FB pixel TP pixel
Komiksové překvapení roku! Podceňovaný superhrdina sbírá neskutečnou chválu © Warner Bros.

Komiksové překvapení roku! Podceňovaný superhrdina sbírá neskutečnou chválu

Komiksové filmy od DC letos nemají zrovna dobrou formu. Druhý Shazam byl jedna velká nuda, velkolepý Flash skončil jako trikově odpudivý blábol a o druhém Aquamanovi se už několik měsíců mluví jako o dalších potenciální průšvihu, který se musel opakovaně přetáčet. Zdá se ale, že jedna novinka bude stát za návštěvu kina.

Filmové novinky

Nový komiksový hrdina Blue Beetle vstoupí do českých kin již 17. srpna a jeho filmový origin má za sebou první projekce, z nichž dle očekávání dorazily reakce běžných diváků i filmových kritiků. Nutno říct, že nikdo od nové komiksovky ze stáje DC mnoho nečekal. Ostatně track-rekord posledních DC filmů je příšerný a ani blížící se Aquaman a ztracené království podle zákulisních informací není zrovna ve stavu, na který bychom se měli těšit. O to větším překvapením ale dosavadní divácké dojmy z Blue Beetla jsou, protože tenhle mexický hrdina si očividně krade srdce mnoha diváků pro sebe. A nejde jen o to, že diváci podporují superhrdinskou diverzitu a jednohlasně chválí reprezentaci latinské komunity.

Sympatická a hravá zábava

Právě „latino feeling“ prý dává filmu hodně svěží a neokoukanou fazónu, která je v éře neustále chrlených komiksovek DC a Marvelu v mnoha směrech osvěžující. Diváky podle reakcí hodně baví celá rodina hlavního hrdiny Jaime Reyese, přičemž největší chválu dostává jeho babička v podání Adriany Barrazy a George Lopez. Film podle všeho nezačíná úplně hladce a chvilku trvá, než se příběh rozjede. Jakmile se to ale stane, dostanete zábavnou a vtipnou podívanou plnou úžasné akce. Ano, vtipy jsou občas podle některých reakcí už hodně hloupoučké, jiné ale míří přímo na bránici a herci se očividně velmi dobře bavili. Velkou výhodou Blue Beetla má být jeho široké obsazení, které zdůrazňuje důležitost rodiny, pozitivní ale je rovněž to, že Xolo Mariduena z Cobra Kai podle všeho hlavní roli uchopil pevně a svého borce vybaveného vesmírným organismem, si dává levou zadní nejen v komediálních, ale i dramatických pasážích. A pochvaly tvůrci dostávají i za praktický kostým, jenž je prý naprostá pecka.

Připomeňme, že cesta Blue Beetla na filmová plátna byla plná kotrmelců. Původně totiž snímek režiséra Ángela Manuela Sota vznikal jako exkluzivita služby HBO Max. Po sloužení s Discovery a vzniku Warner Bros Discovery však bylo rozhodnuto, že film půjde do kina a dokonce dostal i další miliony do svého rozpočtu, aby mohl být snímek velkolepější. V posledních měsících se ale docela nahlas mluvilo o tom, že Warneři silně podceňují marketingovou kampaň a film po předchozích propadácích DC příliš mediálně nepodporují. Ve snaze Blue Beetla zachránit se na podporu filmu přidal i šéf DC James Gunn, který mexického hrdinu označil za prvního borce z jeho nově chystaného restartu celého hrdinského vesmíru. Až první tržby po premiéře však naznačí, jestli má „Modrý brouk“ nadějnou budoucnost, nebo byl obratem zašlápnut.

Zdroj: Variety

Největší emoce od Pomsty Sithů! Trailer Ahsoky odhalil účast Anakina Skywalkera
Největší emoce od Pomsty Sithů! Trailer Ahsoky odhalil účast Anakina Skywalkera
13.08.2023 12:40:00 | Filmové novinky

Kdo by byl řekl, že se 15 let od startu seriálu Klonové války dočkáme momentu, kdy bude Hayden Christensen jako mistr Skywalker mluvit se svou padawankou Ahsokou Tano. Nový trailer očekávaného seriálu Ahsoka však plní fanouškům sny a je z toho emocionální jízda.

Tragédie jménem Flash: Propadák roku porazil v tržbách jen jediný film od Marvelu
Tragédie jménem Flash: Propadák roku porazil v tržbách jen jediný film od Marvelu
11.08.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Cesta rychlonohého Flashe v kinech je víceméně ukončena. Jeho tragické finanční výsledky podtrhuje fakt, že dokázal v tržbách porazit pouze jediný film od Marvelu.

Trikaři mají Marvelu plné zuby. Konečně se otrokářskému molochu postavili
Trikaři mají Marvelu plné zuby. Konečně se otrokářskému molochu postavili
10.08.2023 18:20:00 | Filmové novinky

Už rok se v hollywoodských kuloárech mluví o přetížení trikařských studií, která řeší nekonečný zástup trikově náročných blockbusterů a permanentně nestíhají svou práci odbavit v nejvyšší kvalitě. A přetlak nových seriálů od Marvel ničemu nepomohl. Nyní mají trikaři svého zneužívání plné zuby.

Rychle a zběsile 10 je konečně online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
Rychle a zběsile 10 je konečně online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
09.08.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Dominic Toretto a jeho banda si v kinech vyjezdili 700 milionů dolarů a nyní konečně hodlají bavit i ty, kteří se do setmělých sálů nevydali. Postaví se jim šílený Jason Momoa, který rozjede obrovskou destrukci.