FB pixel TP pixel
Historický milník: Netflix má vyšší hodnotu než Disney. Hádejte proč? © TMDB

Historický milník: Netflix má vyšší hodnotu než Disney. Hádejte proč?

Přestože se může jednat jen o chvilkový stav, v Netflixu určitě musí slavit. Streamovací gigant je totiž na trhu v tuto chvíli cennější než jejich největší rival Disney, když ve středu dosáhl maximální celkové hodnoty 187,3 miliard dolarů.

Streaming novinky

Koronavirová pandemie zasáhla do zábavního průmyslu opravdu rázně, a zatímco někteří z ní těží, jiní se naopak musí potýkat s velkými problémy. Na té vítězné straně doposud stojí Netflix, jenž dosáhl ve středu na 426,75 dolarů za akcii, což vyneslo na burze firmu k celkové tržní hodnotě 187,3 miliardy dolarů. Z tohoto pohledu je jasné, že investoři Netflixu věří a počítají s tím, že bude i nadále těžit z koronavirové krize. Příští úterý by měl Netflix odhalit nárůst předplatitelů za první čtvrtletí tohoto roku, což opět pohne s hodnotou společnosti. Zdrženlivější analytici pak očekávají nárůst kolem 7 milionů nových zákazníků, čísla ale mohou být nakonec ještě optimističtější.

Historický milník: Netflix má vyšší hodnotu než Disney. Hádejte proč? © TMDB

Na druhé straně pak stojí společnost Disney. Ta nedávno odhalila skvělá čísla předplatitelů její streamovací služby Disney+, když ji za poměrně krátkou dobu od uvedení využívá přes 50 milionů zákazníků. Na druhou stranu, byznys Disneyho stojí z mnohem větší části na krizí postiženém podnikání. Uzavřená kina, obchody či zábavní parky pak společnost Disney stojí každý den nečinnosti mnoho peněz. Podle některých analytiků tato ztráta činí až 30 milionů dolarů denně. Nynější Disneyho hodnota na burze je pak 186,6 miliardy dolarů, ztratil tak 2,5 %, a mírně na Netflix ztrácí.

 1 590 zobrazení   9 se líbí
Revoluce v distribuci? Animák Trollové: Světové turné trhá rekordy na VOD!
Revoluce v distribuci? Animák Trollové: Světové turné trhá rekordy na VOD!
15.04.2020 | Streaming novinky

Kvůli světové pandemii se studio Universal rozhodlo vedle omezeného uvedení v kinech svůj rodinný animák Trollové: Světové turné uvést současně digitálně na VOD platformách. A masivní čísla prodejů jim určitě udělala radost.

WTF: Disney+ cenzuruje své filmy, pokud jsou „příliš erotické“
WTF: Disney+ cenzuruje své filmy, pokud jsou „příliš erotické“
14.04.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Častou obavou filmových fanoušků váhajících nad přechodem z fyzických nosičů na streamovací služby, je strach, že nebudou mít své oblíbené filmy vždy dostupné a navíc ne v podobě, kterou mají rádi. Teď tyto obavy potvrdil Disney.

Koronavirus: Apple TV+ uvolňuje několik svých seriálů zdarma
Koronavirus: Apple TV+ uvolňuje několik svých seriálů zdarma
12.04.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Stále nemáte během koronavirové pandemie dostatek zábavy díky Netflixu, HBO GO, nebo možnostem sledovat představení kin či divadel online? Dobře, nyní si můžete do domácího programu přihodit i část nabídky streamovací služby Apple TV+.

Netflix slaví nový hit! Pán tygrů překonal sledovanost Stranger Things
Netflix slaví nový hit! Pán tygrů překonal sledovanost Stranger Things
10.04.2020 | Streaming novinky

Dokusérie zaměřující se na podivné, groteskní a nebezpečné chovatele velkých koček či jiných nebezpečných zvířat se stala jedním z nejsledovanějších originálních titulů, jaké streamovací gigant Netflix vyprodukoval. Její sledovanost dokonce předčila druhou řadu hýčkaného klenotu Stranger Things.