FB pixel TP pixel
Henry Cavill přepsal dojemnou scénu Zaklínače. Trapnou verzi scenáristů odmítl © Netflix

Henry Cavill přepsal dojemnou scénu Zaklínače. Trapnou verzi scenáristů odmítl

Pro Henryho Cavilla nebyl seriál Zaklínač jen běžnou prací, za kterou dostal zaplaceno. Jako fanoušek knižní předlohy se neustále snažil do role i příběhu dostat to, co je podle něj pro Sapkowského dílo stěžejní. A když se měl v jedné z nejdojemnějších scén rozloučit se svým milovaným koněm, neváhal a dopřál mu rozlučku, která scenáristy vůbec nenapadla.

Filmové novinky

Být Zaklínačem znamená osamělý život a neustálé popojíždění z místa na místo při vyhledávání žoldu. Není divu, že si Zaklínači vytváří pevné pouto se svými koňmi a nejinak je tomu v případě Geralta z Rivie, který navíc každého ze svých koní pojmenovává stejně - Klepna. Když tedy ve druhé řadě seriálu Netflixu došlo k tomu, že se tvůrci rozhodli věrného oře usmrtit, Cavill byl velmi nespokojený s přístupem scenáristů, kteří nechtěli Geraltovu prvnímu čtyřnohému parťákovi v seriálu dopřát dojemný odchod, ale hodlali ho použít pro nejapný vtip. Jak totiž potvrdila showrunnerka seriálu Lauren Schmidt Hissrich, scenáristé chtěli během smrti Klepny upozornit meta-vtipem na to, že si Geralt koně pojmenovává neustále stejně a toto je tedy logicky jeden z mnoha ořů v jeho péči. Cavill se ale proti záměru ostře vymezil.

„Henry byl se svou větou nesmírně nespokojený. Až jsem mu nakonec řekla: ‚Víš co? Vymysli si něco vlastního. Já ti věřím, protože znáš knihu velmi dobře. Ani mi svou verzi neříkej.' A on přišel druhý den s krásným proslovem z Meče osudu,“ potvrdila showrunnerka, která ví očividně o předloze velké kulové. Samotnou scénu si můžete prohlédnout výše a nutno dodat, že Cavillovo podání rozloučení s Klepnou po tvrdém zásahu Černoboga je zkrátka luxusní. Nikam nespěchající, plné bolesti a zároveň snahy dopřát parťákovi rychlý a bezbolestný konec. O to větší škoda je, že Cavill již ve čtvrté řadě pokračovat nebude a po třetí řadě v seriálu skončil. Teď už je Geralt vydán scenáristům kompletně napospas.

Zdroj: Slashfilm

Kazmovu filmovou OneManShow čeká rekordní premiéra. Chystají se přísná opatření
Kazmovu filmovou OneManShow čeká rekordní premiéra. Chystají se přísná opatření
15.08.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Celovečerní verze OneManShow humoristy Kazmy se řítí do kin. Film, který má završit populární pořad, provází přísná bezpečnostní opatření a kinaři očekávají rekordní tržby.

Jeden z nejlepších krimi seriálů dekády se vrací na Netflix. Trailer láká na špínu Londýna
Jeden z nejlepších krimi seriálů dekády se vrací na Netflix. Trailer láká na špínu Londýna
14.08.2023 18:15:00 | Filmové novinky

Kriminálka Top Boy sice původně pro Netflix vůbec nevznikla, byl to ale právě streamer, který z ní udělal mezi mnoha diváky fenomén. Nyní se vrací na obrazovky Netflixu s definitivně poslední řadou, která zakončí putování londýnským sídlištěm, v jehož středu byste se ocitnout rozhodně nechtěli.

Indiana Jones 5 bude za pár dní konečně online. Předplatitelé Disney Plus zapláčou
Indiana Jones 5 bude za pár dní konečně online. Předplatitelé Disney Plus zapláčou
14.08.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Snímek Indiana Jones a nástroj osudu zamířil do kin na konci letošního června a až nyní Disney potvrdil datum příchodu do online prostoru. Datum bohužel nepotěší předplatitele Disney Plus, kteří si na poslední film slavného archeologa ještě počkají.

Komiksové překvapení roku! Podceňovaný superhrdina sbírá neskutečnou chválu
Komiksové překvapení roku! Podceňovaný superhrdina sbírá neskutečnou chválu
13.08.2023 13:45:00 | Filmové novinky

Komiksové filmy od DC letos nemají zrovna dobrou formu. Druhý Shazam byl jedna velká nuda, velkolepý Flash skončil jako trikově odpudivý blábol a o druhém Aquamanovi se už několik měsíců mluví jako o dalších potenciální průšvihu, který se musel opakovaně přetáčet. Zdá se ale, že jedna novinka bude stát za návštěvu kina.