FB pixel TP pixel
Hotovo, potvrzeno: Dvě obří streamovací služby se spojují proti Netflixu © Netflix

Hotovo, potvrzeno: Dvě obří streamovací služby se spojují proti Netflixu

Fúze dvou velkých mediálních domů WarnerMedia a Discovery už naplno běží a zábavní gigant, který ponese jméno Warner Bros. Discovery ohlašuje, že své vlajkové lodě HBO Max a Discovery+ spojí do jedné platformy.

16. 3. 2022 15:30 | Streaming novinky

O spojení dvou velkých mediálních hráčů WarnerMedia a Discovery, které obě společnosti loni ohlásily a před nedávnem dostaly od amerických regulačních úřadů zelenou, jsme vás již v minulosti informovali. Pokud tento pátek schválí tuto fúzi i akcionáři společnosti Discovery, vzniku mediálního konglomerátu Warner Bros. Discovery prakticky nebude nic bránit. Na světlo světa se ale konečně dostávají i první informace vysvětlující, jaký význam bude mít toto spojení pro samotné diváky. Současný finanční ředitel společnosti Discovery Gunnar Wiedenfels totiž prozradil, že obě vlajkové lodě těchto společností, tedy streamovací kanály Discovery+ a HBO Max, se spojí.

Wiedenfels uvedl, že zatímco v bezprostřední budoucnosti budou mít předplatitelé buď možnost využívat obě služby zvlášť s jedním přihlašovacím účtem, případně budou obě služby nabízeny v cenově výhodném balíčku, v rozhledu několika měsíců by se mohlo podařit rychle integrovat Discovery+ a HBO Max do jednoho rozhraní jedné unikátní služby. Pokud se to podaří, vznikne nová platforma s opravdu širokým záběrem mířící na muže, ženy, děti i teenagery a pod jednou hlavičkou zasáhne prakticky celý demografický segment. Stane se tak jednou z nejkomplexnějších a nejuniverzálnějších streamovacích služeb a konkurence v podobě Netflixu či Disneyho by se určitě měla mít na pozoru. Zpravodajství, které v tomto konglomerátu bude zastupovat stanice CNN+, by ovšem mělo zůstat samostatné a tohoto spojení se týkat nebude.

Zdroj: Variety

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Gigant Amazon má nového krále sledovanosti. Sesadil i fantasy Kolo času
Gigant Amazon má nového krále sledovanosti. Sesadil i fantasy Kolo času
13.03.2022 12:00:00 | Streaming novinky

Fantasy seriál Kolo času s Rosamund Pike v hlavní roli byl dosud nejsledovanějším pořadem streamovací stanice Amazon Prime Video. Bylo proto překvapující, že jej na druhé místo s přehledem odsunulo chválené akční krimi.

HBO Max přišlo o téměř 500 titulů. Mizí české filmy, zahraniční hity i disneyovky
HBO Max přišlo o téměř 500 titulů. Mizí české filmy, zahraniční hity i disneyovky
09.03.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Se změnou webu a názvu přišla streamovací služba HBO Max (dříve HBO Go) o téměř 500 filmů a seriálů. Velkou část tvoří české snímky. Mizí ale i pořady pro děti.

HBO Max startuje s 1500 tituly. 4K filmů a klasik Hollywoodu je smutně málo
HBO Max startuje s 1500 tituly. 4K filmů a klasik Hollywoodu je smutně málo
08.03.2022 13:00:00 | Streaming novinky

Pokud jste si chtěli pořídit novou streamovací službu HBO Max kvůli pořízené 4K televizi, do níž chcete narvat obraz v adekvátní vizuální kvalitě, čeká vás rychlé vystřízlivění. Nabídka HBO je totiž smutně limitovaná nejen v tomto bodě.

HBO Max konečně startuje v Česku! Máme podrobné info a celý katalog
HBO Max konečně startuje v Česku! Máme podrobné info a celý katalog
08.03.2022 7:00:00 | Streaming novinky

Den D konečně nastal a spuštění HBO Max právě probíhá. Proč se na něj těšit? Co všechno nabízí? Kolik bude stát? Všechny podstatné otázky a odpovědi jsme pro vás přichystali do článku, který průběžně aktualizujeme.