FB pixel TP pixel
HBO předčila očekávání a díky kinohitům nabírá miliony předplatitelů © TMDB

HBO předčila očekávání a díky kinohitům nabírá miliony předplatitelů

Warneři se svou online televizí HBO Max zvolili poměrně riskantní a agresivní strategii, když se rozhodli společně uvádět kinopremiéry jak v setmělých sálech, tak na své streamovací platformě. Vyplácí se jim tato volba?

Streaming novinky 26. 4. 2021 14:00 | Streaming novinky

Kvůli koronavirové pandemii se loni u Warnerů vyjednalo zásadní rozhodnutí o dočasném zrušení exkluzivity kin v uvádění nových snímků, když se vedle nich tyto bijáky objeví na dobu jednoho měsíce i na streamovací službě HBO Max. Předplatitelé této služby se tak do dneška mohli dočkat takových spektáklů jako komiksovky Wonder Woman 1984, akční monstr řežby Godzilla vs. Kong nebo remakeu počítačové mlátičky Mortal Kombat. Velký rozruch se povedlo vyvolat také díky přetočené Snyderově Lize spravedlnosti. A jak HBO nyní uvádí, jeho nová vlajková loď Max si za první čtvrtletí tohoto roku připsala téměř 3 miliony nových předplatitelů. Toto číslo můžeme považovat za velmi slušné, protože panovaly obavy, že HBO Max může mít problémy s udržením předplatitelů po velkém nárůstu, který mu v prosinci přinesla Wonder Woman 1984.

HBO předčila očekávání a díky kinohitům nabírá miliony předplatitelů © TMDB

Starosti jistě pomohla zažehnat premiéra Godzilly s Kongem, když jí podle HBO viděl na Maxu rekordní počet diváků, i když žádná konkrétní čísla sledovanosti společnost nedodala. Ke konci tohoto března vykázal Max dohromady 44,2 milionů předplatitelů, takže oproti konci loňského roku, kdy měl na kontě 41,5 milionů platících zákazníků, je to nárůst o slušných 2,7 milionů. HBO se chlubí i průměrnou délkou sledovanosti, která přesahuje dvě hodiny v průměru denně na jednoho předplatitele, což výrazně přesahuje původní očekávání služby. Příjmy společnosti WarnerMedia z předplatného za 1. čtvrtletí činily 1,8 miliardy dolarů oproti 1,3 miliardy v předchozím čtvrtletí, což představuje meziroční nárůst o přibližně 35 %. Společnost WarnerMedia, povzbuzená prvními výsledky HBO Max, výrazně zvýšila své cíle a očekává, že do konce roku 2025 bude mít 120-150 milionů předplatitelů HBO Max, přičemž dříve předpokládala 75-90 milionů. K tomu má samozřejmě napomoci expanze do nových teritorií již toto léto a na podzim. A také spuštění verze HBO za nižší předplatné s reklamami.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 3 326 zobrazení   147 se líbí
Spider-Man se vrací domů k Marvelu. Sony své kinohity prodalo i Disneymu
Spider-Man se vrací domů k Marvelu. Sony své kinohity prodalo i Disneymu
23.04.2021 | Streaming novinky

Studio Sony před dvěma týdny podepsalo exkluzivní dohodu se streamovací společností Netflix, aby o několik dnů později vyjednalo ještě lukrativnější smlouvu s konkurenčním Disneym.

Žně končí, začíná panika. Netflixu výrazně zpomalil nárůst předplatitelů
Žně končí, začíná panika. Netflixu výrazně zpomalil nárůst předplatitelů
22.04.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Netflix zažil v loňském covidovém roce jízdu snů a připisoval si rekordní přírůstky. Ovšem v mezidobí významně narostla konkurence a protipandemická opatření navíc narušila výrobu. Vidíme začátek pádu giganta?

Konec nadvlády Netflixu. Konkurence začíná přebírat podíl na trhu
Konec nadvlády Netflixu. Konkurence začíná přebírat podíl na trhu
21.04.2021 | Streaming novinky

Stále více zpráv naznačuje, že konkurence na poli placeného online videa neustále roste a ukrajuje si z pomyslného koláče čím dál více. Netflix tak pomalu ale jistě přichází o své výsadní postavení.

The Boys v češtině? Amazon masivně přidává českou podporu
The Boys v češtině? Amazon masivně přidává českou podporu
16.04.2021 17:00:00 | Streaming novinky

Pokud patříte mezi fanoušky antihrdinského seriálu The Boys od Amazonu, možná už delší dobu toužíte po české lokalizaci. Ta je nyní konečně dostupná a Amazon rozhodně nezůstal u jednoho seriálu. Jeho oficiální příchod do Česka je na spadnutí, neobejde se ale bez problémů.