FB pixel TP pixel
Nejúspěšnější fantasy od Disneyho se vrací. Moře nestvůr se odhaluje v prvním traileru © Disney Plus

Nejúspěšnější fantasy od Disneyho se vrací. Moře nestvůr se odhaluje v prvním traileru

Seriál Percy Jackson a Olympané se stal jedním z překvapení přelomu roku a také zatím jednou z letošních nejúspěšnějších Disney novinek. Není divu, že se hned chystá druhá řada a v novém traileru poodhalí, co nás čeká.

Filmové novinky 11. 8. 2024 13:10 | Filmové novinky

Adaptace fantasy knih Ricka Riordana, Percy Jackson a Olympané, se na rozdíl od filmového zpracování opírá o větší věrnost knižním předlohám včetně omlazení hrdinů a chytrá režijní řešení. Osmidílná první řada kopírující děj první knihy s podtitulem Zloděj blesku se koncem ledna v období svého finále stala nejvíce streamovaným seriálem v USA a podle dat zveřejněných magazínem Variety ji zhlédla téměř čtvrtina uživatelů Disney+. Není tedy divu, že se tvůrci se showrunnery Jonathanem E. Steinbergem a Danem Shotzem ihned vrhli na přípravu druhé řady.

Disney nyní vypustil teaser poodhalující trochu z děje chystaného pokračování na oslavu toho, že se nyní začíná točit. Obrazová složka se sestává především ze scén z předchozích epizod, minutovou ukázkou nás provází Percyho hlas rekapitulující předchozí děj a tajemně prohlašující, že „tím to jen začíná.“

Druhá řada by měla kopírovat děj druhé knihy s podtitulem Moře nestvůr, která se také dočkala svého filmového zpracování, a Percy by se v ní měl snažit zachránit uneseného Rovera a kopírovat putování Jásona a Argonautů na cestě za Zlatým rounem. Pokud vše půjde dobře a každá další řada bude kopírovat další knihu, měli bychom se celkově dočkat šesti řad a jen doufat, že hrdinové nevyrostou příliš rychle. Pokračování by na obrazovky mělo dorazit v příštím roce.

Zdroj: Disney Plus

Kontroverzní Sněhurka v prvním traileru. Snědá pleť je nejmenší problém
Kontroverzní Sněhurka v prvním traileru. Snědá pleť je nejmenší problém
10.08.2024 12:00:00 | Filmové novinky

Zdálo se, že doba, kdy se Disney soustředil na hrané remaky svých nejslavnějších animovaných pohádek, už pominula. Posledním pohrobkem této éry je dlouho odkládaná Sněhurka, která se nyní představuje v první ukázce.

První obrázky z Avatara 3 odhalují nový národ ohně a popela. Film má konečně název
První obrázky z Avatara 3 odhalují nový národ ohně a popela. Film má konečně název
10.08.2024 11:20:00 | Filmové novinky

Režisér James Cameron na akci D23 odhalil první obrázky Avatara 3, které zahrnují i nový národ ohně a popela. Ten se stane klíčovou součástí příběhu a vizionářský režisér slibuje, že nedostaneme, co očekáváme, ale co rozhodně chceme.

Spielbergovské Star Wars v úžasném prvním traileru. Naváží na Mandaloriana
Spielbergovské Star Wars v úžasném prvním traileru. Naváží na Mandaloriana
10.08.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Stále nemáte Star Wars dost? Společnost Lucasfilm doufá, že nikoliv a představuje první upoutávku na seriál Skeleton Crew, který nabídne poctivou spielbergovskou podívanou jako z 80. let. Jude Law se představí jako Jedi.

Velkolepá zombie řežba Netflixu končí předčasně. Armáda mrtvých přitom měla rozjet celou ságu
Velkolepá zombie řežba Netflixu končí předčasně. Armáda mrtvých přitom měla rozjet celou ságu
09.08.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Zack Snyder se měl vedle Davida Finchera nebo bratrů Russoových řadit mezi velká režisérská jména, která budou tvořit exkluzivní hity pro Netflix a uspokojí jak čísly sledovanosti, tak svou kvalitou. Poslední dobou se však první ze jmenovaných takovým favoritem být nezdá.