FB pixel TP pixel
HBO to podle G.R.R. Martina myslí vážně se 3 spinoffy Hry o trůny © TMDB

HBO to podle G.R.R. Martina myslí vážně se 3 spinoffy Hry o trůny

Zatímco se vlajková loď HBO Hra o trůny blíží ke svému finále, pracuje stanice HBO ve spolupráci s George R. R. Martinem na celkem 3 dalších seriálech ze Západozemí. Autor fantasy ságy Píseň ledu a ohně to oznámil na svém blogu, aby se vymezil proti spekulacím medií.

Filmové novinky

Jakmile Hra o trůny 19. května ukončí svou desetiletou pouť, pozornost fanoušků se ihned upře na slibované spinoffy. Jeden z původních 5, o kterých se dlouhodobě šušká, má název „The Long Night“ a půjde o prequel odehrávající se tisíce let před existencí Železného trůnu. Tento má již obsazení a měl by se začít natáčet na začátku léta. Zároveň nedávno Bryan Cogman (autor 11 dílů Hry o trůny) oznámil, že jeho zamýšlený spinoff letěl do koše, takže se s HBO loučí a jde své služby nabídnout Amazonu.

Martin se nyní pokusil urovnat mix fám a šuškandy na svém blogu, kde popsal aktuální stav tvorby potenciálních spinoffů Hry o trůny ze strany HBO: „Jo a když už je řeč o televizi, nevěřte všemu, co čtete. Internetové zprávy jsou notoricky nespolehlivé. Původně jsme na HBO měli ve vývoji pět různých následovníků Hry o trůny (nemám rád termín „spinoffy“) a tři z nich se stále posouvají kupředu. Ten, kterému nesmím říkat The Long Night, se začne natáčet v letošním roce a dva další zatím zůstávají ve stavu scénáře, ale jsou blízko dalšímu vývoji. O čem jsou? To nemůžu říct. Ale někteří z vás by si možná měli pořídit knihu Fire and Blood a přijít s vlastními teoriemi.“

HBO to podle G.R.R. Martina myslí vážně se 3 spinoffy Hry o trůny © TMDB

Autor tak potvrdil, že HBO kromě The Long Night aktivně pracuje na dalších dvou spinoffech, které zatím nemají jméno. A pokud je pravda, že i dva bezejmenné se posouvají kupředu, možná se o nich ještě letos dozvíme víc. Martin nic neprozradil ani o jejich ději, ale poukázal na svou poslední knihu Fire and Blood, která se zabývá historií rodu Targaryenů, s tím, že by mohla obsahovat jistou nápovědu.

 1 013 zobrazení   76 se líbí
Kdy se vrátí a co všechno víme o 2. řadě Fincherovy kriminálky Mindhunter?
Kdy se vrátí a co všechno víme o 2. řadě Fincherovy kriminálky Mindhunter?
10.05.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Podle producentky seriálu Charlize Theron bychom se měli druhé řady kriticky vysoce hodnoceného temného thrilleru dočkat již v létě, konkrétně v srpnu. Oficiální potvrzení ze strany Netflixu ovšem ještě nedorazilo.

Fotky k 5. dílu Hry o trůny ukazují, jak se Dany před finále hroutí svět
Fotky k 5. dílu Hry o trůny ukazují, jak se Dany před finále hroutí svět
09.05.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Předposlední díl Hry o trůny se nezadržitelně blíží a první fotografie ukazují, že půjde o všechno. Daenerys a Jon se chystají oblehnout Královo přístaviště. Může však samozvaná královna stále věřit svým nejbližším spojencům?

Seriál Watchmen od tvůrce Ztracených má upoutávku. HBO ho uvede na podzim
Seriál Watchmen od tvůrce Ztracených má upoutávku. HBO ho uvede na podzim
08.05.2019 20:00:00 | Filmové novinky

Deset let po premiéře celovečerního filmu Watchmen režiséra Zacka Snydera se populární komiksový tým opět dočká zpracování, místo kin však dorazí na televizní obrazovky. HBO nyní vypustilo první trailer, který nás láká na podzimní premiéru.

Star Wars nebo Avatar? Disneyho výhled na dalších 8 let srší „originalitou“
Star Wars nebo Avatar? Disneyho výhled na dalších 8 let srší „originalitou“
08.05.2019 | Filmové novinky

Nevíte, na co půjdete za dva roky do kina? Vy možná ne, ale domov Mickey Mouse to rozhodně ví. A u výhledu napřesrok rozhodně nekončí. Disney totiž oznámil, na co budeme v následujících letech vyrážet do kinosálů. A originálním nápadům se příliš nefandí.