FB pixel TP pixel
Kašlat na koronu! Už ve čtvrtek začíná 8. ročník Noir Film Festivalu © TMDB

Kašlat na koronu! Už ve čtvrtek začíná 8. ročník Noir Film Festivalu

Koronakrize sem, koronakrize tam. Ačkoli je pořádání filmových i hudebních akcí aktuálně velmi rizikové povolání, řada organizátorů se ho nebojí a to je dobře. Program Noir Film Festivalu totiž vypadá skvěle.

České novinky 17. 8. 2020 9:00 | České novinky

Během festivalu proběhne celkem 44 projekcí, které jsou rozděleny do 9 sekcí. Na jejich kompletní podobu se určitě podívejte přímo na webu festivalu, kde najdete i kompletní program a ceník vstupného, který je poměrně variabilní. Určitě se ale hodí vypíchnout sekci filmů Davida Lynche, která nabídne Modrý samet, Zběsilost v srdci, Lost Highway či Mulholland Drive. Doporučit určitě můžeme i geniální Cizince ve vlaku Alfreda Hitchcocka, Talentovaného pana Ripleyo Anthony Minghelly, klasiku Bonnie a Clyde, anebo parádní Zapadákov Terrence Malicka. A to jsme program jen nakousli. V celkovém výběru je to jako každý rok jedna filmová chuťovka vedle druhé. Pokud si tedy chcete užít trochu filmové klasiky a možná dohnat některé filmové resty, určitě na Křivoklát vyrazte. Ostatně řada z uvedených filmů je dodnes velmi těžko dostupná nejen online, takže je možnost vidět je v prostředí hradních prostor vskutku unikátní.

 149 zobrazení   8 se líbí
20 českých filmů na Netflixu, které by měl vidět každý
20 českých filmů na Netflixu, které by měl vidět každý
11.08.2020 12:00:00 | České novinky

Jelikož v poslední době přibylo na Netflixu hned několik českých filmových klasik, řekli jsme si, že pro vás vybereme to opravdu nejlepší a nejzásadnější z tuzemska, co byste rozhodně měli na streamovací službě nakoukat a co aktuálně Netflix nabízí.

HBO sází na Svěráka. Nabízí retrospektivu 9 filmů českého režiséra
HBO sází na Svěráka. Nabízí retrospektivu 9 filmů českého režiséra
02.08.2020 14:30:00 | České novinky

HBO v poslední době hodně spoléhá na různé filmové maratony. Před pár měsíci jsme takto dostali takřka všechny marvelovky. Nyní dobíhá maraton Star Wars. A HBO GO tahá z rukávu i lokální retrospektivu jednoho z nejlepších českých režisérů vůbec.

Příval českých filmů neustane ani v srpnu. Netflix odhalil 4 nové přírůstky
Příval českých filmů neustane ani v srpnu. Netflix odhalil 4 nové přírůstky
23.07.2020 12:00:00 | České novinky

Netflix i nadále poctivě buduje svůj katalog českých filmů. Aktuálně jich hlásí již 190. A pokud bychom počítali i bratrské Slovensko, pomalu bychom lízali již 200 titulů, které vznikly ve zdejších krajinách. A ani v dalších týdnech nárůst neustane. Naopak, Netflix nyní zahrnul do svých plánů samé dobré filmy.

Pozdě, ale přece! Česká filmová klasika konečně míří na Netflix
Pozdě, ale přece! Česká filmová klasika konečně míří na Netflix
20.07.2020 12:00:00 | České novinky

S více než třítýdenním zpožděním uvede Netflix jedny z nejlepších filmů české historie. Konečně totiž oznámil nové datum, kdy se mají na streamovací službě objevit filmy jako Adéla ještě nevečeřela nebo Starci na chmelu.