FB pixel TP pixel
The Boys v češtině? Amazon masivně přidává českou podporu © TMDB

The Boys v češtině? Amazon masivně přidává českou podporu

Pokud patříte mezi fanoušky antihrdinského seriálu The Boys od Amazonu, možná už delší dobu toužíte po české lokalizaci. Ta je nyní konečně dostupná a Amazon rozhodně nezůstal u jednoho seriálu. Jeho oficiální příchod do Česka je na spadnutí, neobejde se ale bez problémů.

Streaming novinky

Možná jste si toho již všimnuli na sociálních sítích. Amazon svou službu Prime Video začal promovat přímo pro tuzemský trh a v reklamních poutačích mimo jiné slibuje české titulky pro fantastický seriál z jeho originální produkce The Boys. Zpočátku byla komunikace poněkud zmatečná, neboť ačkoli reklama na lokalizaci lákala, ve skutečnosti seriál na streamovací službě nebyl v češtině dostupný. Jenže to se nyní změnilo, když Amazon opět začal s výraznějším posílením tuzemské jazykové výbavy především u svých originálních pořadů. Strategii má tudíž obdobnou jako Netflix v čase, kdy oficiálně vstoupil na tuzemský trh. Ostatně od koho jiného by se měl Amazon učit, než od nejsilnějšího hráče na trhu, který rychle pochopil, že bez češtiny si u lokálního publika zkrátka neškrtne. A to má i Netflix stále velké mezery hlavně v oblasti českého dabingu.

České rozhraní na spadnutí

The Boys v češtině? Amazon masivně přidává českou podporu © TMDB

Ten se samozřejmě chystá i pro Amazon, jenž v letošním roce (a zřejmě by to mohl stihnout do léta) konečně vstoupí do Česka s plnou parádou, to jest i s počeštěným rozhraním. V rámci toho by se pak diváci měli dočkat češtiny nejen u originálních filmů a seriálů, které Amazon vytváří či odkupuje exkluzivně pro svou nabídku. Ale samozřejmě i u licencovaných věcí, které si streamovací služby kupují obvykle ve větších obsahových balíčcích od místních distributorů či přímo hollywoodských studií.

Titulků i dabingu je málo a nejsou všude

Aktuálně se tak můžete těšit z české titulkové lokalizace nejen u zmíněných The Boys, ale i u seriálů The Man in the High Castle, Hanna, Potvora, Hunters či Jack Ryan. Titulky má podle naší databáze aktuálně 41 seriálů. Filmů pak najdete v nabídce celkem 26, přičemž jsou u nich i nedávné novinky jako The Map of Tiny Perfect Things nebo Bliss. Dabovaných titulů je pak celkově (filmy a seriály) kolem 50. Nebyl by to však Amazon, aby vše neudělal zmateně a nekompletně. Takže například The Boys nebo Hanna mají titulky a dabing jen svých druhých řad. Jiné seriály pak mají lokalizované jen individuální epizody. Zkrátka a dobře, s touhle službou to bude ještě běh na dlouhou trať. Ledy se však kupředu alespoň trochu hýbou.

Reklama  1 703 zobrazení   38 se líbí
HBO slaví. Jeho historická sci-fi novinka trhá rekordy sledovanosti
HBO slaví. Jeho historická sci-fi novinka trhá rekordy sledovanosti
14.04.2021 | Streaming novinky

Poslední týdny zatím marně čekají na nějakou větší seriálovou událost. Mohl by se jí stát nový seriál od HBO, jehož první díl viděl rekordní počet diváků?

Konec Netflixu na zkoušku. Služba sáhla k zásadní změně předplatného
Konec Netflixu na zkoušku. Služba sáhla k zásadní změně předplatného
11.04.2021 12:00:00 | Streaming novinky

Netflix pořádně riskuje, když zrušil svou nabídku prvního měsíce zdarma, kterou v minulosti dokázal nalákat tisíce zákazníků. Milovníky trial verzí na nejrůznějších uživatelských účtech tak následující zprávy rozhodně nepotěší.

Ty bláho! Netflix získal exkluzivní práva na Uncharted a další hity od Sony
Ty bláho! Netflix získal exkluzivní práva na Uncharted a další hity od Sony
08.04.2021 20:00:00 | Streaming novinky

Sony Pictures nemá jako jedno z mála hollywoodských studií svou vlastní streamovací službu, což znamená, že musí své tituly uplatňovat jinde. A nebyl by to Netflix, aby nevyužil příležitosti.

Bizarní Netflix: Do nabídky vrací 7 dílů Rychle a zběsile... na měsíc?
Bizarní Netflix: Do nabídky vrací 7 dílů Rychle a zběsile... na měsíc?
07.04.2021 14:00:00 | Streaming novinky

Pokud nás sledujete pravidelně, pak jste určitě nepřehlédli, že o končící licenci série Rychle a zběsile na Netflixu informujeme pravidelně. A nyní se Netflix rozhodl, že celou situaci ohledně práv na vysokooktanovou frančízu udělá ještě bizarnější.