FB pixel TP pixel
Warneři uklidňují kinaře. Společné premiéry s HBO Max budou jen dočasné © TMDB

Warneři uklidňují kinaře. Společné premiéry s HBO Max budou jen dočasné

Plán studia Warner Bros uvádět v roce 2021 souběžně filmy jak do kin, tak na jimi vlastněnou streamovací platformu HBO Max, vyvolalo ve filmovém průmyslu velké pozdvižení. Nyní studio filmaře uklidňuje, že jde opravdu jen o dočasnou záležitost.

Streaming novinky

Na začátku prosince dokázalo studio Warner Bros oznámeným novým distribučním modelem vysílající své filmy souběžně v kinech i na streamovací službě HBO Max vyvolat poměrně velkou nevoli napříč celým filmovým byznysem. Rozházelo si nejen provozovatele kin, kteří tak přijdou o vysílací exkluzivitu, část fanoušků vidící za tímto krokem útlum velkých filmů, ale především také filmaře v čele s Christopherem Nolanem, který je z nastalé situace viditelně značně konsternovaný. Minulý týden takto Warneři poprvé uvedli komiksový spektákl Wonder Woman 1984 a i v příštím roce by diváci, kteří si předplácejí HBO Max, měli vidět ve stejný den jako návštěvníci kin na svých zařízeních hity jako Godzilla vs. Kong, Duna nebo Matrix 4.

Warneři uklidňují kinaře. Společné premiéry s HBO Max budou jen dočasné © TMDB

Již při oznamování tohoto modelu studio Warner Bros všechny ujišťovalo, že jde jen o dočasnou situaci reagující na koronavirou pandemii, která způsobila celosvětové ochromení kinodistribuce. A svého tvrzení se studio drží i nyní, když oznámilo tři novinky plánované na rok 2023. Premiéry se dočká muzikálová adaptace knihy Purpurová barva (20. prosinec), slapsticková komedie Coyote vs. Acme (21. červenec), která bude kombinací animace a hraného filmu, a očekávaný prequel Šíleného Maxe: Zběsilé cesty s názvem Furiosa (23. červen), který nás provede zrodem této hrdinky, jíž po Charlize Theron ztvární nastupující hvězda Anya Taylor-Joy. Warner Bros tvrdí, že všechny tyto filmy budou dostupné exkluzivně pouze v kinech a až po určité době se dočkají online uvedení. Do roku 2023 je ovšem ještě daleko a uvidí se, v jakém stavu vlastně kina v tomto čase budou a kolik předplatitelů se svou světovou expanzí se HBO Max podaří nalákat.

 496 zobrazení   36 se líbí
Bond a Rocky na prodej? O filmy studia MGM se mohou prát Netflix nebo Apple
Bond a Rocky na prodej? O filmy studia MGM se mohou prát Netflix nebo Apple
28.12.2020 | Streaming novinky

Zpravodajský server Wall Street Journal v posledních dnech informoval o opravdu velké filmové události, která již delší dobu visí ve vzduchu a která může zahýbat celým audiovizuálním byznysem. Proslulé studio MGM totiž vážně zvažuje svůj prodej.

Netflix jako podcast? Streamovací služba nabídne přehrávání bez obrazu
Netflix jako podcast? Streamovací služba nabídne přehrávání bez obrazu
17.12.2020 9:00:00 | Streaming novinky

Netflix nezahálí a do světa přináší další rozšíření svých služeb a funkcí. Nové vylepšení dovolí aplikaci v mobilu přehrávat jen zvuk a z Netflixu se tak pro danou chvíli stane streamovací podcastová aplikace.

Jak fungují algoritmy k doporučování filmů? Netflix prozradil jeho základy
Jak fungují algoritmy k doporučování filmů? Netflix prozradil jeho základy
14.12.2020 10:00:00 | Streaming novinky

Netflixovské knihovny jsou nabité stovkami nejrůznějších titulů a jejich doporučování divákům závisí na datech umělé inteligence. Netflix nyní nechal i běžné smrtelníky nahlédnout, jak vlastně celý tento proces doporučení funguje.

Disney+ má 87 milionů předplatitelů. Doplňuje dospělé filmy a exkluzivity
Disney+ má 87 milionů předplatitelů. Doplňuje dospělé filmy a exkluzivity
11.12.2020 10:00:00 | Streaming novinky

Disney má za sebou letošní poslední prezentaci pro investory, na které představil rozšíření své služby Disney+ o nový obsah a potvrdil expanzi do Východní Evropy v roce 2021.