FB pixel TP pixel
Avatar 2 je konečně online! Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě © 20th Century Studios

Avatar 2 je konečně online! Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě

Fanoušci vesmírné Pandory se konečně dočkali. Novinka Jamese Camerona Avatar: The Way of Water je konečně dostupná online a rovnou i v nejlepší možné kvalitě. Fajnšmekři by rozhodně neměli zaváhat.

12. 4. 2023 14:50 | Filmové novinky

Akční sci-fi spektákl Jamese Camerona Avatar: The Way of Water se po globálními cestě kiny konečně vydává do online prostoru. A zatímco v zámoří se dočkali již 28. března, my můžeme oslavovat právě teď. Neplatí to však bohužel pro předplatitele Disney Plus, kde byste druhý Avatar pravděpodobně čekali nejvíce. Cameron se s Disney očividně domluvil na tom, že jeho trhák nejdříve vstoupí na platformy, které nejsou za předplatné, výsledkem čehož má být navýšení příjmů z nakupování filmu online. Jedná se o dříve běžně aplikovaný distribuční přístup, který se po letech s covidem začíná znovu vracet do praxe minimálně v případě úspěšných filmů, z nichž chtějí studia a producenti vytěžit co možná nejvíce peněz. Takže kde si můžete druhý Avatar aktuálně přehrát?

Zdaleka nejlepší variantou je aktuálně iTunes, kde je nový příběh Jakea Sullyho a Neytiry dostupný ve 4K, Dolby Atmos a s certifikací Dolby Vision. Lepší kvalitu aktuálně v onlinu nikde nenajdete. Kromě filmu navíc k zakoupení dostanete i sérii featurettů, které mají ospravedlnit poměrně tučnou cenovku, která je nastavena na 329 Kč. Cena je za zakoupení filmu, respektive jeho licence. Nejedná se tedy o časově limitované zapůjčení, to by mělo být dostupné až po několika týdnech. Pokud vám iTunes z nějakého důvodu nevyhovuje, existují i další varianty. Film je dostupný také na Google Play, kde ale stojí 340 Kč. Obraz by však měl být jen v HD a zvuk jen v klasické Dolby „pět-jedničce“. Což se za tuto cenovku rozhodně nevyplatí. 4K verzi s Dolby Digital 5.1 pak nabízí Rakuten, kde je cenovka stanovená na nejvýhodnějších 299 Kč. Informace o uvedení na Disney Plus bohužel stále nejsou známé. Jakmile se to změní, budeme vás informovat.

Zdroj: Autorský text / Techradar

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Hororová fantasy s Joaquinem Phoenixem rozděluje diváky. Recenze mluví o šokující podívané
Hororová fantasy s Joaquinem Phoenixem rozděluje diváky. Recenze mluví o šokující podívané
11.04.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Již příští týden vstoupí do kin očekávaný komediální horor On se bojí od režisérského talentu Ariho Astera s maniakálním Joaquinem Pheonixem v hlavní roli. První reakce mluví o vyhraněném filmovém zážitku, kterému buď podlehnete, nebo jej rázně odmítnete.

V nové sci-fi Netflixu čelí lidstvo totální zkáze. Trailer ukazuje boj o zbytky kyslíku
V nové sci-fi Netflixu čelí lidstvo totální zkáze. Trailer ukazuje boj o zbytky kyslíku
11.04.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Zdá se, že se první polovina roku 2023 ponese v duchu apokalyptických vizí. Po parádně vypadajícím seriálu Silo, v němž přežívají zbytky lidstva v ohromném krytu, přichází Netflix se svou akční novinkou, která nás vezme do roku 2071. A ani tady to s lidstvem nevypadá dobře.

Vesmírná novinka Marvelu ukazuje nový tým hrdinů. Trailer láká na vtipné záměny těl
Vesmírná novinka Marvelu ukazuje nový tým hrdinů. Trailer láká na vtipné záměny těl
11.04.2023 15:35:00 | Filmové novinky

Marvel konečně představil první upoutávku na odkládaný sci-fi snímek The Marvels, který představí nový tým superhrdinů ve složení Photon, Captain Marvel a Ms. Marvel. Trailer je zábavnou chuťovkou, která nepůsobí komplikovaně a plně těží koncept zaměňování těl jednotlivých hrdinek.

Hned 3 české novinky slaví úspěch na Netflixu. Příští týden dorazí naprostý skvost
Hned 3 české novinky slaví úspěch na Netflixu. Příští týden dorazí naprostý skvost
10.04.2023 12:40:00 | Filmové novinky

Na streamovací službu Netflix dorazily v uplynulých dnech nové české filmy a obratem se vyhouply mezi nejsledovanější pořady. Největší úspěch slaví romantická vánoční komedie, pozornost diváků ale získaly i vážnější projekty. V následujícím týdnu nás pak čeká jedna z vůbec nejkvalitnějších českých premiér.