkul? Mulan míří z kin na Disney+ s několika ALE
Revoluce, nebo prostý kalkul? Mulan míří z kin na Disney+ s několika ALE
05.08.2020 7:00:00 | Streaming novinky

Už ani Disneyho nebaví neustále odkládat filmové premiéry a čekat, kdy se mu vrátí investované peníze. Nyní slavné studio rozhodlo, že 200 milionů investovaných do vzniku filmu Mulan hodlá získat z části online distribucí.