FB pixel TP pixel
Krvavá jatka z Kolosea. Gladiátor 2 nevyměknul, nabídne tvrdé násilí bez cenzury © Paramount Pictures

Krvavá jatka z Kolosea. Gladiátor 2 nevyměknul, nabídne tvrdé násilí bez cenzury

Pokud jste se náhodou obávali, že by režisér Ridley Scott mohl vyměknout a v případě druhého Gladiátora naservírovat zábavu pro teenagery, ve které nebude k nalezení žádná krev a usekané končetiny, můžete si oddechnout. Druhý Gladiátor je totiž certifikovaný jako násilný biják s velkou porcí krve.

Filmové novinky 28. 8. 2024 20:00 | Filmové novinky

Do premiéry snímku Gladiátor II zbývají necelé tři měsíce a fanoušci Ridleyho Scotta, římského mlácení se v Koloseu a pokračování příběhu Maxima si mohou oddechnout. Druhý Gladiátor bude totiž stejně nekompromisní jako první film a rozhodně nenabídne bezkrevnou zábavu pro děti. Snímek už byl totiž ukázán komisi z americké MPAA, která mu přidělila rating R, což ve Spojených státech amerických znamená, že si na film nezajde nikdo pod 17 let bez doprovodu dospělé osoby. U nás jsou limity samozřejmě mnohem mírnější, v USA je ale vysoký rating obvykle velkým problémem, protože potenciálně snižuje návštěvnost filmu. Proto se většina snímků točí jako PG nebo PG-13.

MPAA udělila druhému Gladiátorovi R za „silně krvavé násilí“, čímž potvrdila, že se fanoušci tvrdých soubojů mohou těšit na prolévání malinovky ve velkém a zřejmě i nějaké ty usekané končetiny či prořízlá hrdla. První Gladiátor s Russellem Crowem byl v roce 2000 také hodnocen ratingem R s tím, že MPAA vadily intenzivní a násilné souboje“. RIdley Scott je každopádně na rating R u svých historických snímků zvyklý. Ostatně kromě Gladiátora ho získal i snímek Království nebeské nebo Napoleon. Naopak filmy EXODUS: Bohové a králové nebo Robin Hood byly označeny mírnějším PG 13.

Dodejme, že snímek Gladiátor II vstoupí do kin v Česku 14. listopadu a bude sleodvat příběh Luciuse. Ten od prvního filmu vyrostl a žije mimo Řím. Jakmile je ale jeho nový domov napaden římskou armádou, stává se i on jednou z obětí, když je odvlečen do Kolosea, kde musí bojovat o holý život. Naštěstí ale kdysi dávno viděl v aréně jednoho z nejlepších gladiátorů, jenž je shodou okolností jeho otcem - Maxima.

Zdroj: Mens Journal / MPAA

Nejlepší fantasy roku! Seriálový Pán prstenů ohromil kritiky masivním zlepšením
Nejlepší fantasy roku! Seriálový Pán prstenů ohromil kritiky masivním zlepšením
28.08.2024 19:00:00 | Filmové novinky

Již 29. srpna má na streamovací službě Amazon Prime Video premiéru nová řada seriálu Pán prstenů: Prsteny moci. Slavnostní premiéra proběhla už před týdnem a řada kritiků již měla možnost návrat do Středozemě vidět. A zatím se recenzenti téměř jednohlasně shodují, že fantasy podle J. R. R. Tolkiena udělala obří skok kupředu a jde o nejlepší fantasy letošního roku.

Seriálový Pán prstenů odhalil novou tvář Saurona. O novém herci nikdo nevěděl
Seriálový Pán prstenů odhalil novou tvář Saurona. O novém herci nikdo nevěděl
27.08.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Zdá se, že nová řada seriálu Pán prstenů: Prsteny moci bude plná překvapení. Amazon totiž s blížící se premiérou druhé řady začal výrazněji odkrývat karty v rámci marketingové kampaně a mimo jiné překvapil nečekaným obsazením role Saurona. Uvidíme hned několik verzí slavného padoucha.

Ježek Sonic 3 ve skvělém traileru bojuje s Keanu Reevesem. Jim Carrey má dvojroli
Ježek Sonic 3 ve skvělém traileru bojuje s Keanu Reevesem. Jim Carrey má dvojroli
27.08.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Vzpomínáte si ještě na časy, kdy vznikal první filmový Sonic a měli jsme dostat vizuálně odpudivou verzi, která by pravděpodobně zabila celou sérii v samotném zárodku? Nyní přichází již třetí díl filmové série, která se konečně dostala do stavu, kdy vypadá velkolepě, osudově a jako rodinné sci-fi zábava, kterou skutečně chtějí vidět velcí i malí.

Fenomenální návrat Kriminálky Anděl zničil konkurenci. Nejhůře si vede Prima
Fenomenální návrat Kriminálky Anděl zničil konkurenci. Nejhůře si vede Prima
27.08.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Podzimní televizní sezóna odstartovala a TV Nova neponechává nic náhodě. Nová epizoda Kriminálky Anděl si obratem uzurpovala zájem diváků a sledovanost je dokonce vyšší než minulý podzim. Největší prohru si v pondělí večer nadělila Prima, která pokračuje ve výsledcích ze slabého jara.