FB pixel TP pixel
Filmoví piráti si zoufají. Po Ulož.to padly další tři služby s ilegální nabídkou filmů a seriálů © Walt Disney Pictures

Filmoví piráti si zoufají. Po Ulož.to padly další tři služby s ilegální nabídkou filmů a seriálů

Nejprve loni skončilo veřejné sdílení na internetové platformě Ulož.to, nyní komerční televizní stanice donutily další uložiště přestat nabízet jejich obsah. Po Fastshare.cloud nově přistoupily k dohodě i provozovatelé služeb eDisk a Sledujteto.

České novinky 12. 9. 2024 16:35 | České novinky

Boj proti internetovému pirátství v Česku pokračuje a Asociace komerčních televizí si v něm připisuje další výhru. Na konci loňského roku přestalo ikonické internetové uložiště Ulož.to umožňovat veřejné sdílení souborů, jenž dlouhá léta sloužilo jako prostředek pro stahování filmů, seriálů či hudby. Krátce poté přišla pro internetové pirátství další rána, když Asociace komerčních televizí (AKTV), která sdružuje televizní stanice jako Nova, Prima a Óčko, uzavřela dohodu s provozovateli služby Fastshare.cloud, která se prezentovala jako náhrada za Ulož.to. Dohoda stanovila, že na Fastshare.cloud se nebudou moci nahrávat ani stahovat autorsky chráněná díla členů asociace AKTV. A nyní se asociaci podařilo uzavřít významnou dohodu s provozovateli uložiště eDisk a s ním spjatým webem Sledujteto.

Obě strany se dohodly, že na těchto platformách budou zavedena opatření, která zabrání šíření nelegálního obsahu a zajistí, že se na nich nebude vyskytovat žádný materiál, který patří komerčním vysílatelům mezi něž patří TV Nova a FTV Prima. Dohoda přichází jako výsledek delšího vyjednávání mezi AKTV a provozovateli eDisku. Již v květnu dal krajský soud v Brně soukromým televizím za pravdu a vydal předběžné opatření, které nařizovalo šesti operátorům zablokovat přístup na domény eDisku. Součástí spolupráce je i pravidelná aktualizace seznamů chráněných děl a zlepšování filtrů, které mají za úkol zabránit dalšímu šíření nelegálního obsahu. Na oplátku AKTV ukončí proti eDisku vedená soudní a exekuční řízení.

Zdroj: MediaGuru

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Telenovela ZOO má nástupce. Prima odhalila nový seriál o vztazích
Telenovela ZOO má nástupce. Prima odhalila nový seriál o vztazích
11.09.2024 17:30:00 | České novinky

Televize Prima vstoupila začátkem podzimu se seriálem ZOO do závěrečné rovinky. Aktuálně zbývá odvysílat několik posledních epizod, a tak si řada diváků kladla otázku, co přijde po Evě Burešové a dalších hercích z oblíbeného prostředí zvířátek. Nyní už víme, že nás čeká novinka o přátelství, kde romantika možná půjde trochu do pozadí.

Nejprovokativnější pořad v Česku je zpátky. Představil novou drbárnu ze zákulisí
Nejprovokativnější pořad v Česku je zpátky. Představil novou drbárnu ze zákulisí
06.09.2024 7:00:00 | České novinky

Nova a Voyo rozjíždí svůj podzimní program slibující spoustu hitů opravdu naplno. Po roce se opět vrací populární Love Island, který letos slibuje být ještě žhavější, smyslnější a provokativnější.

Cenové peklo multikin: Labyrint ceníků zmate, příplatky oškubou. Pražáci a Brňáci se prohnou nejvíc
Cenové peklo multikin: Labyrint ceníků zmate, příplatky oškubou. Pražáci a Brňáci se prohnou nejvíc
05.09.2024 16:50:00 | České novinky

Průměrné ceny lístků do multikin za poslední tři roky stouply zhruba o čtvrtinu. Zdražilo nejen základní vstupné, ale cenami hýbou také různé extra příplatky - za lepší sedačky, lepší zvuk nebo lepší zážitek. Zlevnit se naopak můžete třeba registrací v klubu. Pojďme se na tento fenomén příplatků ale i slev podívat podrobněji.

Kazma na Primě zcela vyhořel. Premiéra byla předem odsouzena k neúspěchu
Kazma na Primě zcela vyhořel. Premiéra byla předem odsouzena k neúspěchu
02.09.2024 19:15:00 | České novinky

Jestli televize Prima doufala, že vstoupí do podzimní sezóny s větším úspěchem než v loňském roce, zatím se zdá, že se šeredně zmýlila. Sbírá totiž jedno divácké zklamání za druhým. Tentokrát už ale nemůže být překvapený skutečně nikdo. Vsadit na Kazmu byla chyba z vícero důvodů.