FB pixel TP pixel
Disney zvažuje streamovací obchod roku. Marvel by mohl získat práva na důležité hrdiny © Marvel Studios

Disney zvažuje streamovací obchod roku. Marvel by mohl získat práva na důležité hrdiny

Ve finančních a mediálních kruzích v poslední době vyvstává stále častěji otázka, co si počne Disney se svou druhou streamovací platformou Hulu. Analytik Wall Streetu prý zná odpověď.

6. 3. 2023 14:55 | Streaming novinky

Nedávno jsme na našem webu v detailním článku informovali o postoji Disneyho ke své druhé streamovací společnosti Hulu. V důsledku neradostných kvartálních výsledků se totiž otevřela otázka, jestli Disney tuto platformu zcela koupí, či naopak prodá. V minulosti se pevně věřilo, že Hulu si nechá Disney, který v této službě vlastní dvoutřetinový podíl, a odkoupí zbylých 33 % vlastněných konglomerátem Comcast (majitel Universalu). V roce 2019 byla totiž mezi Disneym a Comcastem uzavřena dohoda, že nejpozději do roku 2024 dojde k odprodeji zbylého třetinového podílu do náruče Disney, a to za tržní cenu, která pro daný podíl nebude menší než 9 miliard dolarů.

Nyní přišel akciový analytik Jason Bazinet ze společnosti Citigroup s predikcí, že mnohem jistější je v tuto chvíli prodej části vlastněné Disneym s tím, že společnost s myšákem v logu by mohla touto transakcí získat distribuční práva na dvě postavy Marvelu, které vlastní Comcast – Hulka a Namora. Ačkoli Disney vlastní veškeré duševní vlastnictví Marvelu, Universal společnosti Comcast si ponechává distribuční práva na tyto dvě postavy. Ty se tak sice mohou objevit ve filmech jiných hrdinů jako Black Panther: Wakanda nechť žije nebo Thor: Ragnarok, nikoli však ve vlastních sólovkách. Universal by naopak mohl distribuovat jakékoli filmy zaměřené na Hulka nebo Namora na svých streamovacích platformách jako je Peacock v USA či SkyShowtime v Česku, což je logicky něco, co Disney nechce, a proto samostatné filmy s těmito hrdiny nevznikají. „Přestože náklady na zajištění těchto práv jsou v poměru k hodnotě Hulu zřejmě malé (odhadujeme ji na pouhých 0,3 miliardy dolarů), odpovídalo by to přání šéfa Disneyho Boba Igera zaměřit se na klíčové značky a franšízy," uvedl analytik.

Zdroj: The Wrap

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Česká televize začala rozprodávat filmy a seriály. Spojuje se s konkurencí
Česká televize začala rozprodávat filmy a seriály. Spojuje se s konkurencí
28.02.2023 15:45:00 | Streaming novinky

Česká televize se kvůli nenavyšování koncesionářských poplatků a aktuální neutěšené ekonomické situaci dostává do vážných problémů. Po prvotních spořivých krocích přichází snaha licencovat exkluzivní obsah konkurentům.

HBO má velký problém s růstem předplatitelů. Na konkurenci výrazně ztrácí
HBO má velký problém s růstem předplatitelů. Na konkurenci výrazně ztrácí
24.02.2023 11:00:00 | Streaming novinky

Poslední z velkých streamovacích hráčů má za sebou pravidelné kvartální hlášení. Jak už jsme si poslední dobou zvykli, HBO Max, respektive celá mateřská skupina Warner Bros Discovery, stále hlásí velké finanční problémy. Pomalý byl také nárůst předplatitelů. Warneři proto oznámili jednu zásadní novinku, která potěší fanoušky Pána prstenů.

Netflix masivně zlevňuje v půlce světa. Využívá zdražující konkurence
Netflix masivně zlevňuje v půlce světa. Využívá zdražující konkurence
23.02.2023 9:50:00 | Streaming novinky

Bez větších fanfár, ale se širokým pokrytím začal Netflix ve 100 zemích světa nabízet podstatně levnější předplatné. Rozhodl se tak kvůli konkurenci, chystanému tarifu bez reklam a nebo kvůli sdílení účtů?

Voyo masivně roste a hlásí 500 000 předplatitelů. Dotahuje se na Netflix
Voyo masivně roste a hlásí 500 000 předplatitelů. Dotahuje se na Netflix
22.02.2023 11:40:00 | Streaming novinky

Tuzemská streamovací služba Voyo ohlásila další skokový růst základny předplatitelů. Aktuálně by měla mít 500 000 předplatitelů v Česku a na Slovensku, čímž se už hodně těsně přibližuje Netflixu. Další služby se ale rozhodně nevzdávají.