FB pixel TP pixel
Stahovači filmů v problémech. Alternativy Ulož.to jsou blokovány, úložiště hledají fígle © Walt Disney Pictures

Stahovači filmů v problémech. Alternativy Ulož.to jsou blokovány, úložiště hledají fígle

Asociace komerčních televizí si připisuje další výhru v boji proti internetovému pirátství. Velcí poskytovatelé internetu byli soudem donuceni blokovat alternativy k populárnímu serveru Ulož.to. Po zablokování datoid.cz se na černé listině ocitl i eDisk.cz a web sledujteto.cz.

Streaming novinky

Snaha eliminovat internetové pirátství pokračuje i po listopadovém ukončení veřejného sdílení souborů na serveru Ulož.to. Minulý měsíc donutily komerční televize Nova, Prima a Óčko provozovatele služby Fastshare.cloud, který se prezentoval jako náhrada za Ulož.to, aby přestal nabízet jejich obsah. Před dvěma týdny pak začali velcí poskytovatelé internetu, mezi něž patří Vodafone, O2 a T-Mobile, blokovat datové úložiště datoid.cz. Od minulého týdne přestal navíc u těchto poskytovatelů fungovat i server eDisk.cz a s ním spjatý web sledujteto.cz. Důvodem blokace je novelizovaný autorský zákon a z něj vyplývající právní kroky soukromých televizních stanic (Nova, Prima a Óčko) sdružených v Asociaci komerčních televizí (AKTV).

Krajský soud v Brně dal před nedávnem soukromým televizím za pravdu a vydal předběžné opatření, které nařizuje šesti operátorům zablokovat přístup na konkrétní domény, když výše jmenovaná uložiště neoprávněně šířila obsah těchto televizí a mírnější možnosti ochrany autorských práv byly vyčerpány. Poskytovatelé internetu v obou případech jednoduše zablokovali příslušné domény ve svých DNS resolverech, což znamená, že stránky konkrétních uložišť se uživatelům jejich služeb neotevřou. Pokud ovšem zákazníci využívají alternativní DNS servery jako ty od Googlu nebo Cloudflare, s otevřením výše jmenovaných webových stránek by neměli mít problém. Také provozovatelé uložišť reagovali rychle a spustili nové domény, které operátoři zatím neblokují.

Zdroj: Živě.cz

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

Netflix přestává kupovat filmy a seriály. Zmizela třetina obsahu
Netflix přestává kupovat filmy a seriály. Zmizela třetina obsahu
05.06.2024 18:00:00 | Streaming novinky

Netflix sice v posledním kvartálu zaznamenal rekordní nárůst uživatelů, podle posledních dat ale množství obsahu na službě klesá.

Netflix končí s podporou mnoha televizí a zařízení. Kosa padne i na Apple
Netflix končí s podporou mnoha televizí a zařízení. Kosa padne i na Apple
05.06.2024 12:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služby rostou, nabírají nové funkce, navyšují rozlišení a snaží se zlepšit i plynulost svých aplikací. Jenže řada zařízení (televize, tablety apod.) pokroku zkrátka nestačí, a tak streamer ukončuje jejich podporu. Velké změny diváky zasáhnou i toto léto. Konec podpory se týká i starších zařízení od Applu.

Tom Bombadil přichází! Seriálový Pán prstenů ukázal fotky ze setkání s Gandalfem
Tom Bombadil přichází! Seriálový Pán prstenů ukázal fotky ze setkání s Gandalfem
29.05.2024 16:20:00 | Streaming novinky

Amazon pomalu a jistě buduje očekávání pro 2. řadu fantasy seriálu Prsteny moci, která dorazí v závěru srpna. Nově splnil přání řady fanoušků a odhalil, že v premiérových dílech nebude chybět postava, kterou ostatní adaptace vynechaly – Tom Bombadil.

Největší hity Netflixu odhaleny. Mezi nejsledovanějšími pořady je 85 % novinek
Největší hity Netflixu odhaleny. Mezi nejsledovanějšími pořady je 85 % novinek
26.05.2024 14:00:00 | Streaming novinky

Jak Netflix slíbil, tak také doručil. Na veřejnost se dostal nový report z druhé poloviny roku 2023, který odhaluje největší hity globálně největšího a nejúspěšnějšího streamera současnosti. Netflixu se podle nového reportu daří napříč žánry a většina jeho novinek končí mezi nejsledovanějšími tituly.