FB pixel TP pixel
Netflix už nabízí 200 českých filmů. Je o co stát? © TMDB

Netflix už nabízí 200 českých filmů. Je o co stát?

Od loňské české lokalizace Netflixu přibývají každý měsíc do nabídky tuzemské snímky. Ať už se jedná o klenoty naší kinematografie či přihlouplé romantické komedie, jejich sledovanost měsíc od měsíce stoupá, díky čemuž Netflix aktuálně nabízí už 200 českých titulů.

České novinky

Když loni v listopadu Netflix spustil tuzemskou lokalizaci, nabídl okamžitě několik českých snímků, aby si naklonil stávající předplatitele a nabral i stovky nových. I když si to kolikrát nechceme přiznat, Češi díla svých předních režisérů kritizují, o to však hojněji navštěvují. Netflix tak vyrukoval s taktikou přidávání klasických československých snímků jako jsou S tebou mě baví svět, Vrchní, prchni či Slavnosti sněženek, které průběžně doplňuje i o komedie posledních let, jež sice dřívější tvorbě v žádném případě nesahají ani po kotníky, své fanoušky však mají.

Netflix už nabízí 200 českých filmů. Je o co stát? © TMDB

Co se týče druhé zmíněné sorty, tak tuzemské romantické komedie dokonce několikrát pronikly i do netflixovské Top 10, kterou už pár měsíců vídáme na hlavní straně. Komedie Bajkeři od tvůrčího dua Martin Kopp/Petr Kolečko dokonce žebříček ovládla a držela se v něm téměř celou karanténu! Podobně se během koronakrize dařilo i další vysoce podprůměrné romcom Ženská na vrcholu, ve které si Anna Polívková namlouvá opuchlého Martina Dejdara. Naopak, serióznější nová tvorba, jež postupně (naštěstí) také přibývá do netflixovské knihovny, upadá v zapomnění, díky čemuž Trojanova Tomana na rozdíl od Bajkerů a dalších perel moc fanoušků nevidělo.

Aktuálně pak na Netflixu můžeme vidět 187 českých snímků doplněných o dvanáct dokumentů a tři seriály. Ukazuje se tedy, že Netflix hodlá nadále sázet na nákup tuzemských legend míchaných s nejnovějšími hity, které zazářily v kinech a nabídly nenáročnějšímu divákovi romantickou zápletku s mileneckou trojicí a tak podobně. V brzké době tak čekejme nárůst převážně těchto nenáročných žánrovek, které jsou v poslední době těmi největšími hity. Tak schválně, kdy se na Netflixu dočkáme Bábovek, Příliš osobní známosti či Ženské pomsty?

 2 352 zobrazení   24 se líbí
PODCAST: Proměna Netflixu v TV Nova a další změny v Hollywoodu
PODCAST: Proměna Netflixu v TV Nova a další změny v Hollywoodu
24.08.2020 14:00:00 | České novinky

Koronavirus vs. kinematografie. Naše oblíbené téma se znovu vrací a máme informace o dalším vývoji situace v Hollywoodu. Kde nyní filmová studia hledají tržby? Jak se promění Netflix? A proč Disney zaříznul značku 20th Century Fox? To vše a mnohem více v novém podcastu.

Vodafone začne jako první český operátor nabízet Netflix
Vodafone začne jako první český operátor nabízet Netflix
18.08.2020 14:30:00 | České novinky

V zahraničí známá věc, u nás novinka. Netflix se od dnešního dne objevuje v nabídce českého operátora Vodafone a budete si ho moci předplatit skrz službu Vodafone TV. Jak to bude fungovat a co to znamená pro současné zákazníky Netflixu a Vodafonu?

Známe další české filmy, které se brzy objeví na Netflixu
Známe další české filmy, které se brzy objeví na Netflixu
18.08.2020 | České novinky

Netflix pokračuje v přidávání českého obsahu na svou streamovací službu. A zatímco v posledních týdnech přidával hlavně filmové klasiky z ranku Starců na chmelu či S tebou mě baví svět. V následujících týdnech se pustí zase do přidávání novějších a hlavně komerčních filmů.

Kašlat na koronu! Už ve čtvrtek začíná 8. ročník Noir Film Festivalu
Kašlat na koronu! Už ve čtvrtek začíná 8. ročník Noir Film Festivalu
17.08.2020 9:00:00 | České novinky

Koronakrize sem, koronakrize tam. Ačkoli je pořádání filmových i hudebních akcí aktuálně velmi rizikové povolání, řada organizátorů se ho nebojí a to je dobře. Program Noir Film Festivalu totiž vypadá skvěle.