FB pixel TP pixel
G. R. R. Martin: V prequelu GoT bude stovka království, Starkové a mamuti © TMDB

G. R. R. Martin: V prequelu GoT bude stovka království, Starkové a mamuti

Autor Hry o trůny George R. R. Martin v rozhovoru prozradil nové detaily o chystaném prequelu s neoficiálním názvem The Long Night. Kromě novinek o rodech, královstvích a tvorech, kteří se v seriálu objeví, jsme se dozvěděli, že The Long Night rozhodně jeho názvem nebude.

Filmové novinky

Martin pro EW odhalil hned pětici dosud neznámých novinek, na něž se můžeme v prequelu, který se bude odehrávat 5000 let před událostmi Hry o trůny, těšit. Západozemí bude v té době rozděleno nikoliv na 7 ši 9, nebo ještě dřívějších 12, nýbrž na celých 100 „drobných království“. Starkové, jakožto potomci Prvních lidí, samozřejmě nebudou v ději chybět, stejně jako jejich zlovlci. Autor potvrdil i přítomnost Bílých chodců a mamutů. Kdo naopak bude chybět – aspoň zpočátku – jsou Lannisterové. Casterly Rock se totiž bude ještě jmenovat Rock of Gibraltar a bude jej okupovat rod Casterlyů, po nichž je pojmenován ve Hře o trůny. Z jejich domova je dle známé historie podvodem dostal Lann Chytrý (Lann the Clever), který posléze založil rod Lannisterů. Zda se i tento příběh v prequelu objeví, ale není známo.

G. R. R. Martin: V prequelu GoT bude stovka království, Starkové a mamuti © TMDB

Další autorův náznak směřoval k hlavním hrdinům. Podle Martina prequel nebude mít žádné centrální postavy, ale půjde spíš o poměrně „velký soubor herců“. Můžeme se tak zřejmě těšit na podobný přístup, jako u prvních řad Hry o trůny. A nakonec se vyjádřil ke stále neveřejnému názvu, který s velkou pravděpodobností nebude The Long Night, ani Bloodmoon. Sám Martin nejvíc preferuje název The Longest Night, který by podle něj „byl dobrý“. Rozhovor s EW končí poznámkou, že Martin aktuálně pracuje na jediném projektu – dopsání šesté knihy své fantasy ságy Písně ledu a ohně s názvem The Winds of Winter (Vichry zimy).

 382 zobrazení   18 se líbí
Jak by Hra o trůny skončila, kdyby tvůrci vyhověli hercům?
Jak by Hra o trůny skončila, kdyby tvůrci vyhověli hercům?
10.07.2019 | Filmové novinky

Stejně jako mezi fanoušky i mezi obsazením Hry o trůny lze najít herce, kteří nejsou z ukončení seriálu a dějové linky své postavy přinejmenším nadšení. A někteří z nich o své frustraci promluvili veřejně. Takže se nyní můžeme podívat, jak by děj vypadal, kdyby se jim tvůrci podřídili.

Stranger Things znovu trhá rekordy a je nejsledovanějším pořadem Netflixu
Stranger Things znovu trhá rekordy a je nejsledovanějším pořadem Netflixu
09.07.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Bratři Dufferové se mohou znovu plácat po ramenou. Jejich nostalgický seriál variující to nejlepších z filmů 80. let totiž diváky neztrácí. Právě naopak. Stranger Things lámou i nadále rekordy a hlavně nutí publikum sjíždět seriál co nejdříve.

Milujete Stranger Things? Tyhle úžasné věci ze seriálu si můžete pořídit i u nás!
Milujete Stranger Things? Tyhle úžasné věci ze seriálu si můžete pořídit i u nás!
06.07.2019 17:00:00 | Filmové novinky

Horečka okolo třetí řady Stranger Things, která startuje příští čtvrtek, vrcholí. Praví fandové si mohou zkrátit těšení naší soutěží, kde můžete vyhrát původní české Stranger Things kousky jako komiks Druhá strana nebo knihu Temný experiment. A mrkněte, co ještě dalšího Stranger Things nabízí - třeba Lego, Burger King nebo plavky od H&M.

George R.R. Martin se vyjádřil k toxické reakci fanoušků na 8. řadu GoT
George R.R. Martin se vyjádřil k toxické reakci fanoušků na 8. řadu GoT
04.07.2019 15:00:00 | Filmové novinky

I když byla očekávání před poslední řadou Hry o trůny obrovská, bořily se divácké rekordy a debaty probíhaly prakticky bez přestání, dnes už to působí jako hodně vzdálená minulost. Ne tak pro tvůrce předlohy George R.R. Martina, který nyní promluvil o přehnaných reakcích fanoušků.