FB pixel TP pixel
HBO oficiálně pozastavuje výrobu dabingu © TMDB

HBO oficiálně pozastavuje výrobu dabingu

HBO v informačním emailu svým zákazníkům oznámilo, že na dobu 2 týdnů pozastavuje výrobu dabingu u svých pořadů. Jak jsou na tom další streamovací služby?

České novinky

Dabing bude, jen později

Důvodem zastavení výroby dabingu je samozřejmě koronavir COVID-19, se kterým je aktuálně spojena celostátní karanténa. HBO nechce kvůli výrobě české lokalizace ohrožovat zaměstnance a spolupracovníky a tudíž raději na 2 týdny pozastaví výrobu dabingu pro všechny své chystané pořady. Dabingu by se však měli diváci přece jen dočkat, jen se zpožděním. Je však nutné počítat s tím, že prodleva mezi novým dabingem může i narůst. Ostatně dá se očekávat že karanténní stav nebude trvat jen týden, ale protáhne se na delší období. HBO nicméně bude i nadále své tituly doplňovat titulky, tudíž si můžete filmy či seriály užít alespoň s nimi.

HBO není jediné, situace dopadá i na Netflix

Snížení či zastavení dabingu neřeší pouze HBO, které je však první, které situaci oficiálně oznámilo svým zákazníkům. Jelikož se však v posledních dnech kvůli koronaviru zastavoval provoz v řadě dabingových studiích, je již nyní jasné, že dopady bude mít celá záležitost například i na tvorbu Netflixu, jenž včera oznámil, že v časech většího vytížení internetové sítě bude snižovat kvalitu streamování nehledě na to, které předplatné zákazníci mají. Dnes se k této iniciativě nastartované eurokomisařem Thierrym Bretonem přidal i YouTube a očekává se, že následovat budou i další streamovací služby. HBO se zatím k možnosti snížení kvality streamu nevyjádřilo.

 1 342 zobrazení   22 se líbí
Kina začínají promítat online! Včetně odborných úvodů a možnosti diskuze
Kina začínají promítat online! Včetně odborných úvodů a možnosti diskuze
18.03.2020 14:00:00 | České novinky

Zavřená kina se snaží svým návštěvníkům nabídnout alespoň nějakou alternativu, aby jim nevypadly příjmy a zároveň, aby potěšily své věrné diváky. Se zajímavou nabídkou nyní přichází Aerofilms.

Nejlepší komedie roku 2019 je konečně dostupná online. Kde si ji přehrát?
Nejlepší komedie roku 2019 je konečně dostupná online. Kde si ji přehrát?
18.03.2020 12:00:00 | České novinky

Komedie Vlastníci režiséra a scenáristy Jiřího Havelky je konečně online! V pohodlí domova si tak můžete doslova za pár korun přehrát nejpovedenější satirický film za poslední roky.

AKTUALIZACE: Na karanténu reagují platformy se speciální nabídkou
AKTUALIZACE: Na karanténu reagují platformy se speciální nabídkou
13.03.2020 15:00:00 | České novinky

Se zavřením kin a zrušením festivalů se očekává přesun zájmu diváků lačnících po nových filmech a seriálech směrem k online sledování. Dobrou zprávou je, že už první weby na tuto nenadálou situaci reagují. Na Dafilms najdete nově filmy ze zrušeného festivalu Jeden svět. Kuki zase zpřístupňuje svoje dětské pořady zdarma. Reaguje také O2.

Koronavirus: Řetězec kin Cinema City nezavřel a opět líže morální dno
Koronavirus: Řetězec kin Cinema City nezavřel a opět líže morální dno
13.03.2020 11:00:00 | České novinky

V České republice platí stav nouze, který de facto zakazuje jakékoli šrocování lidí na jednom místě ve větším počtu než 30 osob. Zatímco většina kin na měsíc zavřela své brány, Cinema City doluje peníze.