FB pixel TP pixel
Fantasy Carnival Row má v ČR dotočeno. Filmaři utratili rekordní sumu © TMDB

Fantasy Carnival Row má v ČR dotočeno. Filmaři utratili rekordní sumu

Druhá řada temné fantasy Carnival Row byla po koronavirové přestávce přes přísná hygienická opatření konečně dotočena. Filmaři seriálu u nás za obě řady utratili téměř 3.1 miliardy korun a Carnival Row se stal finančně nejpřínosnější zahraniční produkcí.

České novinky

Orlando Bloom a Cara Delevingne, hlavní hvězdy neoviktoriánské temné fantasy Carnival Row, mohou nyní opustit Prahu, druhá řada seriálu byla totiž právě dotočena. Ta se stejně jako řada první natáčela po různých lokacích České republiky. Samotné natáčení začalo v listopadu loňského roku, ale produkce musela být kvůli koronavirové pandemii během března přerušena. Po sestavení samoregulačních opatření se mohlo natáčení za splnění hygienických a administrativních podmínek znovu rozběhnout, a Česko se tak stalo první zemí ve střední Evropě, kde mohly natáčecí fáze pokračovat. Produkční tým Carnival Row toho využil a během posledních čtrnácti dnů stihl dotočit zbývající scény.

Fantasy Carnival Row má v ČR dotočeno. Filmaři utratili rekordní sumu © TMDB

Po ukončení natáčení sdělil mluvčí Státního fondu kinematografie Jiří Vaněk, že se Carnival Row stal produkcí, která na našem území od zavedení filmových pobídek utratila nejvíce peněz. Konkrétně to bylo téměř 3.1 miliardy korun. Česko se díky filmovým pobídkám stalo lukrativní destinací pro filmaře z celého světa a přilákalo loni téměř 80 produkcí. Zvláště Netflix (drama Transatlantic 473, seriál Haunted) a Amazon (Carnival Row, Wheel of Time) začali těchto pobídek výrazněji využívat. Zástupci produkce Carnival Row si pak nemohli vynachválit spolupracující české firmy. Zmiňme také, že byl seriál nedávno nominován na tři ceny Emmy za kostýmy, design úvodních titulků a úvodní titulkovou hudbu.

Reklama  395 zobrazení   31 se líbí
Netflix už nabízí 200 českých filmů. Je o co stát?
Netflix už nabízí 200 českých filmů. Je o co stát?
25.08.2020 | České novinky

Od loňské české lokalizace Netflixu přibývají každý měsíc do nabídky tuzemské snímky. Ať už se jedná o klenoty naší kinematografie či přihlouplé romantické komedie, jejich sledovanost měsíc od měsíce stoupá, díky čemuž Netflix aktuálně nabízí už 200 českých titulů.

PODCAST: Proměna Netflixu v TV Nova a další změny v Hollywoodu
PODCAST: Proměna Netflixu v TV Nova a další změny v Hollywoodu
24.08.2020 14:00:00 | České novinky

Koronavirus vs. kinematografie. Naše oblíbené téma se znovu vrací a máme informace o dalším vývoji situace v Hollywoodu. Kde nyní filmová studia hledají tržby? Jak se promění Netflix? A proč Disney zaříznul značku 20th Century Fox? To vše a mnohem více v novém podcastu.

Vodafone začne jako první český operátor nabízet Netflix
Vodafone začne jako první český operátor nabízet Netflix
18.08.2020 14:30:00 | České novinky

V zahraničí známá věc, u nás novinka. Netflix se od dnešního dne objevuje v nabídce českého operátora Vodafone a budete si ho moci předplatit skrz službu Vodafone TV. Jak to bude fungovat a co to znamená pro současné zákazníky Netflixu a Vodafonu?

Známe další české filmy, které se brzy objeví na Netflixu
Známe další české filmy, které se brzy objeví na Netflixu
18.08.2020 | České novinky

Netflix pokračuje v přidávání českého obsahu na svou streamovací službu. A zatímco v posledních týdnech přidával hlavně filmové klasiky z ranku Starců na chmelu či S tebou mě baví svět. V následujících týdnech se pustí zase do přidávání novějších a hlavně komerčních filmů.