FB pixel TP pixel
Dočkají se Sedmilhářky od HBO třetí řady? Šance jsou prý nízké © TMDB

Dočkají se Sedmilhářky od HBO třetí řady? Šance jsou prý nízké

Programový ředitel HBO Casey Bloys se v nedávném rozhovoru vyjádřil k možné třetí řadě seriálu Sedmilhářky, a navíc promluvil ohledně probíraného vyšachování režisérky Andrey Arnold na konečné podobě druhé série.

Filmové novinky 30. 7. 2019 0:00 | Filmové novinky

Závěr druhé řady hvězdně obsazeného dramatu Sedmilhářky byl opět mnohými fanoušky poměrně živě diskutován a jeho otevřený konec může vybízet ke spekulacím ohledně možného rozvíjení dalších životních osudů Madeline (Reese Witherspoon), Celeste (Nicole Kidman), Jane (Shailene Woodley), Bonnie (Zoe Kravitz) a Renaty (Laura Dern). K tomuto tématu se vyjádřil Casey Bloys, programový ředitel HBO, který zdůraznil, že původně byly Sedmilhářky točeny jako minisérie a s dalším pokračováním se nepočítalo. Ale obrovský úspěch první řady, chemie kolem celého filmového štábu, a možnost rozvíjet silný příběh, byly důvodem k natočení druhé řady. Proto nechce hned zavrhovat eventuální třetí řadu, ale v tuto chvíli to prý nevypadá moc reálně.

Dočkají se Sedmilhářky od HBO třetí řady? Šance jsou prý nízké © TMDB

Bloys se také vyjádřil k zákulisnímu incidentu, ve kterém byla režisérka druhé řady Andrea Arnold vyloučena z postprodukční fáze a prakticky tím ztratila autorskou kontrolu na finální podobě (podrobněji jsme popsali zde). Podle Bloyse prý kolem aféry vzniklo mnoho dezinterpretací a zopakoval, že „bez Andrey by prostě druhá řada nikdy nevznikla”. Vedla si prý skvěle a její vedení herců bylo výjimečné. Ale jak je v televizní branži zvykem, režisér zde nemá konečnou tvůrčí kontrolu, takže celá premisa, že jí bylo autorství odejmuto, je podle něj chybná. Arnold prý provedla režisérské střihy pro všech sedm epizod a předala je producentskému týmu, který tvořili zejména David E. Kelley, Reese Witherspoon a Nicole Kidman. Ti pak poprosili režiséra Jean-Marca Valléeho, aby pomohl s vyladěním epizod do konečného tvaru, což prý není nikterak výjimečné, zvlášť když je Vallée režisérem a showrunnerem celé první řady. „Andrea neměla nikdy slíbenou naprostou volnost, stejně jako Jean-Marc nemá nad dílem neomezenou moc. Vše jsme dopředu jasně řekli a Andrea prostě věděla, že nehledáme někoho, kdo by seriál kompletně předělal”, ukončil všechny spekulace Bloys.

 841 zobrazení   6 se líbí
Scorseseho Irishman otevře festival v New Yorku. Máme první fotografie
Scorseseho Irishman otevře festival v New Yorku. Máme první fotografie
29.07.2019 22:30:00 | Filmové novinky

Očekávaný gangsterský megafilm Martina Scorseseho, Irishman, se konečně představuje na prvních fotografiích. Záběry novinky od Netflixu přišly společně s oznámením, že film jako první uvidí diváci na festivalu v New Yorku. Kdy se dočkají ostatní?

Seriálový Pán prstenů má první trailer, který odhaluje hvězdný tvůrčí tým
Seriálový Pán prstenů má první trailer, který odhaluje hvězdný tvůrčí tým
29.07.2019 | Filmové novinky

Jeff Bezos chce seriál ze světa Pána prstenů, který se stane další Hrou o trůny. A nové video, které odhalilo tvůrčí tým, jenž seriál přivede k životu, ukazuje, že Amazon neponechává nic náhodě. Najal si totiž tvůrce s referencemi z absolutní filmové i seriálové špičky.

Jack Ryan se představuje v prvním traileru 2. řady seriálu od Amazonu
Jack Ryan se představuje v prvním traileru 2. řady seriálu od Amazonu
28.07.2019 | Filmové novinky

Svérázný agent CIA se po roční odmlce brzy vrátí na obrazovky Amazon Prime a tentokráte se spolu s ním podíváme do různých jihoamerických republik. V prvním teaser traileru láká Ryan na další kaskadérské kousky a přestřelky.

První ukázky ruského seriálu Černobyl, KGB v něm jde po agentovi CIA
První ukázky ruského seriálu Černobyl, KGB v něm jde po agentovi CIA
26.07.2019 14:50:00 | Filmové novinky

Může to vypadat jako reakce na minisérii HBO, ale prý tomu tak není. Ještě letos se totiž dočkáme dalšího seriálu o Černobylu, tentokrát však z ruské produkce a se zápletkou, o které se toho v historických popisech Černobylské havárie příliš mnoho nedočtete.