FB pixel TP pixel
Eternals od Marvelu jsou prý nevhodní pro mládež. Čím film tolik pohoršuje? © TMDB

Eternals od Marvelu jsou prý nevhodní pro mládež. Čím film tolik pohoršuje?

Nejambicióznější marvelovský film 4. fáze Marvel Cinematic Universe to nebude mít s distribucí očividně jednoduché. A může si za to tak trochu sám

Filmové novinky

Jelikož se premiéra očekávané marvelovky Eternals blíží (v Česku již 4. listopadu), film zamířil k posouzení MPAA, která udělila rating přístupnosti doporučující vhodnost pro určité věkové kategorie diváků. Zatímco v USA nejde o žádné překvapení, že film získal pro hollywoodský blockbuster obligátní PG-13, které doporučuje doprovod rodičů pro osoby mladší 13 let, Rusko vidí situaci trochu jinak. Film totiž dostal rating 18+, což je podle amerických webů ekvivalentem přísnějšího amerického eRka. Ve skutečnosti jde ale spíše o ještě tvrdší označení NC-17, které znamená, že nikdo mladší 17 let se na film prostě nepodívá. V případě Ruska musíte být dokonce starší 18 let, protože jinak vás nový film od Marvelu režisérky Chloé Zhao očividně negativně psychicky ovlivní.

Za vším samozřejmě stojí politika. MPAA v USA o PG-13 ratingu rozhodla kvůli fantasknímu násilí, akci, pár slovním výměnám a lehké sexualitě. Právě poslední část je přitom zásadní, neboť Rusko nenávidí cokoli spojeného s LGBTQ komunitou a o Eternals se dlouhodobě ví, že postava hrdiny Phasta (Brian Tyree Henry) bude otevřeně homosexuální a bude dokonce žít s mužem! Což je v roce 2021 opravdu katastrofa... alespoň pro Putinův režim. Ten v minulosti podobně nenáviděl například reboot Power Rangers, kde se postava Trini projevovala jako lesbička. Rusko ale není v křižování Eternals samo. Problém s filmem má i podobně zaostalá Čína, které pro změnu vadí samotná režisérka Chloé Zhao. Ta se totiž negativně vyjadřuje o tamním režimu a čínští komunisté jí na oplátku cenzurují filmy. Ostatně Hollywood v minulosti kvůli řadě ožehavých regionů své filmy přestříhával, aby neobsahovaly problematické pasáže, které by bránily široké distribuci.

 5 580 zobrazení  
Přijde Marvel o Avengers? Disneyho čeká soud o Iron Mana a další hrdiny
Přijde Marvel o Avengers? Disneyho čeká soud o Iron Mana a další hrdiny
27.09.2021 16:00:00 | Filmové novinky

Disney se krátce po roztržce se Scarlett Johansson musí připravovat na další významnou soudní při. Jeho divizi Marvel Entertainment totiž hrozí, že přijde o práva na své slavné komiksové postavy.

PRVNÍ FOTKA: Postapokalyptický seriál The Last of Us ukazuje Joela a Ellie
PRVNÍ FOTKA: Postapokalyptický seriál The Last of Us ukazuje Joela a Ellie
27.09.2021 12:00:00 | Filmové novinky

Seriál The Last of Us má první oficiální fotku, která ukazuje Joela a Ellie. Jak moc zůstali věrní předloze?

Tříminutový trailer 2. řady Zaklínače vás dostane. Čekání bude bolestivé
Tříminutový trailer 2. řady Zaklínače vás dostane. Čekání bude bolestivé
25.09.2021 21:30:00 | Filmové novinky

Nejočekávanější seriálový návrat roku má od Netflixu sice už ohlášené datum premiéry druhé řady (17. prosince), ale s ukázkami se zatím dost šetřilo. Aktuální TUDUM to ale vynahradil a přinesl hned tři nové klipy z druhé řady Zaklínače.

Netflix ukázal finální trailer (před)pokračování Armády mrtvých
Netflix ukázal finální trailer (před)pokračování Armády mrtvých
25.09.2021 21:15:00 | Filmové novinky

Netflix v závěru tříhodinové akce Tudum ukázal i řízný trailer Armády lupičů, jejíž děj předchází Snyderově Armádě mrtvých.