FB pixel TP pixel
HBO versus Disney+: Ovládla Vánoce Wonder Woman nebo pixarovka Duše? © TMDB

HBO versus Disney+: Ovládla Vánoce Wonder Woman nebo pixarovka Duše?

Na vánoční svátky se na streamingovém poli odehrál souboj dvou velkých hráčů. Disney+ a HBO Max vypustily 25. prosince na své platformy své velké potenciální kinohity: komiksovku Wonder Woman 1984 a animák Duše. Kdo nalakál více diváků?

Streaming novinky

Hned na úvod můžeme prozradit, že obě společnosti, které se rozhodly pro pandemické období změnit distribuční strategii a nasazují své hity jak v kinech, tak i rovnou na svých streamovacích službách, vyvolaly zvýšený zájem o své aplikace. Z pomyslného souboje, ve kterém se utkala animovaná pixarovka Duše a pokračování komiksového spektáklu Wonder Woman 1984, však více těžila společnost myšáka Mickeyho. Server Bloomberg pak přináší čísla nových předplatitelů založená na počtu stažení aplikací těchto služeb. A během vánočních svátků si mělo mobilní aplikaci Disney+ stáhnout 2.3 milionů zákazníků, naproti tomu HBO Max si do svých zařízení pořídilo 554 tisíc uživatelů. Dodejme, že i toto menší číslo bylo ale pro HBO rekordní.

Tato čísla ovšem nejsou úplně kompletní, nezahrnují totiž velký trh aplikací pro chytré televize včetně Roku a Amazon FireSticks, které hrají na americkém trhu významnou roli. Navíc je zde poměrně důležitý faktor dostupnosti těchto služeb. HBO Max je v tuto chvíli k dispozici pouze v USA, zatímco Disney+ již celosvětově expandovala do mnoha velkých a důležitých trhů. Disney by si tak měl připočíst další předplatitele ke svým anoncovaným 86 milionům, HBO Max by jich mělo mít kolem 12 milionů. Strategie obou společností se tak může jevit jako úspěšná, velký nárůst předplatitelů získaly obě, teď si jen musí přát, aby u nich zákazníci zůstali i po svátcích. K úplnosti můžeme dodat i kinotržby, když Wonder Woman 1984 dosud celosvětově získala 85 milionů dolarů, zatímco Duše, která v USA do kin vůbec nešla, utržila 7,6 milionů.

 879 zobrazení   15 se líbí
Streamingové války v roce 2020: Jak se dařilo Netflixu, Disney či Apple?
Streamingové války v roce 2020: Jak se dařilo Netflixu, Disney či Apple?
30.12.2020 | Streaming novinky

Letošní podivný rok byl nejen ve znamení odložených kinopremiér a zavřených kin, ale také nástupu nových streamingových služeb (HBO MAX, Peacock, Quibi), výrazného rozšíření stávajících (Disney+) a lítého boje proti vedoucímu Netflixu. Shrnuli jsme všechny nejpodstatnější letošní zprávy do jednoho článku.

Warneři uklidňují kinaře. Společné premiéry s HBO Max budou jen dočasné
Warneři uklidňují kinaře. Společné premiéry s HBO Max budou jen dočasné
29.12.2020 9:00:00 | Streaming novinky

Plán studia Warner Bros uvádět v roce 2021 souběžně filmy jak do kin, tak na jimi vlastněnou streamovací platformu HBO Max, vyvolalo ve filmovém průmyslu velké pozdvižení. Nyní studio filmaře uklidňuje, že jde opravdu jen o dočasnou záležitost.

Bond a Rocky na prodej? O filmy studia MGM se mohou prát Netflix nebo Apple
Bond a Rocky na prodej? O filmy studia MGM se mohou prát Netflix nebo Apple
28.12.2020 | Streaming novinky

Zpravodajský server Wall Street Journal v posledních dnech informoval o opravdu velké filmové události, která již delší dobu visí ve vzduchu a která může zahýbat celým audiovizuálním byznysem. Proslulé studio MGM totiž vážně zvažuje svůj prodej.

Netflix jako podcast? Streamovací služba nabídne přehrávání bez obrazu
Netflix jako podcast? Streamovací služba nabídne přehrávání bez obrazu
17.12.2020 9:00:00 | Streaming novinky

Netflix nezahálí a do světa přináší další rozšíření svých služeb a funkcí. Nové vylepšení dovolí aplikaci v mobilu přehrávat jen zvuk a z Netflixu se tak pro danou chvíli stane streamovací podcastová aplikace.