FB pixel TP pixel
Hororová fantasy s Joaquinem Phoenixem rozděluje diváky. Recenze mluví o šokující podívané © A24 / Aerofilms

Hororová fantasy s Joaquinem Phoenixem rozděluje diváky. Recenze mluví o šokující podívané

Již příští týden vstoupí do kin očekávaný komediální horor On se bojí od režisérského talentu Ariho Astera s maniakálním Joaquinem Pheonixem v hlavní roli. První reakce mluví o vyhraněném filmovém zážitku, kterému buď podlehnete, nebo jej rázně odmítnete.

11. 4. 2023 18:00 | Filmové novinky

Ari Aster určitě patří mezi nejzajímavější současné režiséry a jeho nekonvenční, provokativní, bezútěšné a esteticky ohromující horory Děsivé dědictví a Slunovrat se již stihly zapsat mezi novodobou klasiku. Diváci i kritici, kteří podlehli jeho působivému stylu a interpretačně bohatým příběhům, se již určitě nemohou dočkat jeho novinky On se bojí, do níž obsadil oblíbeného a herecky rozmanitého Joaquina Phoenixe. Asterovo nové hororové drama s nádechy komedie, které má gigantickou tříhodinovou stopáž, vstoupí do kin již příští týden a na internetu se již objevují první kritické reakce. Jak už to u vyhraněného Ariho Astera chodí, reakce jsou smíšené, když se střídají uhranutě pochvalné s důrazně odmítavými. Na serveru RottenTomatoes je v tuto chvíli 72 % recenzí kladných při průměrném skóre 6,6 bodů z 10.

Pozitivní reakce zdůrazňují, že Aster dokáže být opět provokativní a i když film ceníte a bavíte se u něj, je jeho sledování místy velmi nepříjemným a nekomfortním zážitkem. Je to film, u kterého můžete tipovat, která scéna bude důvodem k masivnímu odchodu diváků ze sálu. Joaquin Phoenix je pak chválen za svůj strhující výkon, v němž dokáže zachytit křehké i neurotické stavy postavy, která trpí úzkostmi a problémy s matkou. On se bojí má být šílený, zábavný a pitoreskní trip, ze kterého se budete dlouho vzpamatovávat. Ať už jsou ale některé části filmu jakkoli iritující, má tento komediální horor u vybraných diváků nepopsatelnou sílu donutit je sedět až do závěrečných titulků. Polarizující Aster ale samozřejmě vyvolává i silně odmítavé reakce. Ty kritizují především kolosální nestřídmou délku, zmatek na plátně a Asterovu snahu šokovat za každou cenu. Každopádně se můžeme těšit na nevšední filmový zážitek, u kterého se nudit určitě nebudeme.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
V nové sci-fi Netflixu čelí lidstvo totální zkáze. Trailer ukazuje boj o zbytky kyslíku
V nové sci-fi Netflixu čelí lidstvo totální zkáze. Trailer ukazuje boj o zbytky kyslíku
11.04.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Zdá se, že se první polovina roku 2023 ponese v duchu apokalyptických vizí. Po parádně vypadajícím seriálu Silo, v němž přežívají zbytky lidstva v ohromném krytu, přichází Netflix se svou akční novinkou, která nás vezme do roku 2071. A ani tady to s lidstvem nevypadá dobře.

Vesmírná novinka Marvelu ukazuje nový tým hrdinů. Trailer láká na vtipné záměny těl
Vesmírná novinka Marvelu ukazuje nový tým hrdinů. Trailer láká na vtipné záměny těl
11.04.2023 15:35:00 | Filmové novinky

Marvel konečně představil první upoutávku na odkládaný sci-fi snímek The Marvels, který představí nový tým superhrdinů ve složení Photon, Captain Marvel a Ms. Marvel. Trailer je zábavnou chuťovkou, která nepůsobí komplikovaně a plně těží koncept zaměňování těl jednotlivých hrdinek.

Hned 3 české novinky slaví úspěch na Netflixu. Příští týden dorazí naprostý skvost
Hned 3 české novinky slaví úspěch na Netflixu. Příští týden dorazí naprostý skvost
10.04.2023 12:40:00 | Filmové novinky

Na streamovací službu Netflix dorazily v uplynulých dnech nové české filmy a obratem se vyhouply mezi nejsledovanější pořady. Největší úspěch slaví romantická vánoční komedie, pozornost diváků ale získaly i vážnější projekty. V následujícím týdnu nás pak čeká jedna z vůbec nejkvalitnějších českých premiér.

Sci-fi hit Netflixu odvrací konec světa. Trailer odhalil stylové datum premiéry
Sci-fi hit Netflixu odvrací konec světa. Trailer odhalil stylové datum premiéry
10.04.2023 12:00:00 | Filmové novinky

Příběh cestujících letu 828 už je na samotném konci. Netflix konečně odhalil definitivní datum premiéry závěrečných epizod hitového sci-fi Manifest, které je často přirovnáváno k fenoménu Ztraceni. Tentokrát půjde o odvracení konce světa.