FB pixel TP pixel
Nejvysmívanější komiks se vrací jako seriál. Hlavní roli nikdo nechtěl © Warner Bros.

Nejvysmívanější komiks se vrací jako seriál. Hlavní roli nikdo nechtěl

DCU z dílny autorské dvojice James Gunn a Peter Safran na rozdíl od Zacka Snydera neopomene členy nejslavnějšího kosmického pořádkového sboru. V plánu je mysteriózní seriál, do kterého byli lákáni Josh Brolin a Matthew McConaughey. Oba nakonec odmítli, Jordana ale i tak ztvární kvalitní herec.

Filmové novinky 29. 9. 2024 19:10 | Filmové novinky

Green Lantern Corps má tisíce členů, na Zemi pak zelený prsten a kostým navléklo několik hrdinů, kteří se do historie komiksů zapsali zlatým písmem. Nejznámějším z nich je bezpochyby Hal Jordan, který z komiksových stránek vlétl i do celé řady animáků a rovněž do hraného filmu z roku 2011. Snímek Martina Campbella, ke kterému chystali scénář Greg Berlanti a spol., měl sice silné herecké osazenstvo v čele s budoucími manžely Ryanem Reynoldsem a Blake Lively, v kinech ale fatálně selhal a dodnes je terčem nejrůznějších vtipů - a to i ze stany Reynoldse. Jeho neúspěch před třinácti lety rovněž zablokoval první snahu Warner Bros. na start sdíleného univerza.

Nejvysmívanější komiks se vrací jako seriál. Hlavní roli nikdo nechtěl © Warner Bros.

Vysmívaná a prokletá látka

Z Green Lantern se stala pro filmaře prokletá látka. V rámci DCEU se měl původně objevit další slavný lidský člen sboru John Stewart v podání Columba Shorta, ten ale nakonec z role údajně couvnul. Zack Snyder ve své verzi Ligy spravedlnosti plánoval Stewarta uvést na samém konci, v tomto případě mu to ale studio zatrhlo. Plánovalo totiž vlastní seriál i film, přičemž dokonce najalo scenáristy Setha Grahama-Smithe a Geoffa Johnse. Seriál měl sledovat dva méně známé pozemské Lanterny, Alana Scotta a Guye Gardnera, zatímco film by představil Hala Jordana a právě Johna Stewarta. A světe div se, tvůrci dokonce bláhově zvažovali znovuobsazení Ryana Reynoldse!

Po konci DCEU a loňském restartu oznámili šéfové nově ustanovených DC Studios, James Gunn a Peter Safran, že v rámci první kapitoly DCU nazvané Gods & Monsters se objeví i Lanterni a to ve vlastním seriálu nazvaném jednoduše Lanterns. Novinku z produkce HBO chystá scenárista Ozarku a několika dílů čtvrté série Temného případu Chris Mundy, kterému sekunduje přední komiksový autor Tom King a také Damon Lindelof, jenž má na kontě seriálové Watchmeny. Lanters by měli vycházet z Temného případu a nabídnou detektivní zápletku, ve které Hal Jordan s Johnem Stewartem na popud Strážců vesmíru řeší zapeklitý případ obsahující mimořádně ničivou zbraň.

Nejvysmívanější komiks se vrací jako seriál. Hlavní roli nikdo nechtěl © DC Comics

Roli dlouho nikdo nechtěl

Jordan je v Lanterns jakýmsi mentorem mladšího Stewarta, proto si tvůrci do této role představovali nějakou pořádnou hollywoodskou hvězdu. V hledáčku byla jména jako Josh Brolin, Chris Pine nebo Matthew McConaughey, nakonec ale roli získal Kyle Chandler. Držitel Emmy za seriál Světla páteční noci má za sebou v posledních letech dvě poměrně úspěšné spolupráce s Warnery, konkrétně ve filmech Godzilla II Král monster a Godzilla vs. Kong. Nyní si poprvé v kariéře vyzkouší komiksovou roli, podle Gunna pak určitě nezůstane jen u účinkování v Lanterns.

