FB pixel TP pixel
Akční sci-fi Halo hlásí rekordní sledovanost. Vznikne i druhá řada © Paramount Plus

Akční sci-fi Halo hlásí rekordní sledovanost. Vznikne i druhá řada

První díl očekávané militantní sci-fi Halo minulý týden premiéroval na streamovací platformě Paramount+. A stanovil nový rekord sledovanosti.

28. 3. 2022 14:00 | Streaming novinky

Ve čtvrtek 24. března premiéroval na streamovací stanici Paramount+ očekávaný sci-fi seriál Halo se svou první epizodou. Vysokorozpočtový projekt je adaptací vojenské videoherní série, ve které lidstvo vyvine geneticky upravené supervojáky Spartany, kteří se pod vedením Master Chiefa (Pablo Schreiber) vydávají do boje proti vražedným Covenantům. A podle prvních čísel sledovanosti to vypadá, že bude seriál diváckým hitem. Podle informací serveru Deadline se totiž úvodní epizoda seriálu stala celosvětově nejsledovanější premiérou Paramount+ během měřených 24 hodin od premiéry a překonala tak rekord, který stanovil spin-off seriálu Yellowstone 1883.

Podobně jako u většiny jiných streamovaných pořadů nebyla ani u Halo uvedena žádná oficiální čísla. Ale vzhledem k tomu, že seriál 1883 přilákal ke svému pilotnímu dílu 4,9 milionu diváků, se dá předpokládat, že sledovanost videoherní adaptace bude vyšší. Chytřejší budeme, až agentura Nielsen zveřejní pravidelná týdenní čísla sledovanosti streamingu. Paramount+ se zatím do Nielsen Top 10 nedostal a Halo by tak mohl být prvním pořadem streamovací služby, který do seznamu nakoukne. Paramount již navíc odsouhlasil druhou řadu, která by si měla svou premiéru odbýt i u nás na nové streamovací platformě SkyShowtime, jež by měla být spuštěna v letošním roce. SkyShowtime je společná internetová televize společností Comcast a ViacomCBS, pod kterou právě Paramount+ spadá.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Sdílení účtů s přáteli okrádá Netflix o miliardy. Nový krok příjmy zvýší
Sdílení účtů s přáteli okrádá Netflix o miliardy. Nový krok příjmy zvýší
24.03.2022 16:00:00 | Streaming novinky

Ve chvíli, kdy Netflix oznámil, že si chce došlápnout na uživatele sdílející účty mimo svou domácnost, se rozhodli analytici z Wall Street spočítat, kolik dolarů streamovacímu gigantu ročně vynese, pokud tuto praxi zavede celosvětově.

Ryan Reynolds vládne Netflixu. Nová sci-fi má třetí nejlepší start v historii
Ryan Reynolds vládne Netflixu. Nová sci-fi má třetí nejlepší start v historii
23.03.2022 14:00:00 | Streaming novinky

Ryan Reynolds se stává hvězdou Netflixu. I když s akčňákem 6 Underground v minulosti moc neuspěl, po trháku Red Notice si přidává do životopisu další obří úspěch.

5 největších zklamání z HBO Max. Slíbili revoluci, nesplnili skoro nic
5 největších zklamání z HBO Max. Slíbili revoluci, nesplnili skoro nic
22.03.2022 18:00:00 | Streaming novinky

České HBO Max je dostupné od 8. března, kdy došlo k oficiálnímu překlopení nabídky dosavadního HBO Go na novou streamovací platformu. Jenže ani po 14 dnech od přechodu na novou službu HBO není schopné naplnit očekávání a mnozí se nebrání masivnímu zklamání.

Netflix si došlápne na sdílení účtu s kamarády. Uživatelům zvedne ceny
Netflix si došlápne na sdílení účtu s kamarády. Uživatelům zvedne ceny
20.03.2022 12:00:00 | Streaming novinky

Netflix se opět snaží došlápnout na uživatele, kteří porušují jeho pravidla a sdílejí účet mimo jednu domácnost. Streamer se paradoxně rozhodl tuto praxi oficiálně povolit. Ovšem nebude to zadarmo.