FB pixel TP pixel
Největší akční nářez roku konečně na HBO. Dorazí po necelých 3 měsících © Warner Bros.

Největší akční nářez roku konečně na HBO. Dorazí po necelých 3 měsících

Do kina dorazil jen málokdo, na HBO a Maxu se ale budou dívat všichni. Nebo v to alespoň doufá studio Warner Bros. které konečně nasadí akční pecku Furiosa: Sága Šíleného Maxe na obrazovky své streamovací platformy a kabelovky.

Filmové novinky 12. 8. 2024 17:30 | Filmové novinky

Nejnovější snímek ze ságy Šílený Max to neměl vůbec jednoduché. Rozpočet se totiž vyšplhal na 170 milionů dolarů a v kinech se ukázalo, že to bylo na snímek s Anyou Taylor-Joy, který je navíc prequelem pecky Šílený Max: Zběsilá cesta, prostě příliš mnoho. SItuaci nespasil ani padouch s tváří Chrise Hemswortha, a tak do kina vyrazilo jen tolik diváků, aby u pokladen zacinkalo vskutku smutných 172 milionů dolarů. Šílený Max by přitom potřeboval spíše dvojnásobek. I proto se mluví poslední týdny o tom, že přímé pokračování kultovní Zběsilé cesty je aktuálně u ledu.

Třeba ale do situace promluví streaming. Ostatně Furiosa patří za měsíc červenec mezi nejpopulárnější filmy na platformě iTunes, jež spadá pod Apple. Oblíbenost filmu přesahuje i hity jako Duna: Část druhá, Království Planeta opic nebo Občanská válka. V srpnu se Furiosa v žebříčku deseti nejpopulárnějších bijáků stále drží, byť je podle dat platformy FlixPatrol aktuálně na šesté pozici těsně před novým Garfieldem ve filmu. Dosavadní úspěch snímku online však slibuje velké věci pro uvedení na HBO a platformě Max.

Zde se nejnovější biják režiséra George Millera objeví už 16. srpna a pakliže oslaví úspěch, možná ještě nebude chystaný Mad Max: The Wasteland úplně hozený do koše. I když zůstává otázkou, jestli by studio Warner Bros. skutečně chtělo další film pojmout znovu jako prequel Zběsilé cesty. Wasteland se totiž měl odehrávat těsně před událostmi Zběsilé cesty a Furiosa v kinech ukázala, že diváci možná chtějí jít s dětem trochu víc kupředu a nikoli doplňovat mezery.

Zdroj: Deadline / Flixpatrol

Reklama
Nejúspěšnější fantasy od Disneyho se vrací. Moře nestvůr se odhaluje v prvním traileru
Nejúspěšnější fantasy od Disneyho se vrací. Moře nestvůr se odhaluje v prvním traileru
11.08.2024 13:10:00 | Filmové novinky

Seriál Percy Jackson a Olympané se stal jedním z překvapení přelomu roku a také zatím jednou z letošních nejúspěšnějších Disney novinek. Není divu, že se hned chystá druhá řada a v novém traileru poodhalí, co nás čeká.

Kontroverzní Sněhurka v prvním traileru. Snědá pleť je nejmenší problém
Kontroverzní Sněhurka v prvním traileru. Snědá pleť je nejmenší problém
10.08.2024 12:00:00 | Filmové novinky

Zdálo se, že doba, kdy se Disney soustředil na hrané remaky svých nejslavnějších animovaných pohádek, už pominula. Posledním pohrobkem této éry je dlouho odkládaná Sněhurka, která se nyní představuje v první ukázce.

První obrázky z Avatara 3 odhalují nový národ ohně a popela. Film má konečně název
První obrázky z Avatara 3 odhalují nový národ ohně a popela. Film má konečně název
10.08.2024 11:20:00 | Filmové novinky

Režisér James Cameron na akci D23 odhalil první obrázky Avatara 3, které zahrnují i nový národ ohně a popela. Ten se stane klíčovou součástí příběhu a vizionářský režisér slibuje, že nedostaneme, co očekáváme, ale co rozhodně chceme.

Spielbergovské Star Wars v úžasném prvním traileru. Naváží na Mandaloriana
Spielbergovské Star Wars v úžasném prvním traileru. Naváží na Mandaloriana
10.08.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Stále nemáte Star Wars dost? Společnost Lucasfilm doufá, že nikoliv a představuje první upoutávku na seriál Skeleton Crew, který nabídne poctivou spielbergovskou podívanou jako z 80. let. Jude Law se představí jako Jedi.