FB pixel TP pixel
John Wick je zpátky! V prvním drsném traileru mentoruje prokletou Balerínu © Lionsgate

John Wick je zpátky! V prvním drsném traileru mentoruje prokletou Balerínu

Po dlouhém čekání se fanoušci série John Wick a jejího světa dočkají dalšího příspěvku. Po seriálovém Continentalu a čtvrtém filmu se samotným Wickem přichází Balerína v podání Any de Armas, která se naplno pouští do světa nájemných zabijáků. A John u toho nebude chybět.

Filmové novinky 26. 9. 2024 18:30 | Filmové novinky

V loňském roce jsme se dočkali hned dvou projektů ze světa Johna Wicka. Jednak dorazil očekávaný akční hit John Wick: Kapitola 4 a pak zde byl také seriálový Hotel Continental, jenž vesmír zabijáků nadále rozšiřoval. A větší záběr svět nájemných vrahů dostane i v novém filmu Ballerina, jenž dostal poněkud úsměvný přednázev (?) From the World of John Wick.

Bez Keanu ani ránu

Jako by se studio Lionsgate zaleklo, že bez dodatečného vkladu legendárního Keanu Reevese film nemá šanci v kinech uspět. Tuhle teorii o slabé důvěře v projekt režiséra Lena Wisemana potvrzuje ostatně i samotné odhalení Wicka v závěru traileru, kde vražedkyni v podání Any de Armas mentoruje a de facto vítá v nelítostném světě přestřelek, bodání a smrti. Film Ballerina ostatně nemá moc dobrou pověst. Aktuálně se chystá až na léto příštího roku, původně jsme ho však měli vidět již v červnu roku 2024. Studio však rozhodlo o natočení nových akčních scén pod původním režisérem Johna Wicka Chadem Stahelskim, který měl podle zákulisních informací napravovat Wisemanovo akční fiasko.

Otázkou zůstává, jestli se film podařilo napravit. Snímek totiž měl mít za sebou již testovací projekce a reakce nebyly vůbec dobré. Ballerina je podle prvních reakcí jen ženskou napodobeninou filmů o Johnu Wickovi, ale chaotičtější, je tonálně nekonzistentní, špatně zrežírovaná a mohla by „zabít celou franšízu“. Již dřívější informace o Ballerině ostatně napovídaly, že je s projektem něco špatně. Během dotáček bylo mimo jiné oznámeno, že do obsazení filmu přibyly nestandardně postavy hrané Davidem Castanedou a Sharon Duncan-Brewster. Tedy dvě zcela nové role, které nebyly součástí původního scénáře.

Na druhou stranu, v Hollywoodu se ve střižně podařilo zachránit i spoustu jiných filmů. Tak snad to tvůrcům vyjde i tentokrát.

Zdroj World of Reel / Lionsgate

 16 742 zobrazení   122 se líbí
První trailer The Last of Us 2 je tady! Epická apokalypsa vás donutí k slzám
První trailer The Last of Us 2 je tady! Epická apokalypsa vás donutí k slzám
26.09.2024 17:20:00 | Filmové novinky

Druhá řada seriálového fenoménu The Last of Us se blíží a první trailer od HBO slibuje ohromné věci. Kdo hrál herní předlohu, toho potěší naprostá věrnost herní předloze, což zároveň znamená hromadu silných emocí, které ve vás vyvolá už píseň Future Days od Pearl Jam, která zní celou dobu na pozadí.

Cavillův válečný akčňák je online hitem. V kinech však drtivě propadl
Cavillův válečný akčňák je online hitem. V kinech však drtivě propadl
25.09.2024 18:10:00 | Filmové novinky

Populární herec Henry Cavill sice již není Supermanem a dobrovolně odešel i od ztvárnění Geralta z Rivie ze ságy Zaklínač, nedostatkem práce ale netrpí. Naposledy se objevil ve snímku Operace Poštmistr, který v kinech sice propadl, v online prostoru ale slaví globální úspěch.

Fantastický úspěch českých filmů na Netflixu. Bodují komedie i erotika, sci-fi pohořelo
Fantastický úspěch českých filmů na Netflixu. Bodují komedie i erotika, sci-fi pohořelo
25.09.2024 16:15:00 | Filmové novinky

Zatímco z kin čísla divácké návštěvnosti nalezneme poměrně snadno, streamovací služby bývají velkou neznámou. A to nejen pro obyčejné smrtelníky, ale i pro samotné tvůrce. Tedy až donedávna, kdy Netflix začal sdílet počet sledovaných hodin u svého obsahu.

HBO slaví nový krimi hit. Sledovanost je nejvyšší od The Last of Us
HBO slaví nový krimi hit. Sledovanost je nejvyšší od The Last of Us
25.09.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Minulý týden měl na streamovací platformě Max premiéru první díl komiksové gangsterky Tučňák s Colinem Farrellem v hlavní roli. Charismatický antihrdina si připisuje velký divácký úspěch. Sledovanost úvodní epizody byla nejvyšší od premiéry herního zombie hitu The Last of Us.