Nový seriál o Lanternech na Max dorazí pravděpodobně na konci roku příštího nebo na začátku přespříštího. Ještě před ním se v rámci DCU můžeme těšit na letošní sérii Creature Commandos, jež celý sdílený vesmír odstartuje. Následovat bude snímek Superman, v němž uvidíme i dalšího Lanterna Guye Gardnera v podání Nathana Filliona, a také film o Supergirl, kterou ztvární Milly Alcock.

Nejvysmívanější komiks se vrací jako seriál. Hlavní roli nikdo nechtěl © DC Comics, Warner Bros.

Film o Dívce z oceli do kin dorazí 25. června 2026 a vychází z komiksové série již výše zmíněného Toma Kinga. O režii se postará Craig Gillespie, scénář spolu s Kingem chystá Ana Nogueira. Nová Supergirl bude mnohem drsnější než její filmové předchůdkyně a čeká nás v ní cesta Kary za pomstou ve stylu Johna Wicka. Komiksová série Woman of Tomorrow totiž sleduje Supermanovu sestřenici po boku přítelkyně Ruthye čelit jistému zloduchovi Kremovi ze Žlutých kopců, jenž chladnokrevně zabil Ruthyina otce i milovaného psa Krypta.

Brutálního kosmického zloducha ztvární belgický herec Matthias Schoenaerts, který má za sebou už poměrně velkou kariéru v Hollywoodu. Na rozdíl od Chandlera si pak vyzkoušel i komiksovou roli a to když se objevil v netflixovské adaptaci díla Grega Rucky zvaném Old Guard: Nesmrtelní. Vedle tohoto projektu se objevil i v minisérii Režim po boku Kate Winslet nebo v nové verzi drsného westernu Django, která je k dispozici na Canal+. Jakpak se mu asi povede na Kryptonu?

Zdroj: THR

Reklama
Zemi ovládla smrtící monstra. Nové postapokalyptické sci-fi láká v akčním traileru
Zemi ovládla smrtící monstra. Nové postapokalyptické sci-fi láká v akčním traileru
27.09.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Herec Anthony Mackie patří v současnosti mezi největší hollywoodské dříče a střídá jedno natáčení za druhým. Nejvíce se mu zalíbilo ve sci-fi žánru, kde buď fackuje superpadouchy u Marvelu, anebo si dává dostaveníčka s mimozemskými stvůrami.

Stallone opět na vrcholu. Jeho drsný seriál trhá rekordy sledovanosti
Stallone opět na vrcholu. Jeho drsný seriál trhá rekordy sledovanosti
27.09.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Hvězda Sylvestera Stallona rozhodně nehasne. Možná už není prominentním hrdinou stříbrného plátna, na televizních obrazovkách se mu však daří fantasticky. A jeho seriálová novinka nabírá rekordní množství diváků.

Zemřela Potterova profesorka McGonagallová. Herečce bylo 89 let
Zemřela Potterova profesorka McGonagallová. Herečce bylo 89 let
27.09.2024 15:59:00 | Filmové novinky

Smutná zpráva dorazila z Velké Británie. Herecká legenda nejen ve filmu, ale i v divadle, Maggie Smith, zemřela v požehnaném věku 89 let. Filmoví a televizní diváci si ji v posledních dekádách zamilovali hlavně jako herečku ze sérií Harry Potter a Panství Downton.

Nový Vetřelec už bude online. Dorazí 2 měsíce po uvedení v kinech
Nový Vetřelec už bude online. Dorazí 2 měsíce po uvedení v kinech
27.09.2024 15:45:00 | Filmové novinky

Hororová sci-fi série Vetřelec se v srpnu úspěšně vrátila do kin s povedeným pokračováním Vetřelec: Romulus. Nyní studio Disney oznámilo, kdy bude snímek Fedeho Alvareze k dispozici na digitálních platformách.