FB pixel TP pixel
Boj o osud lidstva končí předčasně. Akční sci-fi Halo je zrušena, existuje naděje na spásu © Paramount Plus / SkyShowtime

Boj o osud lidstva končí předčasně. Akční sci-fi Halo je zrušena, existuje naděje na spásu

Adaptace akční sci-fi videohry Halo vstoupila na obrazovky služeb Paramount+ a SkyShowtime před dvěma roky. Startovala jako jeden z nejúspěšnějších seriálů na streamovacích platformách, jenže v zákulisí to vřelo. Druhá řada doznala výrazných změn a ačkoli šla kvalita nahoru, nyní se Paramount rozhodl se seriálem skončit předčasně. Boj proti Covenantům ale možná není u konce.

Filmové novinky 19. 7. 2024 10:50 | Filmové novinky

Legendární Master Chief zdá se dobojoval předčasně. Služba Paramount Plus totiž oznámila zrušení seriálu. A ačkoli se nyní řada diváků posmívá tvůrcům na sociálních sítích, že se není čemu divit, když si videoherní ikona v seriálu neustále sundává přilbu a tvůrci se okázale snaží nejít naproti fanouškovské základně, situace je poněkud složitější. Halo totiž rozhodně není kdovíjakým propadákem. Jeho zrušení může mít co do činění se změnami v samotném Paramountu, který ho uvádí na své platformě Paramount Plus, případně ve sdružené službě SkyShowtime.

Paramount aktuálně mění vlastníka, který bude dravější, dynamičtější a velmi pravděpodobně bude mít i zcela jiné priority než předchozí přestárlé vedení. A platí to i pro streamovací byznys, jenž pro Paramount není dlouhodobě úspěšný a existuje zkrátka proto, že ho dělají všichni ostatní. Zrušení Halo je tak zřejmě jen důsledkem blížící se masivní reorganizace. Papírově totiž nikdo nečekal, že by měl Master Chief a jeho jednotka Sparťanů padnout jako oběť nezájmu diváků. Ostatně start prvního dílu první řady byl rekordní a ačkoli panovala nespokojenost s kvalitou, vše se vyřešilo ve druhé řadě, která byla mnohem lepší než ta úvodní. Seriál se navíc držel mezi TOP 10 nejsledovanějších seriálů na svých platformách, přičemž data společnosti Nielsen vykázala mezi únorem a březnem tohoto roku sledovanost 1,8 miliard hodin jen v USA. Doslova extrémní popularitu měl seriál podle FlixPatrolu v Latinské Americe.

Jistě, seriál byl také velice drahý, když se jeho rozpočet pohyboval okolo 10 milionů na epizodu, což mohl být pro Paramount problém, když jeho vlastní služba nemá takové rozšíření jako (HBO) Max nebo Netflix. Na druhou stranu The Hollywood Reporter uvádí, že vztahy mezi tvůrci a Paramountem rozhodně nejsou špatné a Paramount Plus se navíc aktivně snaží pomoci autorům najít seriálu nový domov. Je tedy ještě možné, že seriál není definitivně u konce a pro třetí řadu by mohl najít novýho vysílatele. Otázkou samozřejmě zůstává návratnost investic a zda se někdo bude chtít chopit značky, která u fanoušků není zase tak moc populární a řadu z nich odradila již první řada. Producenty seriálu jsou firmy Amblin, Xbox a 343 Industries, které v oficiálním vyjádření poděkovaly Paramountu za dosavadní spolupráci a slíbily, že se svět Halo v budoucnu jistě dočká dalších rozšíření.

Zdroj: THR / Paramount Plus / FlixPatrol

Wednesday utíká ze světa mrtvých. Jenna Ortega září v traileru Burtonova Beetlejuice
Wednesday utíká ze světa mrtvých. Jenna Ortega září v traileru Burtonova Beetlejuice
18.07.2024 18:45:00 | Filmové novinky

Ještě než se Jenna Ortega vrátí v pokračování netflixovského hitu Wednesday, uvidíme ji v jiném morbidním projekty od režiséra Tima Burtona. Vrací se totiž legendární Beetlejuice a hvězda seriálové verze Addamsovy rodiny je nepochybně jeho hlavní hvězdou. Michael Keaton se ale dlouho nebavil tak jako tady.

Strach, hnus a kyselina! Vetřelec: Romulus ve fantastickém traileru nešetří krví a násilím
Strach, hnus a kyselina! Vetřelec: Romulus ve fantastickém traileru nešetří krví a násilím
18.07.2024 18:25:00 | Filmové novinky

Už za měsíc se do světových kin přiřítí nejnovější Vetřelec, který si rozhodně neklade malé cíle. Po zklamání z filmů Prometheus a Vetřelec: Covenant se série vrací blíž ke kořenům a snaží se najít kompromis mezi přístupy Ridleyho Scotta a Jamese Camerona. Výsledek zatím vypadá naprosto skvěle.

Trailer seriálové Duny slibuje skvělé sci-fi pro dospělé. Prohloubí mytologii a filmy
Trailer seriálové Duny slibuje skvělé sci-fi pro dospělé. Prohloubí mytologii a filmy
18.07.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Letos na podzim se fanoušci Duny Franka Herberta konečně dočkají seriálového zpracování, které doplní úspěšné velkofilmy Denise Villeneuva. Duna: Proroctví nás zavede do historie světa okolo Arrakisu a detailněji představí řád Bene Gesserit a jeho manipulace napříč panujícími rody.

Seriálový Vetřelec je dotočen a má název. Naplní 32 let starý slib Vetřelce 3
Seriálový Vetřelec je dotočen a má název. Naplní 32 let starý slib Vetřelce 3
18.07.2024 11:50:00 | Filmové novinky

Jeden z nejočekávanějších televizních projektů posledních let se pomalu stává skutečností. Seriálový Vetřelec totiž dokončil základní část natáčení a nyní se přesune do fáze post-produkce. Tvůrci slibují prequel, který nás zavede do historie série.