FB pixel TP pixel
Nový originální thriller vyvolává závratě a vlny adrenalinu. Recenze jsou nadšené © Lionsgate

Nový originální thriller vyvolává závratě a vlny adrenalinu. Recenze jsou nadšené

Co se stane, když se hecnete a vylezete na 600 metrů vysokou rádiovou věž? Pokud se nacházíte v hollywoodském filmu, můžete si být jistí, že rozhodně nic pěkného. Může to však být velká zábava pro diváky.

27. 9. 2022 14:00 | Filmové novinky

Thrillery v omezeném prostoru jsou čas od času milým překvapením. Vždyť dodnes s chutí vzpomínáme na adrenalinové hity Pohřben zaživa nebo Mělčiny. V prvním jmenovaném byl pod zemí uvězněn Ryan Reynolds, ve druhém filmu se na útesu obklopeném žralokem ocitla jeho manželka Blake Lively. Nyní režisér Scott Mann přichází online (zatím v USA) s novým thrillerem Fall, ve kterém se kamarádky Becky a Hunter vydají k 600 metrů vysoké rádiové věži, aby překonaly svůj strach a napumpovaly se trochu adrenalinem. Jenže co náhoda nechce, na vrcholku se jim utrhne žebřík a ony jsou uvězněné bez cesty zpět. A protože ještě nemají nejnovější iPhone 14 s SOS přes satelit, musí vsadit na akčnější řešení situace plné lezení, skákání, pádů a potenciálně zlomeného vazu.

Už v traileru je to poctivá zábava a recenze ji potvrzují. Na Rotten Tomatoes je aktuálně 78 procent spokojených reakcí kritiků a 79 procent spokojených reakcí diváků. Jistě, recenze podtrhují, že je potřeba občas trochu vypnout mozek a nebrat všechno vážně. Ostatně existuje jen určité množství věcí, které můžete v takto omezeném prostoru dělat. Mannovi se ale prý daří přicházet se zábavnými situacemi a pumpovat do filmu napětí ve velkém. Film prý sice trpí přepálenou délkou a místo 107 minut by byl příjemnější o 15 minut kratším podání, nic to ale podle kritiků nemění na skutečnosti, že jde o příjemné překvapení letošního podzimu, které slabším povahám značně zamotá hlavu. Snad si ho brzy užijeme i u nás.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Trailer 7. dílu Rodu draka láká na ostré nože a krádež draka
Trailer 7. dílu Rodu draka láká na ostré nože a krádež draka
27.09.2022 13:45:00 | Filmové novinky

Nová Hra o trůny konečně plně přeskočila do své druhé poloviny, s níž se naplno rozjíždí pletichy nové generace Targaryenů a Hightowerů. A soudě podle nového traileru bude ještě hůř.

HBO ukázalo trailer nejočekávanější sci-fi současnosti. Fanoušci budou nadšení
HBO ukázalo trailer nejočekávanější sci-fi současnosti. Fanoušci budou nadšení
26.09.2022 18:30:00 | Filmové novinky

HBO po několika dříve ukázaných záběrech konečně přichází s pořádným trailerem sci-fi The Last of Us. Fanoušci videoherního hitu od studia Naughty Dog si tak mohou naplno užít hranou podobu Ellie a Joela, kteří se snaží přežít ve světě pandemické zkázy.

Nový sci-fi hit Netflixu skončí dvojitým finále. Trailer odhaluje i datum premiéry
Nový sci-fi hit Netflixu skončí dvojitým finále. Trailer odhaluje i datum premiéry
26.09.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Příběh cestujících letu 828 se blíží do finále. Po zrušení a následném obnovení od Netflixu skončí schválená sci-fi Manifest čtvrtou řadou, ve které nebude nouze o sérii zvratů a překvapení. Akce Tudum nám nabídla první trailer i datum premiéry.

Netflix ukázal dva očekávané thrillery. Trailery lákají na drsnou a fyzickou akci
Netflix ukázal dva očekávané thrillery. Trailery lákají na drsnou a fyzickou akci
25.09.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Netflix zjistil, že mu velmi dobře fungují akční žánrovky s ráznou akcí a důrazem na realismus, které dnes v kinech nemají moc prostoru. A tak je na nás bude v následujících měsících hrnout ve velkém. Nyní ukázal hned dvojici thrillerů, které předvádí, že se i ženy umí se zbraněmi pořádně ohánět.