FB pixel TP pixel
Marvel šokoval fanoušky. Downey Jr. se vrací jako legendární padouch a Avengers mění jméno © Marvel Studios

Marvel šokoval fanoušky. Downey Jr. se vrací jako legendární padouch a Avengers mění jméno

Tak tohle nikdo nečekal. Robert Downey Jr. se oficiálně vrací k Marvelu a objeví se v nových filmech s Avengers. Neztvární však ikonického Iron Mana, ale jednoho z nejslavnějších padouchů Marvelu, který historicky zatápěl hlavně Fantastické čtyřce. Marvel tak hází za hlavu předchozího padoucha Kanga.

Filmové novinky 28. 7. 2024 13:55 | Filmové novinky

Marvel si na Comic-Conu v San Diegu připravil opravdovou bombu, když oznámil, že se Robert Downey Jr. vrací do komiksového světa a neztvární Iron Mana/Tonyho Starka, nýbrž padoucha Victora von Dooma alias Doctora Dooma. Ten historicky nejvíce zatápěl Fantastické čtyřce, kterou Marvel také chystá. Ta se však ve své retro sólovce utká s požíračem planet Galactusem a společně s Avengers se s Doomem střetne až v návratu největší komiksové série.

Avengers: Doomsday

Ta nově ponese názvy Avengers: Doomsday a Avengers: Secret Wars. Zatímco druhý název je znám již delší dobu, Doomsday nahrazuje dřívější titul Avengers: The Kang Dynasty, který nechal komiksový obr před časem odstranit a pracoval jen s názvem Avengers 5. Důvod ke změně názvu je prostý. Marvel se očividně odhodlal ukončit (minimálně na čas) plány s padouchem Kangem, kterého si zahrál Jonathan Majors, jenž poslední měsíce létal po soudech kvůli ublížení na zdraví, domácímu násilí a obecně nevhodného chování vůči ženám. Marvel s Majorsem rozvázal smlouvu a roli Kanga hodlá přeobsadit. Hlavním zlem multivesmíru má nově být Doctor Doom.

Je zjevné, že Marvel potřeboval velké jméno, aby Avengers zacementoval jako velkou událost. Obzvlášť poté, co franšíza dlouhodobě ztrácela dech a aktuálně ji nakopl až cameo rolemi narvaný Deadpool & Wolverine. Část fanoušků je z návratu Downeyho k Marvelu logicky nadšená, jiní kroutí hlavou nad tím, proč Marvel sáhl po této volbě. Pro někoho totiž může jít o jistý projev zoufalství, laciné nostalgii a touze vydrápat se zpátky k dojmu velkých filmových událostí. Ostatně režie Avengers se skutečně znovu ujmou Joe Russo a Anthony Russo, kteří přitom Marvel po Endgame opustili a chtěli jít cestou tvorby vlastních blockbusterů. Jenže jejich tvorba pro Netflix, Amazon či Apple sice byla nákladná, kvalitativně ale drhla. I Russoovým se tudíž návrat k Marvelu hodí do krámu.

Jestli se ptáte, proč Downey ztvární Dooma, odpověď nabízí komiks Infamous Iron Man, jenž se v kreslených sešitech odehrává po událostech druhé Občanské války, kdy se Doom ujal na čas právě role Iron Mana. Marvel se zřejmě tímto komiksem inspiruje, aby obě role provázal. Může být každopádně zábavné sledovat reakce postav na povědomou tvář v úplně opačném gardu. Režijně pak bude atraktivní donutit Downeyho hrát Dooma jinak než Starka. Ostatně v Oppenheimerovi jsme viděli, že Downey umí ze škatulky vyklouznout, pokud si to režisér pedantsky přeje a dokáže herce přesvědčit. Doom je jednoznačně výzva, což potvrdili i samotní tvůrci. Ti samozřejmě přivedou zpět i scenáristy posledních dvou Avengers filmů Stephena McFeelyho a Christophera Markuse. Už nějaký čas se rovněž ví, že po Multiverse sáze Marvel vstoupí do Mutantské ságy.

Zdroj: THR

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Gangsterka roku? Pokračování Pattinsonova Batmana má skvělý trailer. Colin Farrell je fantastický
Gangsterka roku? Pokračování Pattinsonova Batmana má skvělý trailer. Colin Farrell je fantastický
28.07.2024 13:30:00 | Filmové novinky

Letošní seriálový podzim zatím vypadá hodně nabušeně. Zatímco už v srpnu nás čeká návrat Pána prstenů od Amazonu, konkurenční Max ve spolupráci s HBO uvede gangsterku Tučňák, která přímo naváže na trhák s Robertem Pattinsonem The Batman. A nejnovější upoutávka slibuje skvostnou podívanou, ve které bude vládnout Colin Farrell.

Největší fantasy roku v bombastickém traileru. Pán prstenů odhalil Balgora, Enty a masivní bitvu
Největší fantasy roku v bombastickém traileru. Pán prstenů odhalil Balgora, Enty a masivní bitvu
28.07.2024 12:35:00 | Filmové novinky

Seriálový Pán prstenů s podtitulem Prsteny moc se vrací na obrazovky Amazonu a pokud někdo pochyboval, co bude největším fantasy roku, už nemusí. Elrond, Galadrie, Durin a Sauron jsou zpátky a hodlají napravit snad každou chybu, kterou nadělala první řada. Epická čtyřminutová ukázka bere dech snad prakticky vším, co ukáže. A ještě mrká na fanoušky ságy Petera Jacksona.

Naprostá destrukce kin. Deadpool a Wolverine trhají rekordy, málem sestřelili i Avengers
Naprostá destrukce kin. Deadpool a Wolverine trhají rekordy, málem sestřelili i Avengers
26.07.2024 19:10:00 | Filmové novinky

Deadpool a jeho kámoš Wolverine vstoupili do kin a obratem trhají rekordy. Marvel si tak může oddechnout, protože zájem o jeho filmy očividně neupadl. Komiksový gigant jen potřeboval návrat silné značky a postav, které diváci opravdu milují a chtějí na plátnech vidět. Nejnovější marvelovka pak obratem zlomila jeden rekord.

Noví Transformeři válčí o Cybertron ve skvělém traileru. Film bude konečně bez lidí
Noví Transformeři válčí o Cybertron ve skvělém traileru. Film bude konečně bez lidí
26.07.2024 15:15:00 | Filmové novinky

Chystaný animovaný snímek Transformers Jedna představuje nový epický trailer. Ten odhaluje začátky tohoto ikonického vesmíru a odvypráví, proč se z kamarádů Optima Prima a Megatrona stali úhlavní nepřátelé.