FB pixel TP pixel
Seriál Harry Potter potvrzen. Bude mít 7 řad, nové obsazení i tu, která nesmí být jmenována © Warner Bros.

Seriál Harry Potter potvrzen. Bude mít 7 řad, nové obsazení i tu, která nesmí být jmenována

Je to tady! S oznámením, že se služba HBO Max změní na nového streamovacího obra s kratším názvem Max, přišlo potvrzení o seriálové verzi Harryho Pottera. Nová televizní adaptace má nabídnout naprosto věrnou adaptaci a bavit diváky celou dekádu. Řada fanoušků je ale naštvaná už teď.

13. 4. 2023 15:00 | Filmové novinky

Filmy o Harry Potterovi utržily celosvětově téměř 8 miliard dolarů, což je příliš mnoho peněz na to, aby tenhle fenomén z pera autorky J. K. Rowlingové mohl ležet ladem. A to i poté, co se sama autorka kvůli podivným transfobním výstupům stala u řady fanoušků nežádoucí osobou a získala po vzoru Lorda Voldemorta označení “té, o které se nemluví“. Při oznámení nové služby Max, která postupně nahradí HBO Max, bylo odhaleno, že na novém seriálu, který má diváky bavit zhruba 10 let, se bude podílet jak studio Warner Bros., tak samotná autorka, přičemž má jít vůbec poprvé o skutečně věrnou adaptaci zdrojového materiálu. Zdá se tedy, že Albus Brumbál nebude v adaptaci čtvrtého dílu agresivní cholerik, turnaj Tří kouzelníků bude mít adekvátní labyrint a v šestém dílu možná ani nebude chybět celá linie, podle níž je kniha Princ dvojí krve pojmenovaná.

7 řad napříč deseti lety

Předpokládá se, že seriál využije každou řadu pro adaptaci jedné z knih, celkem by se tedy diváci měli dočkat hned 7 řad, v nichž bude zajímavé sledovat, jak se tvůrci popasují s tím, že kouzelnická sága postupně rozsahem stran velmi bobtnala. Takže zatímco adaptace prvních knih mohou v seriálu působit roztahaně a jako totální ilustrace, v posledních částech může být opět nutné radikálně krátit. To už je ale problém scenáristů, showrunnerů a samozřejmě režisérů, které prozatím neznáme. Víme však, že dojde na zcela nové obsazení, které se teprve začne hledat. Rowlingová by měla být výkonnou producentkou, nebude však seriál psát (díky bohu). Na pozici výkonného producenta by rovněž měl být David Heyman, jenž stál za všemiy dosavadními filmy z potterovského filmového univerza.

Společně s oznámením o tvorbě nového seriálu byla zveřejněna i první krátká upoutávka, u níž není jasné, do jaké míry je odrazem budoucí podoby seriálu. Kromě klasického hudebního motivu Johna Williamse je v ní totiž úplně stejný potterovský font i úplně stejné Bradavice. Nikdo tudíž netuší, do jaké míry se bude v případě seriálu měnit hudební dramaturgie či stylizace. Ostatně filmová série se proměnila hned několikrát, nejvýrazněji ve Vězni z Azkabanu režiséra Alfonsa Cuaróna, kde byly dětem odebrány na většinu filmy hábity a sága výrazně zcivilněla. Známé doposud není ani předpokládané datum premiéry seriálu, ví se jen, že ho uvede nová služba Max, která od května nahradí v USA HBO Max. V Česku pak k rebrandingu služby dojde na jaře roku 2024. Přijetí nově oznámeného seriálu každopádně není jednohlasně pozitivní. Kromě nostalgických fanoušků filmů kritika míří hlavně k Rowlingové, jež svými mediálními výstupy proti trans komunitě naštvala spoustu lidí, což se mělo v uplynulém roce i výrazněji odrazit na jejích příjmech.

Zdroj: Variety

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Strážci galaxie 3 odhalují tajná camea. V novém traileru se vrací i Sylvester Stallone
Strážci galaxie 3 odhalují tajná camea. V novém traileru se vrací i Sylvester Stallone
13.04.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Už 4. května se chystají do kin třetí a definitivně poslední Strážci galaxie. A zdá se, že režisér James Gunn hodlá přivést zpět všechny své oblíbence, které nyní odhaluje i nová upoutávka. Jedním z navrátilců je i Sylvester Stallone jako legendární Stakar Ogord.

Nový akčňák Netflixu dál láme rekordy. Netflix oslavuje i tři nečekané hity
Nový akčňák Netflixu dál láme rekordy. Netflix oslavuje i tři nečekané hity
12.04.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Netflix má po delší době konečně pořádné hity a daří se mu nejen v rámci seriálů, ale i filmů, kde má dlouhodobě problémy především s kvalitou. Streamovací služba tak rozhodně nemusí oslavovat jen rekordní sledovanost akční novinky Noční agent, která stále láká diváky ze všech koutů světa.

Nejdrsnější Avenger už zase chodí. Podívejte se na jeho návrat po rozdrcení pluhem
Nejdrsnější Avenger už zase chodí. Podívejte se na jeho návrat po rozdrcení pluhem
12.04.2023 15:15:00 | Filmové novinky

Se sympaťákem Jeremym Rennerem to nevypadalo po drsné nehodě s pluhem, která se udála na počátku tohoto roku, vůbec dobře. Představitel Avengera Hawkeye ale ukázal pevnou vůli a nyní se triumfálně objevil na slavnostní premiéře své nové reality show.

Avatar 2 je konečně online! Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
Avatar 2 je konečně online! Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
12.04.2023 14:50:00 | Filmové novinky

Fanoušci vesmírné Pandory se konečně dočkali. Novinka Jamese Camerona Avatar: The Way of Water je konečně dostupná online a rovnou i v nejlepší možné kvalitě. Fajnšmekři by rozhodně neměli zaváhat.