FB pixel TP pixel
Vodafone začne jako první český operátor nabízet Netflix © TMDB

Vodafone začne jako první český operátor nabízet Netflix

V zahraničí známá věc, u nás novinka. Netflix se od dnešního dne objevuje v nabídce českého operátora Vodafone a budete si ho moci předplatit skrz službu Vodafone TV. Jak to bude fungovat a co to znamená pro současné zákazníky Netflixu a Vodafonu?

České novinky

Se vznikem nových streamovacích služeb se čím dál více ukazuje, že roztříštěnost online obsahu je pro uživatele čím dál větší problém. K velké trojce Netflix, HBO a Amazon jen v USA přibylo za poslední rok ještě Disney+, Peacock či Quibi. Plus restartované HBO (jako Max) a ani Hulu ještě neřeklo poslední slovo. Příští rok se CBS All Access přemění v další novou (prý světovou) službu, a také Disney chystá další expanzi.

To už je pořádná porce značek. Proto operátoři a další poskytovatelé začali s tím, že vybrané nabídky balíčkují dohromady. Někde to je zajímavé tím, že se ušetří peníze (Disney+ a Hulu nebo CBS a Showtime od Apple). Někde je to zajímavé, protože máte všechno pod jedním účtem (typicky u svého internetového či kabelového poskytovatele). V USA už je to běžná praxe, která se postupně přelévá i do západní Evropy. A nyní se objevuje i u nás.

Přidejte si Netflix ke svému vyúčtování

Od 17.8. si budou moci zákazníci českého Vodafonu přiobjednat ke svým službám také předplatné Netflixu. Cenově to bude vycházet úplně stejně, jako kdybyste si Netflix objednali přímo (tedy 199 Kč, 259 Kč a 319 Kč podle zvolené verze). Rozdílem je, že místo toho, abyste zadávali platební kartu na webu či v aplikaci Netflixu, můžete si Netflix přihodit do svých služeb na webu Vodafonu a platit tak svým klasickým vyúčtováním.

Vodafone začne jako první český operátor nabízet Netflix © TMDB

Pro ty, kdo už Netflix mají, tedy nebude výhodnější přejít k Vodafonu kvůli ceně. Mohou tak však učinit i se svým stávajícím účtem a integrovat si ho do svého Vodafone účtu, pokud už mají internet, volání či přímo Vodafone TV. Ta už mimochodem nabízí ve svých dvou dražších balíčcích také konkurenční HBO GO, ale to se nedokupuje samostatně a je to automatická nadstavba k zakoupeným prémiovým kanálům HBO.

Chystá se i spolupráce s Amazon Prime

Vodafone TV chystá také integraci Amazon Prime (opět za extra cenu), americký trojlístek tak bude v nabídce kompletní. Vodafone kromě své půjčovny (v dražších balíčcích součást služby, nebo extra za 99 Kč k nejlevnější variantě) má ještě speciální nabídky jako aktuálně Festivalové filmy z Karlových Varů, plus archiv televizního vysílání se zpětným zhlédnutím. Počet pořadů teoreticky přístupných zákazníkovi se tak bude blížit 10.000.

V systému zatím není ultimátní hledání nad všemi zdroji (televize + archiv + streamingové půjčovny), takže je ještě kam se posunout. Už tak se ale jedná o zajímavý posun, který by ještě před rokem nebyl možný, protože Netflix neměl české rozhraní a počet česky dabovaných či otitulkovaných pořadů byl nedostačující. Dnes jich je zhruba 1.900, tedy jen něco přes třetinu aktuální nabídky. Podstatné rovněž je, že absolutní většina Netflix originálů už tuhle podporu má.

O dalším vývoji a novinkách vás ještě budeme informovat.

 1 612 zobrazení   48 se líbí
Známe další české filmy, které se brzy objeví na Netflixu
Známe další české filmy, které se brzy objeví na Netflixu
18.08.2020 | České novinky

Netflix pokračuje v přidávání českého obsahu na svou streamovací službu. A zatímco v posledních týdnech přidával hlavně filmové klasiky z ranku Starců na chmelu či S tebou mě baví svět. V následujících týdnech se pustí zase do přidávání novějších a hlavně komerčních filmů.

Kašlat na koronu! Už ve čtvrtek začíná 8. ročník Noir Film Festivalu
Kašlat na koronu! Už ve čtvrtek začíná 8. ročník Noir Film Festivalu
17.08.2020 9:00:00 | České novinky

Koronakrize sem, koronakrize tam. Ačkoli je pořádání filmových i hudebních akcí aktuálně velmi rizikové povolání, řada organizátorů se ho nebojí a to je dobře. Program Noir Film Festivalu totiž vypadá skvěle.

20 českých filmů na Netflixu, které by měl vidět každý
20 českých filmů na Netflixu, které by měl vidět každý
11.08.2020 12:00:00 | České novinky

Jelikož v poslední době přibylo na Netflixu hned několik českých filmových klasik, řekli jsme si, že pro vás vybereme to opravdu nejlepší a nejzásadnější z tuzemska, co byste rozhodně měli na streamovací službě nakoukat a co aktuálně Netflix nabízí.

HBO sází na Svěráka. Nabízí retrospektivu 9 filmů českého režiséra
HBO sází na Svěráka. Nabízí retrospektivu 9 filmů českého režiséra
02.08.2020 14:30:00 | České novinky

HBO v poslední době hodně spoléhá na různé filmové maratony. Před pár měsíci jsme takto dostali takřka všechny marvelovky. Nyní dobíhá maraton Star Wars. A HBO GO tahá z rukávu i lokální retrospektivu jednoho z nejlepších českých režisérů vůbec.