FB pixel TP pixel
HBO šokuje! Aplikace HBO GO konečně dovoluje stahování filmů a seriálů © TMDB

HBO šokuje! Aplikace HBO GO konečně dovoluje stahování filmů a seriálů

Nečekané se stává skutkem a HBO se "jen" 3 roky po Netflixu odhodlalo k doplnění funkce stahování obsahu do aplikace HBO GO. Má to však pár háčků.

Streaming novinky

Pozdě, ale přece

Zatímco konkurence od Amazonu či Netflixu dostala stahovací funkci v rámci aplikace dávno, HBO GO se dočkalo až dnes. Zdá se však, že zatím ne pro všechny uživatele mobilních telefonů. Můžeme potvrdit, že minimálně v době vydání nebyla funkce uložení filmů a seriálů do telefonu v rámci mobilní aplikace umožněna uživatelům iOS a i řada uživatelů Androidu zatím k funkci nedostala ani po aktualizaci přístup. Jako obvykle u většího updatu pak nastává i problém s chybovými hlášeními na některých telefonech, které mají různé verze operačního systému.

Jak na stahování

HBO šokuje! Aplikace HBO GO konečně dovoluje stahování filmů a seriálů © TMDB

Film či seriál lze stáhnout poměrně snadno. Stačí se prokliknout do profilu filmu a pokud je ke stažení zpřístupněn (ne všechen obsah je takto dostupný), je na místě ikonka s tradiční "stahovací" šipkou. Po stisku tlačítka se pak stahování spustí. Možno je pak stahovat jak skrze Wi-Fi, tak přes mobilní připojení, na které však aplikace při spuštění stahování chytře upozorňuje. U seriálů se stahovací ikona zobrazuje přímo na náhledu jednotlivých epizod. Co je naopak poměrně hloupé, je fakt, že stejně jako na Netflixu HBO GO neumožňuje stahování celých řad seriálů. Tuto funkci má například Amazon Prime a je to funkce velmi příjemná, pokud se chystáte na delší cestu a chcete mít více epizod oblíbeného sitcomu či dramatu po ruce.

Limit stažených epizod a chybějící nastavení

HBO šokuje! Aplikace HBO GO konečně dovoluje stahování filmů a seriálů © TMDB

Abyste stažené položky našli, musíte vlézt do postranní lišty. Po stisku kolonky "stahování" vám vyjede kompletní seznam postahovaných položek. Zdá se, že limitem staženého obsahu je 25 filmů či seriálových epizod, poté jste nuceni část obsahu smazat. Podobně funguje i aplikace Amazonu. HBO GO však v rámci aplikace alespoň prozatím nenabízí možnosti širšího nastavení kvality staženého videa, ani volbu úložiště přímo v telefonu či na SD kartě. Zkrátka a dobře ačkoli byla přidána příjemná funkce pro uživatele, její odladění a sekundární parametry nejsou zatím zcela dořešené.

Pakliže se nová funkce objevila i ve vaší verzi aplikace, rozhodně nám dejte vědět své zkušenosti. Funguje vám stahování rychle? Nepřerušuje se? Na kterém zařízení ji používáte? Zajímají nás vaše zkušenosti, tak sem s nimi!

 2 271 zobrazení   63 se líbí
Netflix má český překlad uživatelského rozhraní připraven. Máme náhledy!
Netflix má český překlad uživatelského rozhraní připraven. Máme náhledy!
26.09.2019 13:00:00 | Streaming novinky

Není to tak dlouho, co jsme podle zákulisních informací předvídali, že Netflix do konce roku přinese českým uživatelům kompletní překlad uživatelského rozhraní a definitivně tak zakoření v českých domácnostech. A nyní máme první náhledy, včetně překladů seriálových stálic streamovací giganta.

FIlmy Marvelu na Disney+ budou obsahovat bonusy a vystřižené scény
FIlmy Marvelu na Disney+ budou obsahovat bonusy a vystřižené scény
26.09.2019 11:00:00 | Streaming novinky

V blížícím se souboji streamovacích platforem se počítá s každou přidanou hodnotou, kterou může ta která služba oproti konkurenci nabídnout. Netflix těží především ze své rozsáhlé knihovny, Disney chce zase zaujmout mimo jiné filmovými bonusy.

Něčeho se držte. Máme seznam všech seriálů dostupných na Disney+
Něčeho se držte. Máme seznam všech seriálů dostupných na Disney+
20.09.2019 | Streaming novinky

Disney oproti Applu netroškaří a hodlá do boje o streamovací koláč udeřit podstatně razantněji, což dokládá zveřejněný seznam všech seriálů, které budou dostupné 12. listopadu při spuštění služby.

AKTUALIZOVÁNO: Kdy bude Netflix opravdu český? Podle všeho ještě letos!
AKTUALIZOVÁNO: Kdy bude Netflix opravdu český? Podle všeho ještě letos!
19.09.2019 12:00:00 | Streaming novinky

S tím jak narůstá počet otitulkovaných seriálů a filmů na českém Netflixu stoupá i očekávání "kdy do toho Netflix u nás opravdu šlápne". Zprávy z trhu hovoří o výrazné aktivitě Netflixu na území Česka, ať už se jedná o nákup obsahu či distribuci. A další zprávy přišly v posledních dnech, proto doplňujeme náš článek.