FB pixel TP pixel
Slavná sci-fi Fallout ožívá jako seriál. Úžasné první fotky fanoušky potěší © Amazon / Vanity Fair

Slavná sci-fi Fallout ožívá jako seriál. Úžasné první fotky fanoušky potěší

Streamovací služba Amazon Prime Video chystá již na 12. dubna 2024 seriálovou adaptaci jedné z nejmilovanějších herních sérií všech dob. Legendární Fallout se tak nyní ukazuje na prvních fotografiích a vypadá naprosto skvěle.

Filmové novinky

Když se řekne post-apokalyptická RPG legenda, snad každému milovníkovi videoher se musí vybavit série Fallout, která odstartovala již v roce 1997 prvním dílem od vývojářů z Interplay. Druhý díl od Black Isle dorazil už o rok později a v roce 2008 hlavní linie Falloutu změnila tvář a stala se 3D akční sérií, za níž stálo studio Bethesda, pod jehož vedením vznikly dva nové díly. Kromě hlavní linie vzniklo i sedm dalších – více či méně úspěšných – her (Fallout Tactics a Fallout Shelter!), není tak divu, že po právech na adaptaci skočil Amazon.

Premiéra v dubnu 2024

Ten nás již 12. dubna 2024 zavede do alternativní budoucnosti, kterou ovlivnila jaderná válka ve 40. letech 20. století. Veškeré technologie jsou postavené na tomto atomovém věku a společnost zamrzla v estetice 50. let. V původní hře jsme se ocitli v roce 2157 ve Vaultu 13, v němž se rozbije čip zajišťující čištění vody. Hlavní hrdina se tak musí vydat ven do Pustiny, aby do 150 dnů přinesl nový, jinak všichni v jeho ochranném Vaultu zemřou. Brzy přitom vyjde najevo, že lidstvo jadernou válkou na povrchu nevymřelo a naopak vznikla post-apokalyptická civilizace, kde si jdou obyvatelé po krku a zdánlivě největší hrozbou jsou Supermutanti.

Není úplně jasné, do jaké míry bude seriál dějově věrný herní předloze, první fotografie však jasně naznačují, že zpracování světa rozhodně nepůjde směrem urážení hráčů a fanoušků předlohy. Na fotografiích, které zveřejnil magazín Vanity Fair, je totiž vidět hlavní hrdinka v podání Elly Purnell, která se poprvé dostává ze svého Vaultu a má na sobě ikonickou modro-žlutou kombinézu. Na dalších fotografiích jsou pak vidět snad ještě slavnější obleky Bratrstva oceli, post-apokalyptické město a také ghoul (zmutovaný člověk), kterého ztvárnil Walton Goggins a který jako by přímo vystoupil ze hry.

Další Westworld?

Fotky zaujmou i westernovou atmosférou, která nepřekvapí v momentě, kdy zjistíte, kdo stojí za režií první epizody. Tu totiž natočil tvůrce seriálu Westworld Jonathan Nolan, který má tak s westernem ve sci-fi zasazení bohaté zkušenosti. V dalších rolích se objeví Kyle MacLachlan, Xelia Mendes-Jones nebo Aaron Moten.

Zdroj: Vanity Fair / ComingSoon.net

Reklama
Mrzli, hladověli a doufali v zázrak. Oscarová novinka Netflixu má skvělý trailer i recenze
Mrzli, hladověli a doufali v zázrak. Oscarová novinka Netflixu má skvělý trailer i recenze
27.11.2023 17:45:00 | Filmové novinky

Na Netflix už 4. ledna dorazí jeden z nejkrutější a nejdojemnějších lidských příběhů. Sněžné bratrstvo režiséra J. A. Bayony představí osudy přeživších pádu letadla, kteří museli pro překonání mrazu a hladu udělat doslova všechno. Snímek bude za Španělsko bojovat o zlatou oscarovou sošku.

Netflix trefil nový akční hit. V Česku ho diváci ignorovali
Netflix trefil nový akční hit. V Česku ho diváci ignorovali
27.11.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Když se na Netflixu objeví nový film, který se během pár dní vyšvihne na do globálního žebříčku TOP 10 nejsledovanějších snímků, většinou to znamená, že uspěl i v Česku. Nová akční krimi Věřící 2 je ale výjimkou potvrzující pravidlo. V Česku totiž neuspěla.

Waterloo v kinech odvráceno! Napoleona nezničili ani zklamaní diváci a kritici
Waterloo v kinech odvráceno! Napoleona nezničili ani zklamaní diváci a kritici
27.11.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Historický spektákl Napoleon vstoupil minulý týden do kin. Film v režii Ridleyho Scotta předčil očekávání a v pomyslném souboji dvou bijáků od Applu průběžně tržebně poráží Zabijáky rozkvetlého měsíce Martina Scorseseho.

Další facka komiksům. Miliardový Aquaman zajímá méně lidí než největší propadák Marvelu
Další facka komiksům. Miliardový Aquaman zajímá méně lidí než největší propadák Marvelu
26.11.2023 14:50:00 | Filmové novinky

Zdá se to neuvěřitelné, ale i pokračování miliardového hitu může v kinech narazit. U Marvelu si to ozkoušeli na posledním sci-fi dobrodružství Marvels. Konkurenční DC čeká podle odhadů tržeb podobná zkušenost v případě Aquamana 2.