FB pixel TP pixel
HBO začíná ve velkém propouštět. Zrušilo celé jedno oddělení a bude pokračovat © HBO

HBO začíná ve velkém propouštět. Zrušilo celé jedno oddělení a bude pokračovat

Společnost Warner Bros. Discovery oznámila, jaké změny hodlá v rámci šetření a restrukturalizace v blízké budoucnosti provést. A podobně jako v Netflixu se bude hlavně propouštět.

16. 8. 2022 15:20 | Streaming novinky

Před pár měsíci jsme na našem webu informovali, že se Netflix kvůli stagnujícímu počtu předplatitelů a padající hodnotě akcií rozhodl rušit pořady a propustit část svých zaměstnanců. HBO již rušení pořadů ve velkém rozjelo, nyní se pouští i do druhého nepopulárního kroku - rušení pracovních míst. Vedení stanice toto snížení prezentuje jako snahu o odstranění duplicitních pozic a mělo by se týkat 14 % zaměstnanců streamovací služby. Jak známo HBO Max a Discovery+ se spojují v jednu streamovací službu, která v USA započne svůj start v polovině příštího roku. I když jsou obě služby divácky rozkročeny jiným směrem, reality show vyráběly obě dvě.

Vedení se proto rozhodlo ponechat výrobu těchto pořadů pouze sekci z Discovery, která převezme i dohled nad pořady z HBO. Zaměstnanci HBO z oddělení reality show ovšem budou muset skončit - týká se to přibližně 70 pracujících. Nadále tak pokračuje směr nastavený novým ředitelem společnosti Davidem Zaslavem, který si předsevzal, že ušetří nejméně 3 miliardy dolarů. Jedno z úsporných opatření vedlo i k mediálně propíranému zrušení téměř dokončeného filmu Batgirl od DC a několika dalších projektů. Kromě zaměstnanců reality TV se bude restrukturalizace a propouštění týkat i oddělení castingu, mezinárodního oddělení a oddělení akvizic HBO Max.

Zdroj: Variety

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Další trable Netflixu. Jeho videohry jsou obří průšvih, ukončit je ale nehodlá
Další trable Netflixu. Jeho videohry jsou obří průšvih, ukončit je ale nehodlá
16.08.2022 13:15:00 | Streaming novinky

Netflix v listopadu roku 2021 spustil v rámci streamovací služby i sekci videoher. Podle nejnovějších statistik je však herní byznys prozatím spíše průšvihem než úspěchem. Čísla hráčů jsou zoufale malá.

Nový Predátor je rekordní megahit. Režisér rozebírá konec slibující pokračování
Nový Predátor je rekordní megahit. Režisér rozebírá konec slibující pokračování
11.08.2022 12:00:00 | Streaming novinky

Dle ohlasu na sociálních sítích byla premiéra sci-fi hororu Predátor: Kořist na Disney+ a americké Hulu velkou filmovou a mediální událostí. A potvrzuje to i sám Disney, který radostně hlásí rekordní čísla.

Disney Plus nabírá obří množství předplatitelů. Zavádí ale reklamy a zdražuje
Disney Plus nabírá obří množství předplatitelů. Zavádí ale reklamy a zdražuje
11.08.2022 11:00:00 | Streaming novinky

Poslední z velkých streamovacích hráčů vypustil ven čísla a je to síla. Zatímco Netflix klesá, Peacock stagnuje a Paramount+ s HBO Max přidávají spíše menší čísla, Disney+ překonal všechna očekávání a za poslední kvartál. I díky expanzi do našeho regionu nabral 14,4 milionů nových předplatitelů. V dílčích i celkových čísel tak dohání Netflix.

HBO ruší brzké premiéry megahitů z kin. Předplatitelé za změnu strategie zaplatí
HBO ruší brzké premiéry megahitů z kin. Předplatitelé za změnu strategie zaplatí
09.08.2022 14:00:00 | Streaming novinky

Na začátku roku uklidnilo studio Warner tvůrce, že jejich filmy už nebudou v jeden den v kině a na HBO Max, jako tomu bylo v roce 2021. Stanovila se nová mezera, která pro kinofilmy dává mezeru 45 dní, takto jsme se dočkali nového Batmana nebo Fantastických zvířat. Nové vedení ale nastavuje i nový směr.